Op de dag dat de meteorologische herfst begonnen is stond voor s.v. Borger en FC Zuidlaren de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. Beide ploegen troffen elkaar het afgelopen seizoen al twee maal in de competitie en Borger bleek twee keer te sterk. Er is bij zowel Borger als FC Zuidlaren veel verandert binnen de selectie. Zo zag Borger de ervaren mensen en sterkhouders vertrekken en/of stoppen en moest dit aangevuld worden met overwegend jeugdspelers. Bij Zuidlaren kwamen juist ervaren spelers terug nadat zij hun heil elders gezocht hadden. En door het opheffen van het eerste zondag elftal werden er ook nog enkele spelers aan de selectie toegevoegd. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden vooraf.

Omdat het veld van Borger de droogte minder goed had verteerd dan het veld in Zuidlaren werd er in de week voorafgaand aan het duel al besloten om de wedstrijd niet in Borger maar in Zuidlaren te spelen.

s.v. Borger – FC Zuidlaren

0-1 Robin Wolters (pen) `3
0-2 Bob Poorta `42
0-3 Bob Poorta `60
0-4 Jos Lamain `70
0-5 Frank Homan `81
0-6 Frank Homan `90

Zuidlaren – Voetbal is een gek spelletje zo bleek vanmiddag maar weer. Zuidlaren won op eigen veld de uitwedstrijd tegen Borger met ruime cijfers. Gezien de resultaten van het vorige seizoen een uitstekend resultaat maar achteraf bij het verlaten van het veld werd er eigenlijk maar over twee dingen gesproken. Het grote aantal slecht uitgespeelde aanvallen en de bijna-hattrick van invaller en verdediger Frank Homan.

Zuidlaren kwam meteen aan het begin van de wedstrijd goed uit de startblokken. Bob Poorta werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied waardoor scheidsrechter Nieboer terecht een penalty toekende. Robin Wolters liet doelman Haandrikman kansloos en schoot de 0-1 op het scorebord. Zuidlaren leek daarna op weg naar een snelle uitbreiding van de score en kreeg daar behoorlijk wat mogelijkheden toe maar was zeer onnauwkeurig in de laatste fase. Wanneer de bal wel richting het doel kwam was doelman Haandrikman nog een hinderlijke sta in de weg. Borger zelf wist nauwelijks dreigend te worden. Zuidlaren hunkerde naar een uitbreiding van de score en moest hier tot vlak voor de thee op wachten. Vanuit een verdedigende situatie werd er een mooie aanval over de rechterflank opgebouwd. Van doelman Luikens tot doelpuntenmaker Poorta werd de bal een keer of zeven van eigenaar verandert.

In de rust gebruikte Borger trainer Joling al zijn wissels op omdat er iets moest veranderen. Erg veel effect had dit niet. Zuidlaren ging door met het creëren van kansen. De teruggekeerde Jos Lamain en Bob Poorta wisten veel gevaar te stichten maar mistten ook de nodige scherpte om de wedstrijd snel in het slot te gooien. Het laatste half uur wist de ploeg van Edwin Prins dan toch nog vier maar de trekker over te halen waarbij de laatste twee goals het opvallendst waren. Kort samengevat: Bob Poorta was de maker van de 0-3. De aangever van de 0-4 van Jos Lamain. Lamain was op zijn beurt de aangever bij de 0-5 van Frank Homan. En de invaller, normaliter defensieve Homan maakte ook de 0-6. Even leek het er zelfs op dat Homan een hattrick mocht gaan maken maar Poorta kreeg de bal niet bij hem.

Al met al een mooie, ruime overwinning met genoeg ruimte voor verbetering.

Volgende week tijdens de grote seizoensopening bij FC Zuidlaren speelt het eerste om 15:00 uur tegen de kampioen van vorig jaar Achilles 1894 dat vanmiddag met maar liefst 32-0 won van Asser Boys.

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Wetterauw, Allard van Weringh, Raymond Zuidema, Koen Brandts (80. Lex Tammens); Jorik de Groot (46. Rik Schutte), Robbin Markus, Robin Wolters, Koen Eshuis (55. Frank Homan); Bob Poorta, Jos Lamain.
Opstelling s.v. Borger: Edwin Haandrikman; Jarno Polling (46. Menno Herink), Joep Hiddink, Matthijs Brink, Calvin Beijering; Patrick Tiesing, Mylan Beijering, Lars Herink (35. Ruben Fokkens); Melvin Ottens, Mark Meinema, Rowan Tiktak (46. Albert Stevens).
Scheidsrechter: Dhr. L. Nieboer (Assen)
Kaarten: Geen

Door Rick ter Veld