Voor de tweede keer in twee weken tijd is heeft FC Zuidlaren niet van s.v. Borger weten te winnen. In beide wedstrijden waren beide ploegen over 90 minuten behoorlijk aan elkaar gewaagd maar bleek Borger efficiënter om te gaan met de kansen die het kreeg.

FC Zuidlaren – Borger

0-1 Albert Stevens `13
1-1 Bas Boersma `21
1-2 Luuk Kenter `79

 

Zuidlaren – Er stond voor beide ploegen gistermiddag niets meer op het spel. Dat feit in combinatie met het lekker zomerse weertje zorgde ervoor dat de toeschouwers op de Wenakkers niet konden genieten van een partij hoogstaand voetbal. Toch vielen er veel doelpogingen te bewonderen. Beide ploegen konden lekker vrijuit voetballen en zochten veelvuldig de aanval. Al binnen twee minuten hadden beide ploegen een doelpoging achter hun naam staan, waarbij gezegd moet dat de poging Melvin Ottens namens Borger gevaarlijker was dan het afzwaaiende schot van Robin Wolters. Na een kwartier aanvallen over en weer kwamen de gasten op voorsprong. De rappe Luuk Kenter wist de geheel vrijstaande Albert Stevens bij de tweede paal te bedienen waarna de nummer 9 simpel binnen kon werken. Het duurde nog geen tien minuten voor Zuidlaren de gelijkmaker wist te produceren. Een schot van de, net als dinsdag,  sterk spelende Pelle Duiven kon door doelman Haandrikman worden gestuit. De bal kwam daarna terecht bij Allard van Weringh die Bas Boersma op maat wist te bedienen en voor Zuidlarens topscorer was het vervolgens een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te tikken. Na een korte drinkpauze en een knappe redding van Jeremy ‘Pflof’ Pfundt op een schot van Luuk Kenter brak er een fase aan waarin Zuidlaren op voorsprong had kunnen en misschien wel moeten komen. Een vrije trap van Pelle Duiven spatte op de lat uiteen, vervolgens kwam de zelfde Duiven na een sterke actie oog in oog met de doelman van Borger maar vergat hij de trekker over te halen. Een lob van Lars Kolk was net te hoog om doel te treffen en tot slot wist Bas Boersma weinig richting aan zijn schot te geven toen Auke Hartstra hem vrij voor de keeper zette. Ook Borger kreeg wel mogelijkheden maar gescoord werd er aan beide kanten niet.

Tweede bedrijf

De tweede helft was Borger de bovenliggende partij. Met name Luuk Kenter en Albert Stevens brachten de defensie van de thuisploeg regelmatig in de problemen. In het begin van de tweede helft wist Zuidlaren ook nog wel voor dreiging te zorgen en vooral Bas Boersma bezorgde de Borger-defensie handen vol werk. Het vizier van de spits stond echter niet meer op scherp en de beslissingen van scheidsrechter Kooistra zorgden ervoor dat Boersma, samen met nog wat teamgenoten, na verloop van tijd vergat te voetballen. Borger profiteerde optimaal door wel veelvuldig de aanval te kiezen. Zuidlaren mocht Jeremy Pfundt dankbaar zijn dat het nog lang in de wedstrijd bleef want de doelman pakte veel. Albert Stevens leek op weg naar de 1-2 maar wist de doelman één op één niet te verschalken. Ook op een kopbal van Ronald Bulthuis had Pfundt een prima antwoord. De voorsprong voor Borger kon niet uitblijven en kwam dan ook. Melvin Ottens leek in eerste instantie raak te kopen maar raakte het aluminium, Luuk Kenter was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven om zo de 1-2 te maken. Zuidlaren kreeg vervolgens nog uitstekende kansen op de 1-2 maar faalde in de afronding. Een kopbal en een strafschop van Auke Hartstra konden door doelman Haandrikman onschadelijk worden gemaakt en een afstandsschot van Robin Wolters spatte op de kruising uiteen. Zo wist Zuidlaren een nederlaag niet meer te voorkomen.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 19 mei staat voor Zuidlaren de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Om 14.30 uur gaat de ploeg op bezoek van Tiendeveen.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Jeremy Pfundt; Koen Brandts, Lex Tammens (68. Vincent Kabel), Allard van Weringh ©, Rienk Wagenaar; Robin Wolters, Pelle Duiven, Mark Sikkema (46. Robbin Markus); Auke Hartstra, Bas Boersma, Lars Kolk (70. Jelmer Elsinga).
Opstelling s.v. Borger: Edwin Haandrikman; Menno Herink (22. Ruben Fokkens), Arno Sieders ©, Joep Hiddink, Matthijs Brink; Ronald Bulthuis, Björn Everts, Calvin Beijering (59. Jeffrey Spelten); Melvin Ottens, Luuk Kenter, Albert Stevens.
Rest bank: Mark Hoving, Mark Wolters, Erik Joling
Scheidsrechter: Dhr. Kooistra (Drachten)
Gele kaart: Bas Boersma (FC Zuidlaren) Menno Herink (s.v. Borger)

Door Rick ter Veld

Foto’s van Borger zijde: Flickr