Na de dreun van vorige week in Roodeschool heeft FC Zuidlaren zich vanmiddag in Middelstum herpakt. Ondank dat de ploeg van Edwin Prins na ruim een kwartier op achterstand kwam door een goal van de talentvolle Mateo Milkovic gingen ze met de winst aan de haal. Een benutte penalty van Robin Wolters en twee treffers van Bob Poorta zorgden voor een 1-3 overwinning.

v.v. Middelstum – FC Zuidlaren

1-0 Mateo Milkovic `17
1-1 Robin Wolters `(pen) `29
1-2 Bob Poorta `69
1-3 Bob Poorta `82

 

Middelstum – Na weken van harde wind en veel regen mochten Middelstum en FC Zuidlaren het vanmiddag onder schitterende omstandigheden tegen elkaar opnemen. De zon stond hoog aan de hemel wat het voor de toeschouwers prettig maakte om zich langs de lijn op te houden. Daarnaast was het goed te zien dat Robin Wolters na blessureleed weer terugkeerde om de lijnen uit te zetten. Zuidlaren begon ook goed aan de wedstrijd, zette de tegenstander snel onder druk en wist al snel enkele mogelijkheden te creëren. Zo werd na vijf minuten voetbal een bal van de lijn gehaald na een mooie aanval via Koen Eshuis en Bob Poorta. Poorta was na een kwartier spelen wederom gevaarlijk nadat hij zelf de bal afsnoepte van zijn directe tegenstander Thijs Oosterhoff maar de aanvaller stuitte op stand-in doelman Mark Kramer. Het gevaar aan de andere kant kwam meermaals van de jonge Mateo Milkovic. Zijn eerste schot ging nog voor de goal van Robin Luikens langs maar een minuut later opende hij wel de score. Het wurmde zich langs Bas Boersma en schoot de 1-0 binnen. FC Zuidlaren leek het spoor even bijster en gaf niet veel later een vrije trap weg. De inzet van Thijs Hoeksema ging laag om de muur heen maar bleek niet al te lastig voor de wederom goed keepende Robin Luikens. Nadat Raymond Zuidema nog een inzet op de lijn gekeerd zag worden kreeg Robin Wolters de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Bas Boersma werd in het strafschopgebied gevloerd waardoor Wolters de bal op de penaltystip mocht leggen en de middenvelder schoot beheerst raak: 1-1. De laatste kans van de eerste helft was weer voor de thuisploeg maar waar Robin Luikens al gepasseerd leek bracht Allard van Weringh redding op de doellijn.

De tweede helft had Zuidlaren het betere van het spel maar liep het in de eindfase vaak spaak. Het grootste gevaar kwam vanuit de hoekschoppen die Zuidlaren veel kreeg. Zo was Koen Brandts na rust dicht bij de 1-2 maar zijn kopbal uit de hoekschop van Koen Eshuis ging naast. Ook Bas Boersma kon in de tweede helft van dichtbij inkoppen met schrok van de geboden kans. Het was ook niet verrassend dus dat de 1-2 ook voort kwam uit een hoekschop. De door Koen Eshuis getrapte bal werd door Jos Lamain bij de tweede paal weer voor het doel gebracht waar Bob Poorta de bal in twee instanties over de lijn wist te werken. De goal viel in een fase die beslissend zou blijken want nog geen minuut na de goal moest Middelstum met tien man verder toen Thijs Hoeksema de rode kaart voorgehouden kreeg. De middenvelder uitte zijn frustraties niet op een juiste manier en kon gaan douchen. Met een man meer en een minieme voorsprong voor Zuidlaren leek het toch niet mis te kunnen gaan. Toch was de wedstrijd nog niet beslist. De definitieve beslissing viel zo’n tien minuten voor het einde toen Bob Poorta na een prima actie zijn tweede goal van de middag tegen de touwen wist te schieten. Jordi Hamming had op aangeven van Jos Lamain nog voor de 1-4 moeten zorgen maar dat was wel geflatteerd geweest.

Volgende week zaterdag 30 maart heeft FC Zuidlaren geen competitieverplichtingen. 6 april staat de volgende wedstrijd op het programma. SIOS uit Sauwerd is dan de tegenstander.

Feiten en Cijfers

Opstelling Middelstum: Mark Kramer; Robert Bos, Peter van Dam, Wessel Oosterhoff, Thijs Oosterhoff (77. Romke Korpershoek); Thijs Hoeksema, Allert Moeken ©, Chiel Hoeksema; Gijs van Aller, Mateo Milkovic, Luke Ypey (62. Dennis Verkerk).
Rest bank: Devan Bolhuis, Nordin Luit, Nick Verkerk.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Bas Boersma, Raymond Zuidema, Allard van Weringh; Jorik de Groot (62. Rik Schutte), Robin Wolters, Koen Eshuis (82. Koen Wetterauw); Bob Poorta (87. Lex Tammens), Jos Lamain ©, Jordi Hamming.
Scheidsrechter: Dhr. A.L. Vegter (Onderdendam)
Gele kaarten: Thijs Oosterhof, Gijs van Aller, Peter van Dam, Dennis Verkerk (Middelstum), Bas Boersma, Robin Wolters, Koen Brandts (FC Zuidlaren)
Rode kaart: Thijs Hoeksema (70. Middelstum)

Door Rick ter Veld

Meer foto’s op onze Facebook-pagina