De tweede helft van de competitie stond weer op het punt van beginnen voor FC Zuidlaren 3. Met gloednieuwe presentatiepakken verzamelden we ons bij Oranje Nassau 8. Revanche was noodzaak, want ondanks dat ON laatste staat wonnen ze wel van ons in de thuiswedstrijd.

Om 14:30 uur werd de wedstrijd afgetrapt onder winderige omstandigheden op het kunstgras van ON. In de 8e minuut werd de score geopend door een goal van Wouter Groenewold, die zijn goal opdroeg aan zijn zoon. Een minuut later werd het 0-2 door een slimme vrije trap van Pelle Duiven die ingetikt werd door Floris Folmer. De wind bleek een belangrijke factor te krijgen in de wedstrijd, want de vrije trap die voor de 0-3 zorgde (Pelle Duiven) moest stil gehouden worden door Lukas Mennega. Deze vrije trap werd snoeihard in de linkerbovenhoek geschoten. De ruststand werd door Twan Jutstra op 0-4 gezet.
Na rust leek het verzet van ON gebroken. In de 58e minuut kwam Calvin Massanga er goed doorheen en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Vincent Verspiek, die hiermee zijn eerste goal scoorde van het seizoen. Opnieuw scoorde Pelle Duiven met een vrije trap, ditmaal was het een bekeken balletje waarnaar de keeper alleen maar kon vissen. De eindstand had verder opgevoerd moeten worden, maar 0-6 voelde aan als een tevreden revanche.
Hiermee komt FCZ3 op 24 punten uit 11 wedstrijden en doet nog volop mee voor de bovenste plekken!

Scoreverloop:
7′ 0-1 Wouter Groenewold (Pelle Duiven)
8′ 0-2 Floris Folmer (Pelle Duiven)
21′ 0-3 Pelle Duiven
25′ 0-4 Twan Jutstra (Wouter Groenewold)
58′ 0-5 Vincent Verspiek (Calvin Massanga)
63′ 0-6 Pelle Duiven

Door Gijs Homans

Onderstaand de 0-3 van Pelle Duiven