Zaterdag 1 kwam vanmiddag op bezoek bij NWVV in Nieuw Weerdinge niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De ploeg van Mark Folkers wist wel twee maal op voorsprong te komen maar beide keren kwam de thuisploeg vrij snel weer langs zij. In de slotfase leken de drie punten toch mee naar Zuidlaren te komen maar een loepzuivere goal van Allard van Weringh telde niet wegens vermeend buitenspel.

NWVV – FC Zuidlaren

0-1 Auke Hartstra `11
1-1 Orlando Uitenwerf `24
1-2 Pelle Duiven `74
2-2 Christiaan Klompmakers `84

 

Orlando Uitenwerf

Nieuw Weerdinge – Vanmiddag stond er een keldergevecht op het programma. NWVV dat een zware eerste seizoenshelft achter de rug heeft met een aantal grote uitslagen bezette voor vanmiddag de laatste plaats. Zuidlaren dat wel al twee maal wist te winnen maar ook een hele reeks wedstrijden afgelast zag worden moet de blik ook nog altijd naar beneden gericht houden. Desalniettemin stonden er twee ploegen in het veld die allebei wel aanvallend wilden spelen wat een open wedstrijd op de nog half bevroren grasmat bracht. Een goede wedstrijd was het zeker niet. Veel onnauwkeurige passes, balverlies en harde tackles zorgden daar voor.

Bij beide ploegen is binnen de selectie het één en ander verandert ten opzichte van het begin van het seizoen. Dat zorgde vanmiddag voor een veteranenduel binnen de lijnen. 40-plusser Peter Zuidhof trof bij de tegenstander de 42-jarige Orlando Uitenwerf. Een goedlachse frontman die bij tijden frivole dingen liet zien en zelf een goal mee wist te pikken.

De laaghangende winterzon maakte het er bij tijden niet makkelijker op

Het was echter Zuidlaren dat de score opende nadat beide ploegen al een enkele doelpoging hadden ondernomen. Het was een aanval uit het boekje met een voorzet vanaf de rechterflank, terugleggen van Rienk Wagenaar (waar een doelpoging ook tot de mogelijkheden behoorde) en het afronden van Auke Hartstra: 0-1.

 

Bastaan Mulstege zorgde er niet veel later voor dat Zuidlaren de voorsprong kon behouden. Eerst was het Uitenwerf die dicht bij een treffer was en in de herkansing was het Mulstege die redding bracht op een kopbal van dichtbij. Aan de andere kant leek de 0-2 in de maak maar op aangeven van Bas Boersma wist Rienk Wagenaar niet doeltreffend af te ronden.

Duur balverlies

Een minuut na deze kans was het balverlies op het middenveld wat de tegenaanval inluidde waaruit NWVV de gelijkmaker wist te scoren. Een slordige inspeelpass, een onderschepping en een snelle bal naar voren zorgden ervoor dat Jasper Jansen het duel met Peter Zuidhof op snelheid won. Jansen gaf de bal voor op Orlando Uitenwerf die met een schijnschot Bastiaan Mulstege misleidde waarna de aanvaller simpel binnen kon werken: 1-1.

Voor rust kreeg Zuidlaren nog een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een sterke individuele actie van Bas Boersma zorgde er voor dat Auke Hartstra en Rienk Wageneer geheel vrij voor de goal kwamen. De pass die volgde was net niet nauwkeurig genoeg waardoor Hartstra een aanname nodig had alvorens de bal binnen te schieten. In deze extra tijd hadden zich inmiddels een handvol verdedigers tussen Hartstra en het doel geposteerd waardoor zijn inzet geblokt kon worden.

Tweede bedrijf

De gecreëerde kansen zorgden ervoor dat Zuidlaren hoop bleef houden op een goede afloop. In de tweede helft was Zuidlaren ook de ploeg met het meeste balbezit. Echt hele grote kansen leverde dit echter niet op. Voor Bastiaan Mulstege werd het een tamelijk rustige tweede helft. Het was gezien dat beeld ook niet gek dat Zuidlaren een kwartier voor het einde van de wedstrijd op voorsprong kwam. Dat dit door een van richting verandert schot kwam was wel exemplarisch voor de wedstrijd. Desalniettemin kon Pelle Duiven op aangeven van Bas Boersma een goaltje bijschrijven. (1-2)

Van korte duur

De voorsprong was net als in de helft ook nu van korte duur want na een foute van Allard van Weringh een missertje van Peter Zuidhof was het voor

De come-back van Mark Sikkema

Christiaan Klompmakers een koud kunstje om de bal in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 2-2.

 

Blessuretijd

In de blessuretijd leek het voor Zuidlaren allemaal nog goed af te lopen. Allard van Weringh kopte van dichtbij raak maar het juichen werd door arbiter Kuipers onderbroken. Van Weringh zou vanuit buitenspel positie gescoord hebben waardoor het hele feest niet door ging.

Al met al moesten beide ploegen het doen met één punt waar beide ploegen in deze fase op meer hoopten. Hoogtepunt deze middag was wellicht de rentree van Mark Sikkema. Na maanden van blessureleed en revalidatie mocht hij vanmiddag eindelijk weer wat speelminuten maken.

Opstellingen

NWVV: Rick Kloppenburg; Gerd van der Sluis, Hidde Gossevoort, Mark Kok (c), Bert Supèr; Ferdinand Smidt, Milan Duursma, Peter van Elten; Roy Supèr, Orlando Uitenwerf, Jasper Jansen.

Vincent Kabel

FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens (46. Vincent Kabel), Peter Zuidhof, Allard van Weringh, Rik Schutte; Jelmer Elsinga (58. Mark Sikkema), Auke Hartstra, Robbin Markus (c); Pelle Duiven, Bas Boersma, Rienk Wagenaar (66. Huib de Vries).
Scheidsrechter: Dhr. J. Kuipers (Assen)
Gele kaarten: Hidde Gossevoort (NWVV), Bas Boersma (FC Zuidlaren)