Een opnieuw onvolledig FC Zuidlaren (Elling, Hu, Jorna, Scholte, Wierda en Wetterauw ontbraken om diverse redenen) liet zich afgelopen zondag in de eerste helft de kaas van het brood eten en betaalde daar bij het scheiden van de markt de tol voor.

SVZ liet er vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Frankena geen twijfel over bestaan wat de bedoelingen waren van de geel-zwarten. Winnen was het parool en onmiddellijk werd het initiatief gepakt. FC Zuidlaren reageerde lijdzaam op deze dadendrang en liet de gastheren begaan, zodat men al vroeg met dreigende situaties voor de goal van Robin Luikens geconfronteerd werd. Daaruit vloeide voorlopig gelukkig geen bloed en vervolgens ontstonden er zelfs precaire momenten voor het SVZ-doel. De opgerukte Erik Schans had pech dat in de 15e minuut zijn inzet via de onderkant van de lat in het veld terugsprong. En net toen de Zuidlaarders na een half uur het idee kregen dat de tegenstander was uitgeraasd, ging men in de opbouw gruwelijk in de fout. Raymond Zuidema aarzelde te lang met de inspeelpas en de gevaarlijke spits Merijn Alting profiteerde met een schuiver die Robin Luikens te machtig was. Dezelfde Luikens verhinderde een minuut later de tweede treffer van de thuisclub, toen hij redding bracht op de voorzet van de doorgebroken Alting.

Strafschop

Terwijl iedereen elk moment het rustsignaal verwachtte, werd Michel Kral in de zestien gehaakt door een SVZ-verdediger. Gedecideerd wees leidsman Frankena naar de stip. De normaal zo trefzekere Jorik de Groot schoot voor de verandering in de rechterhoek, maar trof doelman Blekkenhorst op zijn weg. Een koude douche voor de ploeg die dacht met 1-1 de rust in te gaan. Na pittige woorden in de kleedkamer toonde FC Zuidlaren in de tweede helft een ander gezicht. Met veel verve werd de strijd aangegaan met het achteruitlopende SVZ. Dit resulteerde in de 52e minuut in een mogelijkheid voor Pim Perk, die op een pass van Michel Kral links voor de goal in schietpositie werd gebracht, maar met zijn zwakkere been schepte hij de bal via Blekkenhorst over het doel. Tien minuten dacht iedereen dat de gelijkmaker aanstaande was, maar de precieze voorzet van Raymond Zuidema werd door Daniël van Dam jammerlijk gemist. Vervolgens was het tien minuten later de beurt aan Michel Kral, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in het hobbelige veld, waardoor zijn poging hoog over ging. In het laatste kwartier namen de blauw-zwarten alle risico’s om de gelijkmaker te forceren, maar, zoals vaker gebeurt, kreeg men in de blessuretijd het deksel op de neus, toen Max de Vries uit een vrijwel onmogelijke positie de 2-0 eindstand in de boeken schoot. Daarmee kreeg SVZ iets te veel en FC Zuidlaren een punt te weinig.

A.s. zondag opnieuw een uitwedstrijd, maar nu tegen HSC in Sappemeer.

Opstelling: Robin Luikens; Gerjan de Lange, Erik Schans (Kevin Hoekstra), Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate; Daniël van Dam, Jorik de Groot, Jessey Dodde; Pim Perk, Michel Kral, Vincent van der Borg (Abdi).


Twee gelijke spelen voor zondag 2

De laatste 2 wedstrijden van zondag 2 zijn in een gelijkspel geëindigd. Eerst werd er in de inhaalwedstrijd thuis tegen vv Wacker een moeizame 1-1 gehaald, terwijl de thuiswedstrijd tegen Asser Boys in 2-2 eindigde en daar had wel meer in gezeten.

Wacker 2

De wedstrijd tegen Wacker op dinsdagavond 8 april bracht helaas niet wat verwacht werd. Wacker, ergens onderin op de ranglijst vertoevend, bleek een taaie tegenstander die al snel op een 0-1 voorsprong kwam. Marten Loerop verslikte zich op knullige wijze in de bal en gaf zijn tegenstander daarmee een vrije doorgang naar de het Zuidlaarder doel en invaller doelman Robin Knol had geen schijn van kans.

Er ontstond daarna een ware stormloop op het Wacker doel en hoe meer de wedstrijd vorderde, des te fanatieker de tegenstander op eigen helft de voorsprong verdedigde. De Zuidlaarder aanvallen werden steeds gehaaster waardoor alle doelpogingen vaak net niet slaagden. Het duurde tot ver in de 2e helft alvorens Marcello Frau vanaf rechts toch de gelijkmaker wist te fabriceren (1-1).

Asser Boys 2

Als in de rust van de wedstrijd tegen Asser Boys tegen een 0-2 achterstand wordt aangekeken, “zou” het een zware klus worden om alsnog tot een goed resultaat te komen. Niets bleek echter minder waar. Asser Boys had in de eerste helft aan paar mogelijkheden genoeg op om een 0-2 voorsprong te nemen, terwijl Zuidlaren daar niet veel tegenover stelde. Allereerst werd een vrije trap op eenvoudige wijze in het doel gekopt, omdat de verdedigers het lieten lopen en ook bij de 2e goal van de Assenaren werd de FC verdediging te gemakkelijk voorbij gelopen.
Onze jongens stelden hier weinig tegenover. De grootste uitgespeelde kans was voor Roy Buitenkamp, maar alleen voor de keeper lukte het hem niet een gericht schot af te vuren.

2e helft
Met een paar nieuwe krachten in de gelederen, Frank Kremer en Roel Veenstra, werd de druk op het Asser doel direct opgevoerd. Zuidlaren gooide de schroom van zich af en er kwamen kansen. Allereerst is het Kevin Mellens, die de aansluitingstreffer voor zijn rekening neemt. Een vrije trap wordt door iedereen gemist en ook de keeper heeft er geen kijk op, waardoor de bal in de verre hoek verdwijnt (1-2). Nog geen 5 minuten later is het Milan Hartlief die vanaf rand strafschopgebied tussen wat spelers door de bal in het doel weet te schieten ( 2-2). Asser Boys is daaraan de weg kwijt en (onderlinge) irritaties vieren hoogtij. Een vrij trap van Kevin belandt nog een keer op de lat en als Marcello Frau “zijn” penalty had benut, was de achterstand helemaal weggewerkt. De bal gaat echter via de binnenkant van de paal net weer het veld in. Uiteindelijk blijft het bij 2-2 en een prima 2e helft!