FC Zuidlaren kende in het duel met het zwaargehavende SIOS vanmiddag weinig problemen. Een snelle openingstreffer van Jordi Hamming leidde een 6-0 overwinning in. Daarmee was de ploeg van Edwin Prins nog mild voor de tegenstander want wanneer de ploeg 90 minuten scherp had gespeeld had er nog wel meer in gezeten.

FC Zuidlaren – S.I.O.S.

1-0 Jordi Hamming `5
2-0 Bob Poorta `17
3-0 Jordi Hamming `44
4-0 Raymond Zuidema `47
5-0 Jos Lamain `48
6-0 Robin Wolters `64

Zuidlaren – Het komt wellicht wat hautain over maar Zuidlaren had vanmiddag op eigen veld misschien wel met dubbele cijfers moeten winnen van een zwaar gehavend SIOS. De ploeg uit Sauwerd dat nagenoeg al zijn doelpuntenmakers van dit seizoen moest missen trof een FC Zuidlaren dat na de moeizame laatste weken weer eens een wedstrijd met een goed gevoel wilde afsluiten. Trainer Edwin Prins gaf vooraf aan: “we moeten die eerste goal snel maken”, en dat gebeurde ook. De wedstrijd was namelijk nog maar een kleine vijf minuten onderweg toen Jordi Hamming de openingstreffer achter doelman Hidde Boer wist te schieten. Vervolgens was Hamming met een hoogstandje ook dicht bij de 2-0. De verdubbeling van de voorsprong liet niet lang op zich wachten. Het was wel de eerste doelpoging van SIOS die de treffer inluidde. SIOS aanvoerder Dirk Zwakenberg deed een poging om de gelijkmaker op het bord te schieten maar zijn inzet kon door Robin Luikens zonder al te veel moeite onschadelijk worden gemaakt. Luikens reageerde vervolgens snel en stuurde Bob Poorta weg waarna Poorta in no-time de 2-0 binnen wist te werken. Voor rust zou ook nog de 3-0 vallen en het was wederom Jordi Hamming die voor de vijfde keer dit seizoen tegen SIOS wist te scoren.

Als de wedstrijd in de rust nog niet beslist was dan zou dit drie minuten na de onderbreking wel een feit zijn. Twee dode spelmomenten in korte tijd brachten Zuidlaren op 5-0. Eerst was het de boomlange Raymond Zuidema die uit een hoekschop de 4-0 maakte en nog geen minuut later was het Jos Lamain die uit een vrije trap van Koen Eshuis de 5-0 binnen schoot. Doelman Boer maakte het even duidelijk hoe hij er over dacht: “Zo is het wel genoeg dacht ik”, schalde het over het veld. En zo bleek ook….bijna. Het slotstuk was een treffer die voor 90 procent op Jordi Hamming zijn naam zou moeten komen te staan want na zijn voorbereidend werk was het voor Robin Wolters een koud kunstje om de zesde en laatste treffer van de middag te maken. In de slotminuut was Robbin Markus nog er dicht bij een treffer maar zijn kopbal werd met een katachtige reflex uit het doel gehouden waardoor de wedstrijd in 6-0 eindigde.

Zaterdag 13 april om 14:30 uur is in Zeerijp de volgende wedstrijd. Tegenstander dan is v.v. De Fivel.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Tom Wolf, Allard van Weringh, Raymond Zuidema, Koen Brandts; Jorik de Groot (66. Koen Wetterauw), Robin Wolters, Koen Eshuis; Bob Poorta, Jos Lamain ©, Jordi Hamming (66. Robbin Markus).
Rest bank: Bas Boersma.
Opstelling SIOS: Hidde Boer; Peter Nanninga, Bob Brinkhuizen, Dirk Zwakenberg ©, Rutger Bultena (57. Reinoud de Vries); Mike Wijma, Hylke Zijlstra; Frank Blok, Jochem Kasper, Teun Wienke (Ahmad Abo Alnaaj); Gijs Huinder.
Scheidsrechter: Mevr. J. ter Bork-Meijer (Ruinen)
Gele kaarten: geen
Mitra man of the match: Tom Wolf

Door Rick ter Veld