Actief v.v. 1 (zon) vs FC Zuidlaren 1 (zon)

vs

Samenvatting

En weer was het in Eelde, net als in het vorige seizoen, een collectieve wanprestatie van een onherkenbaar FC Zuidlaren. Misschien kan de conclusie wel getrokken worden dat Actief uit, kunstgras en FC Zuidlaren drie onverenigbare elementen zijn. Door twee sneue tegengoals liep men de hele wedstrijd achter de feiten aan en was het uiteraard te laat om na de aansluitingstreffer in de 90e minuut een niet verdiend punt uit het vuur te slepen.

Door Jan van Winsum – Actief startte zeer behoudend en hield met een overbezet middenveld zoveel mensen achter de bal dat FC Zuidlaren (zonder het geschorste duo Raymond Zuidema en Yander Elling en de afwezige Dick Scholte) moeilijk zijn geliefde spelletje kon spelen. Bovendien paarden de Eeldenaren deze strategie aan een enorme gedrevenheid en wil om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Geconfronteerd met een dergelijke wedstrijdinstelling gaf de blauwzwarte brigade niet thuis en meende met een minimale inzet een maximaal rendement te kunnen halen. Dat leek in de 17e minuut ook te gebeuren, maar de lob van Pim Perk kon ternauwernood tot corner verwerkt worden door een alerte Eelder verdediger.

Kluts inleiding tot openingstreffer

De eerste treffer van Actief viel als een donderslag bij heldere hemel: In de 21e minuut werd Erik Schans vlak voor de zestien meter bij een luchtduel in de rug geduwd. Arbiter De Vries liet doorspelen, waardoor de bal na een miraculeuze kluts terecht kwam bij de totaal vrijstaande Laurens Timmer die alleen op Robin Luikens af kon gaan en met een strakke schuiver doel trof. De reactie van de Zuidlaarders was lauw. Inspiratieloos probeerde men het initiatief te nemen, maar tot noemenswaardige mogelijkheden leidde dit niet. Actief volhardde in de beproefde strategie en probeerde het wel via de omschakeling, maar ook dat leverde tot de rust geen resultaat op.

Nekslag

De mokkende supporters hoopten op meer agressie en beleving in de tweede helft, maar in de 58e minuut viel de feitelijke beslissing. De net ingevallen Vincent van der Borg legde de bal te kort terug op Richard Wierda en vervolgens werd invaller Henk Jan Schoonbeek diep gestuurd. Ongehinderd hield hij het hoofd koel en tekende de 2-0 aan. Met nog een half uur op de klok zetten de gasten aan voor een wanhoopsoffensief met uiteindelijk veel kopsterke mensen in de punt, maar ook zij konden geen potten breken, ook al omdat er nauwelijks hoge ballen in de zestien gepompt werden. De taaie tegenstander bleef met hangen en wurgen overeind en wist de zo belangrijke aansluitingstreffer lang te voorkomen. Tot de 90e minuut, toen Pim Perk op de hem kenmerkende wijze van eigen helft vertrok en 2-1 binnenschoof. Te laat en te weinig!

Volgende week thuis tegen ZNC de kans op rehabilitatie

Opstelling: Robin Luikens; Gerjan de Lange (Kevin Hoekstra), Daniël van Dam (Jeroen Jorna), Erik Schans, Richard Wierda; Jorik de Groot, Leyi Hu, Koen Wetterauw, Jessey Dodde (Vincent van der Borg); Pim Perk, Michel Kral.

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
11 februari 201814:00Competitie2017/2018

Locatie

Sportpark v.v. Actief
Burgemeester J.G. Legroweg 30, 9761 TC Eelde, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
Actief v.v. 1 (zon)112
FC Zuidlaren 1 (zon)011

FC Zuidlaren 1 (zon)

1Robin Luikens Keeper
2Richard Wierda Verdediger
4Leyi Hu Middenvelder
6Jorik de Groot Middenvelder
7Pim Perk Middenvelder
8Koen Wetterauw Verdediger
11Jessey Dodde 9
12Erik Schans
14Michel Kral Aanvaller
16GerJan de Lange 3 Verdediger
17Daniel van Dam 10 Middenvelder
3Kevin Hoekstra 16
9Vincent van der Borg 11
10Jeroen Jorna 17 Verdediger

Hoofdtrainer: Edwin Prins
Begeleider: Jan van Winsum