Gekortwiekt FC Zuidlaren legt loodje in Loon

Zwaar gehandicapt door het ontbreken van zes basisspelers (van Dam, Kral, Hu, Scholte, Wierda en keeper Luikens) incasseerde een flets opererend FC Zuidlaren een verdiende 3-0 nederlaag tegen het gedreven LEO dat uit de laatste 5 duels 13 punten had vergaard.

Vanaf het allereerste begin had LEO de touwtjes strak in handen en liet er geen twijfel over bestaan wie baas in eigen huis was. FC Zuidlaren kon niet anders dan lijdzaam toe zien hoe de blauwhemden telkens meester waren over de tweede bal op een veld waar alleen de lange bal kon worden gehanteerd. Het was dan ook geen verrassing dat LEO na 18 minuten via een lange crosspass aan de leiding kwam. Erik Schans poogde het gevaar in te dammen door terug te spelen op doelman Jeroen Jonge Poerink, maar raakte de bal ongelukkig met de hak. De topschutter van de Loners, Evan Sturing, reageerde alert, troefde doelman Jonge Poerink af en scoorde zijn 17e treffer. Inmiddels had Yander Elling door een opspelende hamstringblessure het veld moeten ruimen voor Jessey Dodde. Het spelbeeld veranderde echter hierdoor niet en de gasten kwamen dus nauwelijks in de buurt van het LEO-doel. LEO ging verder op de ingeslagen weg en na 38 minuten was het opnieuw raak, toen Vincent van der Borg een diepe bal in het linker verdedigingsblok verkeerd inschatte en Niels Dijk keeper Jonge Poerink in de korte hoek klopte. Dezelfde Jonge Poerink hield een paar minuten voor rust zijn ploeg in de race, toen hij een pegel in zijn rechterhoek tot corner kon verwerken.

Genadeklap

Iedereen ging ervan uit dat FC Zuidlaren na de rust uit een ander vaatje zou gaan tappen. Maar die hoop bleek ijdel: Dat vaatje bleek ook leeg! Na 55 minuten viel in feite de beslissing. Een terugspeelbal kwam via keeper Jonge Poerink op het middenveld terecht waar opnieuw een cruciaal duel verloren ging en Abel Hofman ongehinderd kon opstomen. Zijn precieze krul betekende de 3-0. Toch leken de gasten niet compleet uit het veld geslagen getuige de kopbal van Erik Schans die net over de lat ging en de vrije trap van Raymond Zuidema die door de LEO-goalie onder de lat vandaan werd gehaald en helaas niet meer opleverde dan een corner. Aan de andere kant moest Jeroen Jonge Poerink reddend optreden bij een uitbraak van LEO. Illustratief voor het presteren van de Zuidlaarders deze middag was het verprutsen van de beste mogelijkheid van de wedstrijd door Jorik de Groot. In kansrijke positie raakte hij in zijn enthousiasme de bal totaal verkeerd en miste het doel volledig. De prima fluitende arbiter Alberts vond het daarna welletjes en blies het duel naar de vergetelheid.

A.s. donderdagavond thuis een herkansing in de derby tegen Annen. Aanvang: 20:00 uur

Opstelling: Jeroen Jonge Poerink; Gerjan de Lange, Erik Schans, Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate; Jeroen Jorna, Koen Wetterauw, Jorik de Groot, Vincent van der Borg; Pim Perk, Yander Elling (Jessey Dodde).

 

Sleen 2 – FC Zuidlaren 2: 5-2

Het om diverse redenen ontbreken van diverse selectiespelers heeft ook invloed op de resultaten van het 2e team. Ook dit keer was het improviseren met de opstelling.

In de uitwedstrijd tegen Vv Sleen 2 vielen de tegendoelpunten te gemakkelijk en na een ruststand van 3-0 werd het uiteindelijk 5-2 door twee fraaie treffers van Kevin Mellens. Hopen op betere tijden!