v.v. Sweel en FC Zuidlaren maakten er vanmiddag een leuke wedstrijd van. Beide ploegen kregen de nodige mogelijkheden maar bleken niet nauwkeurig in de afronding. Toch wist te thuisploeg na rust snel op voorsprong te komen. Bij Zuidlaren werd er vervolgens een tandje bij gezet wat tien minuten voor tijd resulteerde in de gelijkmaker van Allard van Weringh. Een slotoffensief in de laatste minuten enkele mogelijkheden op maar 1-1 bleek wel de eindstand.

v.v. Sweel – FC Zuidlaren

1-0 Egbert Vugteveen`49
1-1 Allard van Weringh `80

 

 

Zweeloo – Lange schaduwen afgewisseld met donkere wolken, veel blad op het veld. Kortom, de herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. Desondanks was het goed toefen vanmiddag in Zweeloo. De temperatuur was goed en het veld lag er ook mooi bij. Enkele buitjes in de ochtend zorgden voor een ietwat vochtige ondergrond. Enkel de laag staande zon kon nu nog een belemmering vormen voor een mooie pot voetbal. Beide ploegen leken er ook zin in te hebben. Lars Kolk mocht vandaag ten faveure van Auke Hartstra in de basis beginnen en begon gretig. Het eerste wapenfeit na een minuut spelen was dan ook een schotje van de aanvaller. Zuidlaren begon verder ook goed aan de wedstrijd en doelman Jaap Haan van de thuisploeg kreeg het eerste kwartier de nodige schoten te verwerken. Met name Josja Janssen probeerde met harde schoten uit de tweede lijn het net te vinden maar Haan leek niet te verschalken. Met de rappe Willy Lubowa in de gelederen wist ook Sweel voor de nodige dreiging te zorgen maar Tom Wolf stond zijn mannetje. Sweel schreeuwde eenmaal wel om een penalty toen het vond dat Lubowa onrechtmatig afgestopt werd maar arbiter Kuipers ging er niet in mee. Na een kwartier spelen kwam er wat meer evenwicht in de wedstijd. Dat zorgde voor een schaakspel op het middenveld met richting beide goals uitbraken. Zo wist Jeroen Seubers op aangeven van Egbert Vugteveen hoog over te schieten en was het aan de andere kant Bas Boersma die een fout in de Sweel-defensie niet wist af te ronden omdat de bal voor zijn mindere linkervoet terecht kwam. Hierna was het Haan wederom die reddend op moest treden na een vrije trap van Robin Wolters, hij kon de bal net onder de lat weghalen. Zuidlaren stand-in doelman Bas Miedema hield hierna zijn ploeg tweemaal in de wedstrijd toen Sweel toch wel aan begon te dringen. Eerst was het Lex Tammens die te veel tijd nam en de bal verloor aan Rick ter Avest. Ter Avest schoot echter recht in de handen van Miedema. Vervolgens wist de doelman een voorzet van Tom ter Avest ter nauwer nood voor een aantal instormende Sweel-aanvallers weg te stompen waardoor ook hier het gevaar geweken was. Het slotakkoord de eerste helft was een schitterende volley van Bas Boersma. Na een uitstekende voorzet van Josja Janssen schoot Boersma ineens, heel hard, net over.

Met de thee amper achter de kiezen was het Sweel dat snel in de tweede helft op voorsprong kwam. Nadat Willy Lubowa de kans bood aan Lars Prinssen bracht Miedema nog redding met een prima reflex. Op de rebound van Egbert Vugteveen moest hij het antwoord echter schuldig blijven waardoor de ban gebroken was: 1-0. Al snel leek Robin Wolters de stand weer gelijk te trekken maar in twee instanties had doelman Haan de bal onder controle. Nadat scheidsrechter Kuipers een overtreding van Rick ter Avest op Lex Tammens over het hoofd zag kreeg Ter Avest dé kans op 2-0. Oog-in-oog met doelman Miedema wist hij echter niet te scoren omdat Miedema goed naar de bal bleef kijken. Het was in deze fase alle hens aan dek voor Zuidlaren want de volgende mogelijkheid deed zich al weer voor. Deze keer was het doelpuntenmaker Vugteveen die Miedemaa aan het werk zette met een kopbal. Tijd om het één en ander te veranderen moet Jos Kruit gedacht hebben. Auke Hartstra en Rik Schutte kwamen binnen de lijnen voor Josja Janssen en Huib de Vries. Of het aan de wissels lag weet ik niet maar de aanvalsdrang van Sweel leek wat te stokken. Zuidlaren kreeg daarentegen wel een aantal mogelijkheden. Bas Boersma gleed een voorzet van Robin Wolters hoog over, Robin Wolters zelf kopte uit een hoekschop net naast. Aan de andere kant was de rappe Willy Lubowa dichtbij de 2-0 maar hij schoot voorlangs. Zo leek het er op dat de eindstand wel bereikt was totdat centrale verdediger Allard van Weringh mee op stoomde, de combinatie aanging met Bas Boersma en vervolgens de bal in de verre hoek plaatste: 1-1! Op twee aanslagen op Lars Kolk en een schot van Robin Wolters na, gebeurde er in de slotfase niet veel meer en na zes minuten blessuretijd was de puntendeling dan ook een feit.

Volgende week zaterdag 28 oktober om 15.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen CSVC uit Coevorden op het programma. Graag tot dan!

Opstelling Sweel: Jaap Haan; Ron Holscher, Erik Renting, Jeroen Seubers, Hans Lanting (c); Rick ter Avest, Egbert Vugteveen, Jeroen Zantingh (46. Lars Prinssen); Jurjen Huitema, Willy Lubowa, Tom ter Avest.
Rest bank: Qua Qua Batawa Jones; Gerwin Hidding, Aghiad Khademaljamia.
Opstelling Zuidlaren: Bas Miedema; Lex Tammens (78. Vincent Kabel), Allard van Weringh, Tom Wolf, Huib de Vries (71. Rik Schutte); Lars Kolk, Robbin Markus, Rienk Wagenaar, Josja Janssen (71. Auke Hartstra); Robin Wolters (c), Bas Boersma.
Scheidsrechter: Dhr. J. Kuipers (Assen)
Gele kaart: Jeroen Seubers, Egbert Vugteveen, Lars Prinsen (Sweel), Lex Tammens, Bas Boersma (Zuidlaren)