Met een mooie sprong naar de zesde plaats op de ranglijst heeft FC Zuidlaren een goed begin van het Zuidlaardermarktweekend. Een ruststand van 0-2 leek voldoende voor de winst. Toen Lycurgus vlak voor tijd nog wist te scoren keerde de spanning volledig terug maar aan het eind van de wedstrijd waren de drie punten een feit.

Lycurgus – FC Zuidlaren
0-1 Josja Janssen `15
0-2 Bas Boersma `43
1-2 Thijs Wesselink (pen) `89

Bijz: Bas Boersma mist strafschop `63

 

Zuidlaren – Het Zuidlaardermarkt weekend samen met het zaterdag elftal van Zuidlaren levert vaak een mooie combi op. Winst in dit weekend is bijna bij voorbaat al een feit. Het was enkele jaren het grote ACV dat met een 0-3 bekerzege terug naar Assen vertrok maar ook toen was het lang niet gek wat Zuidlaren liet zien. Verder zijn drie punten in dit weekend altijd wel een zekerheidje. Vanmiddag was het voetbal niet allemaal even goed maar ook deze editie van de Zuidlaardermarkt wedstrijd werd met winst afgesloten. Dat was met name te danken aan de individuele klasse van bepaalde spelers. Het eerste wapenfeit was een schot uit de tweede lijn. De kwam namens Lycurgus van de voet van Bas Penninga maar miste de juiste richting. Aan de andere kant leek Bas Boersma dicht bij de openingstreffer maar hij kopte uit buitenspelpositie op de vuisten van doelman Van Hoek. Na een kwartier spelen kwam een afgeslagen hoekschop bij Josja Janssen die met een fantastisch schot van geruime afstand de openingstreffer binnen knalde. Beide ploegen hadden veel moeite om rust in de ploeg te houden en veel balverlies aan beide kanten was daarvan het gevolg. Daardoor werd het een chaotische wedstijd. Uitbraken aan beide kanten zorgden wel voor de nodige spanning maar tot hele grote kansen leidde dit niet. De rust leek dan ook met een 0-1 tussenstand te worden bereikt maar daar dacht Bas Boersma anders over. In de 43e minuut wist hij een schitterende slalom te bekronen met een doelpunt: 0-2.

De meningen in de rust waren verdeeld. Aan de ene kant hoorde je: “kat in t bakkie” maar anderzijds waren er ook genoeg geluiden die nog niet gerust waren op een goede afloop. “Eén tegengoal en dan moet ik nog zien wat er gebeurd”. Beide kampen kregen eigenlijk wel gelijk. Het leek mede door de goed staande defensie van Zuidlaren en de dramatische afronding van Lycurgus een gelopen race. Op het moment dat Lycurgus wel dicht bij de aansluitingstreffer leek was het Robbin Markus die zijn ploeg op de been hield. In de drieenzestigste minuut kroop Bas Boersma op slimme wijze voor zijn directe tegenstander die net de bal wilde spelen. De bal werd gemist en Boersma geraakt waardoor scheidsrechter Louwes niet anders kon dan de bal op de stip leggen. De spits nam zelf plaats achter de bal om zijn achtste van het seizoen binnen te schieten maar zag zijn inzet gestopt worden. Aan de andere kant was Jelle Marskamp heel dichtbij de aansluitingstreffer toen hij ineens uit de rug van Robin Wolters op dook. Hij schoot echter hoog over. De aansluitingstreffer kwam er echter wel. Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd was het Allard van Weringh die een overtreding maakte binnen het strafschopgebied. Dat hier buitenspel aan vooraf ging werd door de scheidsrechter te niet gedaan waardoor Thijs Wesselink de bal op de stip mocht leggen. Via de vingertoppen van Bastiaan Mulstege schoot hij raak. Een spannende, emotie rijke, blessuretijd volgde. In deze zeven minuten kreeg Jesse Boeijenga de kans voor Lycurgus om met een puntendeling te eindigen maar hij faalde hopeloos waardoor Zuidlaren ook deze keer met winst de Zuidlaardermarkt festiviteiten aan kan vangen.

Op zaterdag 21 oktober om 14.30 uur staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan trekken de mannen van Jos Kruit zuidwaarts om het in Zweeloo op te nemen tegen v.v. Sweel.

Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens, Allard van Weringh, Robin Wolters ©, Huib de Vries; Pelle Duiven (58. Jelmer Elsinga), Robbin Markus (71. Lars Kolk), Koen Eshuis, Auke Hartstra (62. Rienk Wagenaar); Bas Boersma, Josja Janssen.
Opstelling Lycurgus: Calvin van Hoek; Jory Haijkens (46. Ryan Flierman), Rob Kleef, Rick La Crois, Erwin Bolt; Jesse Boeijenga, Nawid Rassolyrad (Jelle Marskamp), Bas Penninga, Frank Goeree; Ivan Milcovic©, Thijs Wesselink.
Scheidsrechter: G. Louwes (Zwartemeer)
Gele kaarten: Nawid Rassolyrad, Thijs Wesselink (Lycurgus), Bas Boersma (Zuidlaren).