Zaterdag 1 heeft vanmiddag op eigen veld verloren van een gretiger CSVC. Na een kwartier spelen leek Zuidlaren CSVC bij de keel te hebben. Een 1-0 voorsprong en een tegenstander die met van alles bezig was behalve voetballen leken een mooie middag te voorspellen. De gasten uit Coevorden rechtten echter de rug en gingen na exact 90 minuten met de overwinning aan de haal: 2-3.

FC Zuidlaren – CSVC

1-0 Robin Wolters `13
1-1 Wesley Schutten `26
2-1 Auke Hartstra `75
2-2 Cas Last `76
2-3 Erwin Brinker

Zuidlaren – Met Bastiaan Mulstege, Lars Kolk en Rik Schutte in de basis begon FC Zuidlaren vanmiddag om 15.03 uur aan de wedstrijd tegen het CSVC van Eric Prins. CSVC dat het seizoen begon met de nodige titelaspiraties moest het vooraf nog altijd stellen zonder overwinning maar na het eerste fluitsignaal van arbiter Woering liet de ploeg meteen merken daar vandaag verandering in te willen brengen. Zuidlaren kreeg geen tijd om op te bouwen want de gasten zetten de hele boel meteen onder druk. Rik Schutte leek er namens Zuidlaren voor te zorgen dat de wind wat ging liggen. Een solo-actie van de rechtsachter en een daarop volgend schot,zetten doelman Rogier Assen van CSVC aan het werk. Hierna damden de gasten wat in. Een aantal scheidsrechterlijke beslissingen zorgden ervoor dat de gasten het voetbal even vergaten. Zo kwam Zuidlaren ook aan een 1-0 voorsprong. Bas Boersma won een kopduel maar heel CSVC vond dat hij daarbij een overtreding beging. Scheidsrechter Woering was een andere mening toebedeeld waardoor Robin Wolters de bal kreeg. Zuidlarens’ captain leverde een bal af dat het midden hield tussen een pass, schot, voorzet maar het leer viel wel binnen: 1-0. Misschien maar goed dat Auke Hartstra er niet meer bij kon want hij stond ogenschijnlijk randje buitenspel. CSVC knokte zich daarna terug in de wedstrijd en drong Zuidlaren terug op eigen helft. Toen een geheel vrijstaande Wesley Schutten halverwege de eerste helft op knappe wijze de gelijkmaker binnen schoot was het evenwicht in de wedstrijd geheel terug. Een minuut later leek het zelfs nog 1-2 te worden maar Bastiaan Mulstege stond zijn mannetje en voorkwam de treffer. Op slag van rust werd het nog even spannend toen een correcte sliding van Tom Wolf in tweede instantie werd beoordeeld als overtreding. Geel voor de verdediger maar vervelender, een vrije trap op een mooie plek voor de gasten. Gelukkig leverde die niks op waardoor beide ploegen met 1-1 naar de thee gingen.

Het duurde na de rust wel even voor de wedstrijd weer op gang kwam. De eerste mogelijkheid was er één voor de gasten. Een uitstekende steekpass van aanvoerder Bart Turien Bracht Bram Maes in stelling maar zijn stiftbal ging naast. Met nog een kwartier op de klok leek Bas Boersma, na een doorkopbal van Robin Wolters, op weg naar de 2-1. Op de rand van het strafschopgebied werd hij echter gestuit door Erwin Brinker. Neerhalen doorgebroken speler, rode kaart normaal gesproken maar dhr. Woering vond niet dat er een scoringskans ontnomen werd en hield het slechts bij geel en een vrije trap op de zestienmeterlijn. FC Zuidlaren en penalty’s is niet altijd een even gelukkig combinatie dus met die vrije trap viel wel te leven. Zeker op de wijze waarop Auke Hartstra hem nam. Een hele lepe bal over de muur buiten bereik van de doelman zorgde voor de 2-1. Een luid gejuich klonk binnen en buiten het veld maar was maar van korte duur. Vanaf de aftrap maakte CSVC bij monde van Cas Last meteen weer gelijk. Een mentale dreun voor Zuidlaren. Hierbij zou het echter niet blijven. Een vrije trap vlak voor tijd bracht de gasten namelijk nog de overwinning. De bal ging onder de muur door waarna Bastiaan Mulstege in eerste instantie nog kon redden. Van dichtbij was het de instormende Erwin Brinker die de 2-3 eindstand binnen schoot.

Volgende week zaterdag 4 november om 14.30 uur gaat Zuidlaren op bezoek bij HS`88. Een subtopper uit de 4e klasse E.  Graag tot dan.

Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Rik Schutte, Allard van Weringh, Tom Wolf (57. Lex Tammens), Huib de Vries (87. Gijs Elsinga); Robbin Markus, Robin Wolters (C), Rienk Wagenaar; Lars Kolk (57. Josja Janssen), Bas Boersma, Auke Hartstra.
Opstelling CSVC: Rogier Assen; Dion Jongbloed, Ruben Assen, Erwin Brinker, Niek ten Hoonte; Bart Turien (c), Cas Last, Bram Maes; Dylan Huizing, Justin Regtop (77. Michel Groote), Wesley Schutten (87. Herrald Benjamins).
Rest bank: Gerwin Kampherbeek, Jesse Assen, Jordy Bruinsma.
Scheidsrechter: J. Woering (Vries)
Gele kaart: Tom Wolf (Zuidlaren), Ruben Assen, Wesley Schutten, Rogier Assen, Erwin Brinker (CSVC)