FC Zuidlaren heeft traditiegetrouw de wedstrijd in het weekend van de Zuidlaardermarkt in winst om weten te zetten. WVV uit Winschoten werd met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Makkelijk ging het niet Zuidlaren kreeg wel veel kansen en via Koen Eshuis en een eigen doelpunt van Tom Aalst ging de ploeg met 2-0 rusten maar in de tweede helft werd WVV sterker en kreeg het na de 2-1 uitzicht op een resultaat.

FC Zuidlaren – WVV

1-0 Koen Eshuis `12
2-0 Tom Aalst (ed) `45
2-1 Mathijs Mollema (pen) `80

 

Zuidlaren – Onder zomerse omstandigheden stond deze zaterdag het duel tussen FC Zuidlaren en WVV op het programma. Beide ploegen hadden elkaar in de voorbereiding al ontmoet en bleken toen niet veel voor elkaar onder te doen. Zo ook vanmiddag niet. Zuidlaren was voetballend wel de bovenliggende partij maar zodra het in de buurt van doelman Riemersma kwam werd het onnauwkeurig en werden kansen om zeep geholpen. Niet raar dat de eerste treffer van de wedstrijd ogenschijnlijk wat lucky tot stand kwam. Want Koen Eshuis leek een bal voor te willen geven maar deze zeilde over de WVV doelman heen het doel in. “Hij stond net iets voor zijn doel” grijnsde Eshuis, alsof het zo bedoeld was.
In het verloop van de eerste helft wist Zuidlaren nog het nodige gevaar te stichten maar met name de voorwaartsen onder aanvoering van Bob Poorta hadden het vizier niet op scherp staan vandaag. Aan de andere kant wist WVV via Ivan Geesink veel dreiging uit te stralen en moesten Allard van Weringh (prima getimede sliding) en Robin Luikens (redding op een inzet van Robert Fekken) hun ploeg een goede dienst bewijzen.
Zo leek de wedstrijd met een 1-0 stand naar de rust te gaan, waar het niet dat Zuidlaren vanuit een hoekschop op 2-0 wist te komen. De strak aangesneden hoekschop werd bij de tweede paal door Tom Aalst binnen gelopen voordat Bas Boersma dat namens Zuidlaren kon doen.

De tweede helft zakte het niveau stukje bij beetje verder weg. Zuidlaren kwam op 3-0 maar zag de goal (geheel onterecht want de buitenspel staande speler nam totaal geen deel aan het spel) afgekeurd worden. Hiermee werd een mooie individuele actie van Jos Lamain naar de prullenbak verwezen. Jordi Hamming wist namens de thuisploeg nog tweemaal een medespeler vrij voor de keeper zetten maar Bob Poorta en Jos Lamain wisten de trekker niet over te halen.
Cliché maar waar, als je ze zelf niet maakt….. Zo ook vanmiddag. Met nog tien minuten op de klok leek het er op dat Bas Boersma een duw uitdeelde waaruit een penalty voort kwam. Deze werd door Mathijs Mollema via de vuisten van Robin Luikens raak geschoten. Verder kwamen de Winschoters én Zuidlaarders niet waardoor Zuidlaren met drie punten naar de Zuidlaarderbol en Snert af kon reizen.

Zaterdag 20 oktober 2018 om 14.30 uur staat in Leek de volgende wedstrijd op het programma. De ploeg van Edwin Prins neemt het dan voor de beker op tegen TLC (zon).

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Allard van Weringh, Bas Boersma, Rik Schutte; Koen Eshuis (75. Rienk Wagenaar), Koen Wetterauw, Robin Wolters, Jordi Hamming; Jos Lamain, Bob Poorta.
Rest bank: Lex Tammens, Frank Homan
Opstelling WVV: Jasper Riemersma; Ron Prijt, Tom Aalst (67. Niels Eden), Albert Wakker, Jorian Kuiper (46. Thomas Kant), Marco Kant, Fathi Salhi, Fabian Berghuis, Mathijs Mollema, Robert Fekken © (46. Merill Wakker), Ivan Geesink.
Scheidsrechter: Dhr. J. de Klein (Surhuisterveen)
Gele kaart: Robin Wolters, Jordi Hamming (FC Zuidlaren), Ivan Geesink (WVV).
Mitra man of the match: Koen Eshuis