FC Zuidlaren heeft zich gisteravond met overmacht weten te plaatsen voor het A-toernooi van het Leekster Voetbalgala. Met 5 overwinningen uit 5 wedstrijden mag de ploeg zich 27 december melden voor ronde 1 van het A-toernooi. Daarnaast is het ook verzekerd van een plek op de Gala-avond op 12 januari a.s. Zuidlaren speelt dan de finale van het A-toernooi tegen v.v. Zevenhuizen in een doorgaans uitverkocht Topsportcentrum Leek.

Zuidlaren speelde de openingswedstrijd van het toernooi tegen v.v. Bakkeveen. Nadat burgemeester Hoekstra de aftrap van het toernooi had verricht duurde het slechts 27 seconden voor Zuidlaren op voorsprong kwam. Jordi Hamming kreeg de eerste goal van het toernooi op zijn naam. Via nog vier goals van Hamming en twee goals van Wolters wist Zuidlaren de eerste wedstrijd met 1-7 te winnen.

Daarna stond de wedstrijd tegen v.v. Haren op het programma met bij Haren in het doel Patrick Dijksta, oud jeugdtrainer bij Zuidlaren. De Harense doelman zag hoe onder meer zijn oud-pupillen Robin Wolters (2x) en Jordi Hamming (2x) het net wisten te vinden. De score werd daarvoor geopend door Koen Brandts waardoor wedstrijd 2 met 5-0 gewonnen werd.

Na een pauze van een uur volgde de gemeentelijke derby tegen s.v Yde de Punt. De pauze leek Zuidlaren niet veel goeds te hebben gedaan waardoor Yde de Punt al snel met 0-2 voor stond. De ervaren Allard van Weringh pepte zijn ploeggenoten op en nam ze bij de hand. Bijna de gehele ploeg trof in het verloop van de wedstrijd doel waardoor Zuidlaren uiteindelijk toch redelijk gemakkelijk met de winst aan de haal ging: 7-2.

De vierde en voorlaatste wedstrijd was tegen v.v. Aengwirden uit Tjalleberd. Ook dit werd een gemakkelijke prooi. Robin Wolters, Rienk Wagenaar en Jordi Hamming zorgden voor een 0-3 voorsprong. Aengwirden deed via Jelmer Hurenkamp iets terug maar twee goals van Koen Brandts zorgden voor een 1-5 overwinning.

Ondertussen wist ook v.v. Glimmen al zijn wedstrijden te winnen en dus zou het er in de onderlinge confrontatie op aan komen wie de poulewinnaar zou worden en wie zich dus zou plaatsen voor de finale op de gala-avond van 12 januari. Waar Zuidlaren verwachtte een zware kluif aan Glimmen te krijgen was de wedstrijd al snel beslist en kon Zuidlaren freewheelend uitzien naar het vervolg van het toernooi. Met name Jordi Hamming kwam in deze laatste wedstrijd helemaal los en wist een aantal mooie treffers op zijn naam te zetten. Eindstand 7-2.

Op donderdag 27 december a.s. mag Zuidlaren zich melden voor de eerste ronde van het A-toernooi. De tegenstanders dan zullen van een heel ander niveau zijn. Tegen Grootegast, ONR, Haulerwijk en SVMH mag de blauw-zwarte brigade dan laten zien wat ze een niveautje hoger kunnen klaarspelen.

Feiten en cijfers

Bakkeveen – Zuidlaren 1-7 (0-1 Jordi Hamming, 0-2 Jordi Hamming, 0-3 Jordi Hamming, 0-4 Jordi Hamming, 0-5 Robin Wolters, 1-5 Osvaldo van Gils; 1-6 Jordi Hamming, 1-7 Jordi Hamming).

Zuidlaren – Haren 5-0; (1-0 Koen Brandts, 2-0 Jordi Hamming, 3-0 Robin Wolters, 4-0 Robin Wolters, 5-0 Jordi Hamming).

Zuidlaren – Yde de Punt 7-2 (0-1 Yde de Punt, 0-2 Mark Koops, 1-2 Allard van Weringh, 2-2 Jordi Hamming, 3-2 Allard van Weringh, 4-2 Rienk Wagenaar, 5-2 Koen Brandts, 6-2 Jordi Hamming, 7-2 Allard van Weringh) Gele kaart: Mark Koops.

Aengwirden – Zuidlaren 1-5 (0-1 Robin Wolters, 0-2 Rienk Wagenaar, 0-3 Jordi Hamming, 1-3 Jelmer Hurenkamp, 1-4 Koen Brandts, 1-5 Koen Brandts)

Zuidlaren – Glimmen 7-2 (1-0 Allard van Weringh, 2-0 Jordi Hamming, 3-0 Jordi Hamming, 4-0 Allard van Weringh, 5-0 Jordi Hamming, 5-1 Patrick Gorter, 6-1 Jordi Hamming, 6-2 Nick van Dongen, 7-2 Jordi Hamming) Gele kaart: Bas Boersma.

 

NaamDoelpuntenKaarten
Jordi Hamming15
Robin Wolters5
Allard van Weringh5
Koen Brandts4
Rienk Wagenaar2
Robin Luikens (DM)0
Tom Wolf (DM)0
Bas Boersma01x Geel

Door Rick ter Veld