FC Zuidlaren heeft vanmiddag een grote stap gezet richting de titel in de vierde klasse D. Niet in de eerste plaats omdat de ploeg van Edwin Prins zelf met 5-0 van Westerlee wist te winnen maar het zag ook de enige overgebleven concurrenten punten verliezen. Poolster kwam op bezoek bij De Fivel niet verder dan 3-3 en heeft nu enkel nog een theoretische kans op de overwinning. Daarnaast verloor Rood Zwart Baflo in Roodeschool op bezoek bij het in goede vorm verkerende Corenos. Volgende week staat de topper tussen Zuidlaren en Rood Zwart Baflo op het programma. Het gat tussen de twee is momenteel vijf punten met nog drie wedstrijden. Wanneer Zuidlaren weet te winnen is het kampioenschap dus een feit.

FC Zuidlaren – Westerlee

1-0 Jorik de Groot `5
2-0 Robin Wolters (pen) `34
3-0 Jos Lamain `39
4-0 Bob Poorta `47
5-0 Robin Wolters `69

Zuidlaren – Onder frisse maar verder prima omstandigheden heeft FC Zuidlaren vanmiddag op eigen veld met 5-0 weten te winnen van v.v. Westerlee. Een uitslag die op papier misschien wat tegen valt want met Zuidlaren en Westerlee stonden de meest scorende ploeg en de meest gepasseerde defensie tegenover elkaar. Een echte wedstrijd werd het niet, daarvoor was het niveauverschil simpelweg te groot en ook het scoreverloop hielp daaraan mee. Zuidlaren begon namelijk goed en zag dat al snel uitmondden in de openingstreffer. Aanvoerder Jos Lamain zette Jorik de Groot vrij voor doelman Joeri Jansen en De Groot schoof de bal uiterste kalm bij de tweede paal binnen. Ook hierna bleef Zuidlaren aandringen maar ging het eigenlijk elke keer rondom het strafschopgebied mis. Slordige passes, net een been van een tegenstander ertussen. Kortom, de tweede treffer liet lang op zich wachten maar bracht wel enig leven in de verder tamme wedstrijd. De treffer van Robin Wolters kwam vanaf de strafschopstip. Hiervoor was Bob Poorta op grove wijze tegen het gras geschopt. Bij Westerlee vond men dat de aanvaller eerst een overtreding beging maar scheidsrechter Alex Traa uit Groningen oordeelde dat aanvaller en verdediger allebei niet vrijuit gingen en liet daarom doorspelen waarna Poorta getorpedeerd werd. Dit leverde Simon van der Vinne een gele kaart op. Na de 2-0 viel de 3-0 ook snel. Een uitstekende hoekschop van Koen Eshuis kwam terecht op het hoofd van Jos Lamain die met een boogballetje over Jansen heen kopte: 3-0. Daarmee was ook de ruststand bereikt.

Na de thee kon de thuisploeg al snel weer juichen. Op aangeven van Koen Brandts was het Bob Poorta die de 4-0 wist te maken. In de rust was bekend geworden dat Corenos op voorsprong was gekomen tegen Rood Zwart Baflo. Daarnaast hoefde Zuidlaren niet zo nodig meer want de drie punten waren wel in de pocket. Toch kwam er nog een treffer bij en dat was een goed doelpunt. De assist kwam van Bob Poorta en Robin Wolters schoot met zijn tweede van de middag de 5-0 op het scorebord.

Zoals gezegd staat volgende week de topper van de 4e klasse D op het programma. Om 14.30 uur in Baflo: Rood Zwart Baflo – FC Zuidlaren.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens, Bas Boersma, Raymond Zuidema (62. Koen Wetterauw), Allard van Weringh (46. Tom Wolf); Jorik de Groot, Robin Wolters, Koen Eshuis; Bob Poorta, Jos Lamain, Robbin Markus (31. Rienk Wagenaar).
Opstelling Westerlee: Joeri Jansen; Hendrik Bulder, Jan Derks Kloosterboer ©, Jan Jager, Simon van der Vinne (69. Bart Buur); Richard van der Vinne, Hans Leenders, Jan Willem Evers (62. Alwin Kluiter), Robbert Wester, Arjen Plat; Bas Zijlstra.
Scheidsrechter: Dhr. Traa (Groningen)
Gele kaart: Simon van der Vinne (Westerlee)
Mitra Man of the Match: Jorik de Groot.

Door Rick ter Veld