Zondag 1

Off day FC Zuidlaren zet Actief in zetel naar zege

Traditioneel wordt door “FC Zuidlaren-watchers” met gemengde gevoelens uitgekeken naar de wedstrijd op de zondag voorafgaande aan de Zuidlaardermarkt. Dat die gemengde gevoelens niet op drijfzand gebaseerd zijn, bleek de afgelopen zondag. De gemeentelijke derby tegen Actief eindigde in een ontluisterende 0-2 nederlaag.

En het begon nog zo veelbelovend. Al in de 1e minuut tilde Leyi Hu vanuit een moeilijke positie de bal net over de lat. En tien minuten later vond Kevin Hoekstra na een prima voorzet van Pim Perk Actief-doelman Van den Heuvel op zijn weg. Maar daarmee was de koek op. Actief was aanmerkelijk frisser en dus feller dan de ietwat apathisch ogende thuisclub, won vrijwel alle duels en had daarom veel meer balbezit. Tot reële kansen op een voorsprong kwamen de Eeldenaren echter niet. Tot de 44e minuut, toen de eerste echte levensgrote kans zich aandiende voor Actief, maar tot opluchting van alle Zuidlaarders vloog de bal rakelings naast de rechterpaal.

Dubbelslag Actief

Na de rust was het in de 51e minuut wel raak voor de rood-witten. Na een vrije trap schuin voor de goal van FC Zuidlaren profiteerde Luuk Hanekamp na welgeteld drie scrimmages en dus slecht wegwerken van de gastheren van de ontstane verwarring en gaf de bal het beslissende zetje. Zeven minuten later was het opnieuw Actief dat na een achteraf cruciaal verloren duel op het middenveld een zee van ruimte kreeg en met twee spelers vrij kon oprukken richting keeper Robin Luikens, die geen antwoord had op het boogballetje van linkerspits Laurens Timmer. Deze dubbelslag raakte de blauwzwarte formatie dermate in het hart dat Actief in de daaropvolgende fase twee open kansen werd geboden, maar de gasten wisten zich geen raad met deze unieke gelegenheden en verzuimden de knock-out uit te delen.

Va banque

Trainer Edwin Prins probeerde met nog een half uur op de klok door het inbrengen van Dick Scholte en het doorschuiven van Raymond Zuidema het tij te keren en inderdaad bracht deze strategische manoeuvre meer beleving bij de gastheren. En een flink aantal kansen op de aansluitingstreffer, maar door gebrek aan scherpte bij o.a. Dick Scholte en Raymond Zuidema bleef de hatelijke nul op het scorebord staan. Toen rond de 80e minuut een serie kansen wederom niet besteed bleek aan de voorwaartsen van FC Zuidlaren, ging de wedstrijd uit als de spreekwoordelijke nachtkaars en blies arbiter Lemmen, die het niet moeilijk had, het duel naar de vergetelheid.

A.s. zondag thuis de kans op rehabilitatie tegen het nog ongeslagen Muntendam

Opstelling: Robin Luikens; Jeroen Jorna (Kees Boonstra), Martijn Hendriks, Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate (Jessey Dodde); Jorik de Groot, Leyi Hu, Koen Wetterauw; Pim Perk, Michel Kral, Kevin Hoekstra (Dick Scholte).

Zondag 2

Verdiende zege tegen Wijster 2

In tegenstelling tot de eerste team had zondag 2 ogenschijnlijk weinig last van de Zuidlaardermarkt ‘activiteiten’ en had weinig moeite met Wijster 2. Het resultaat werd uiteindelijk een 4-2 overwinning. Ondanks een grote veldmeerderheid en legio kansen moest er echter tot twee keer toe een achterstand weggewerkt worden.

Het enige wat de ploeg te verwijten was, dat de overwinning niet hoger uitgevallen is. Binnen 10 minuten waren er al goede mogelijkheden voor Jessey Dodde en Vincent van der Borg maar ze zijn even te gehaast in de afronding en slagen er niet in te scoren. Dan is daar opeens Wijster die met veel fortuin de 0-1 scoort. De bal hobbelt over een totaal verraste keeper Jeroen Jonge Poerink in het doel. Gelukkig brengt Yander Elling de stand direct daarna in evenwicht door zichzelf vrij te spelen en met zijn linker poot de bal strak in het doel te schieten (1-1). Zuidlaren blijft daarna de baas in het veld maar toch is het Wijster, dat weer op voorsprong komt. Een inschattingsfoutje van onze keeper, wellicht door de laagstaande zon, brengt Wijster weer op voorsprong (35ste minuut 1-2). Zo heeft Wijster geen kansen maar wel weer een voorsprong. Ook nu duurt het niet lang dat de gelijkmaker valt. Kevin Mellens is deze zondag uitermate goed op dreef en weet via een voorzet Daniël van Dam te bereiken die de bal op de rand van het strafschopgebied onder controle krijgt en vervolgens hard in de beneden hoek raak schiet (2-2). Nog voor de rust wordt de 3-2 op het scorebord gezet. Yander ontfutselt een verdediger de bal en vrij voor de keeper maakt hij geen fout. 2e helft De 2e helft begint zoals de eerste is geëindigd. Al na één minuut schiet Kevin de bal op de lat en Zuidlaren blijft daarna op de helft van Wijster voetballen. Zo ontstaat er een situatie dat de verdedigers Erik Schans en Chris Woestenburg de verdediging van Wijster zoek spelen en Chris beheerst de 4-2 scoort. Invaller Richard Koster schiet nog een keer op de paal, Jessey heeft een paar keer geen geluk met de afronding en in de slotfase strandden ook Kevin en Vincent op de keeper. Zondag 2 blijft hiermee ongeslagen.
Opstelling; Jeroen Jonge Poerink, Chris Woestenburg, Erik Schans, Gerjan de Lange, Leon Davids (Marco Hoek), Milan Hartlief (Marten Loerop), Daniël van Dam, Jessey Dodde, Vincent van der Borg, Yander Elling (Robin Knol).