De welbekende gifbeker lijkt voor FC Zuidlaren helemaal leeg te moeten. Een goal en een assist van Allard van Weringh leken de zwaargehavende ploeg uit Zuidlaren een verdiend punt op te leveren maar negen minuten blessuretijd werden de blauw-zwarten teveel. Een vrije trap heel erg diep in blessuretijd dompelde Zuidlaren in rouw: 3-2.

CSVC – FC Zuidlaren

1-0 Robin de Bruin `24
1-1 Pelle Duiven `55
2-1 Erwin Brinker `56
2-2 Allard van Weringh `77
3-2 Cas Last `90+8

 

Coevorden – Na veel passen, meten, bellen en appen leek Zuidlaren op deze maandagmiddag ternauwernood met 13 man op pad te kunnen. Als een surprise-ei stond er ineens een veertiende speler klaar voor vertrek waardoor het net leek of er niets aan de hand was. De gene die de ploeg echter een beetje volgen zullen raar hebben opgekeken bij een blik op het wedstrijdformulier. Staan we nu bij het eerste, tweede….of toch het derde? Want met Jeremy Pfundt, Peter Zuidhof, Rick Lamain, Frank Homan en Gijs Willem Homans op het formulier was het een complete mengelmoes.

Jeremy Pfundt na bijna een jaar afwezigheid terug binnen de lijnen

Met de thuiswedstrijd nog in het achterhoofd waarin er een goed voetballend CSVC te zien geweest was werd er toch wel met een beetje vrees naar Coevorden afgereisd. Iets wat gezien het wedstrijdbeeld vanmiddag niet echt nodig was want beide ploegen deden niet gek veel voor elkaar onder. CSVC had wel het betere van het spel in de openingsfase van de wedstrijd maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Aan de andere kant stond de Zuidlaarder organisatie goed wat mede de oorzaak was van het uitblijven van de kansen. Extra zuur was dan wel de constatering dat de tweede doelpoging namens de thuisploeg, door Robin de Bruin, wel meteen achter Jeremy Pfundt belandde. We zaten op dat moment al in de 22e minuut. Deze voorsprong had niet lang op het bord hoeven blijven staan wanneer Zuidlaren vier minuten later de penalty had gekregen waar het recht op had. Lars Kolk leek namelijk gevaarlijk te worden na een vrije trap van Rienk Wagenaar maar de jonge aanvaller worden zonder pardon door doelman Rogier Assen onderste boven gelopen. Iedereen was het er na afloop over eens dat de bal daar op de stip had gemoeten, behalve de man die er over beslist. De doelman van de thuisploeg maakte in deze fase überhaupt geen sterke indruk op hoge ballen. Hij had er geen één in één keer vast maar Zuidlaren wist daar niet van te profiteren.

Tien minuten voor rust was Pelle Duiven namens Zuidlaren nog het dichtst bij de gelijkmaker maar zijn kopbal na de voorzet van Lex Tammens kon door een verdediger van de lijn worden gewerkt.

Dit was ook meteen zo’n beetje de laatste actie van Tammens die zich bij de halve selectie in de ziekenboeg mocht voegen. Kort na rust kwam de debuterende Frank Homan voor hem binnen de lijnen. Wederom een tegenvaller die de ploeg voor de kiezen kreeg. Ondertussen hield veteraan Peter Zuidhof zijn ploeg in de wedstrijd met een redding op de doellijn. Waar Pelle Duiven de eerste helft al dichtbij de gelijkmaker was kreeg hij de tweede helft een herkansing en deze keer scoorde hij wel. Een lange bal van achteruit van Allard van Weringh kwam precies in de loop bij Duiven die oog-in-oog met de doelman niet faalde: 1-1.

Net als in de thuiswedstrijd kon Zuidlaren niet lang genieten van dit succesje. Waar Jeremy Pfundt na een vrije trap van Bart Turien eerst nog zijn doel schoon wist te houden was het een moment later wel raak. Erwin Brinker mocht zich de doelpuntenmaker noemen: 2-1.

Zuidlaren ging niet bij de pakken neer zitten en liet zich goed zien. Zo waren Jelmer Elsinga en Allard van Weringh bij een hoekschop dichtbij de gelijkmaker en ook Rick Lamain deed met een hard schot voorlangs een duit in het zakje. Aan de andere kant kreeg ook CSVC nog wel mogelijkheden. Schlemielig balverlies in de Zuidlaarder-defensie leidde een grote kans in maar invaller Frank Homan stond goed op te letten en verijdelde het gevaar.

Met nog een kwartiertje op de klok kwam de terechte gelijkmaker toch op het bord. Na een vrije trap belandde de bal bij Lars Kolk op de rechterflank. Kolk gaf de bal voor waar Allard van Weringh er als de kippen bij was om zijn vijfde treffer van het seizoen te maken: 2-2.

Dit was ook meteen zo ongeveer de laatste actie van Lars Kolk die met een elleboogblessure naar de kant gehaald werd en plaats maakte voor de volgende debutant: Gijs Willem Homans. Homans kreeg vrij vlot al een kleine mogelijkheid om de 2-3 op het bord de schieten maar zijn schot(je) rolde langs de verkeerde kant van de paal. Het had een mooi debuut kunnen zijn maar achteraf zal er een zure nasmaak aan zitten. Zuur omdat het zo verdiende punt in de negende (!) minuut van de blessuretijd nog uit handen gegeven werd.

Scheidsrechter Bijkerk

Een overtreding van Allard van Weringh had de thuisploeg een penalty op moeten leveren. De scheidsrechter van dienst kende echter ‘slechts’ een vrije trap toe op de rand van het strafschopgebied. De lezingen over het feit of de bal nou door of langs de muur ging zijn divers maar feit blijft dat Cas Last zijn ploeg een heerlijke tweede paasdag wist te bezorgen.

Komende zaterdag staat al weer de volgende wedstrijd op het programma. Op ons eigen sportpark is dan om 15.00 uur koploper Elim de tegenstander.

Opstelling CSVC: Rogier Assen; Dion Jongbloed (66. Tristen Hiddink), Erwin Brinker, Rick Bos (87. Justin Regtop), Jesse Assen; Ruben Assen, Bram Maes, Bart Turien ©; Dylan Huizing, Robin de Bruin, Cas Last.
Rest bank: Jarne Pol, Wouter Hein, Jordy Bruinsma
Opstelling FC Zuidlaren: Jeremy Pfundt; Lex Tammens (56. Frank Homan), Peter Zuidhof, Allard van Weringh, Rienk Wagenaar; Pelle Duiven, Robbin Markus ©, Rik Schutte, Jelmer Elsinga; Rick Lamain (72. Auke Hartstra), Lars Kolk (81. Gijs Willem Homans)
Scheidsrechter: Dhr. J. Bijkerk (Steenwijk/Reutum)
Gele kaarten: Robin de Bruin, Rick Bos, Bram Maes, Dylan Huizing (CSVC) Lars Kolk, Gijs Willem Homans (FC Zuidlaren)

Door Rick ter Veld