Opnieuw liep FC Zuidlaren afgelopen donderdag averij op tegen concurrent Wildervank. Inmiddels is de huidige stand op de ranglijst, met een loodzwaar programma voor de boeg, een bron van zorg geworden, nu de voorsprong op de twee nacompetitieplaatsen slechts 4 punten is.

De eerste helft stond in het teken van gemiste kansen door de thuisclub (Daniël van Dam en Erik Schans) en drie inzetten van de gasten tegen paal (2x) en lat. De 0-1 ruststand was het resultaat van een ongelukkig moment van doelman Robin Luikens, die een simpele voorzet van Micha Mans door de handen en benen liet glippen.

Nekslag

De vervanging van Raymond Zuidema (malheur aan de enkel) leidde tot een kortstondig gebrek aan organisatie bij de blauw-zwarten. En dat was een kolfje naar de hand van de bedreven Ewout Wolf, die geheel vrijstaand de voorsprong van roodhemden verdubbelde. Halverwege de tweede helft viel de beslissing. De vrije trap van aanvoerder Paul Tuntelder, toegekend na een overtreding van keeper Luikens, was de Zuidlaarder sluitpost te machtig.
Een kwartier voor tijd bracht invaller Kevin Hoekstra de 1-3 eindstand op het bord, toen hij de voorzet van Pim Perk beheerst intikte. Deze goal leidde tot een laatste stuiptrekking, maar Wildervank gaf niets meer weg.

Opstelling: Robin Luikens; Jeroen Jorna, Martijn Hendriks, Raymond Zuidema (49. Vincent van der Borg), Gerjan de Lange; Koen Wetterrauw, Jorik de Groot, Leyi Hu, Daniël van Dam (32. Jessey Dodde); Erik Schans (75. Kevin Hoekstra) en Pim Perk.