Amicitia VMC 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft de derde competitiewedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. Op bezoek bij Amicitia stond na negentig minuten een 1-4 stand op het scorebord. Namens Zuidlaren scoorden Jos Lamain (2x) en Jordi Hamming. De vierde treffer was een eigen doelpunt van Marijn van Wieringen.

Amicitia VMC – FC Zuidlaren

0-1 Jos Lamain `30
0-2 Marijn van Wieringen (ed) `61
1-2 Cees Jan Diepeveen `73
1-3 Jos Lamain `81
1-4 Jordi Hamming `83

Groningen – Op sportpark Coendersborg stonden gistermiddag Amicitia en FC Zuidlaren tegenover elkaar. Het afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al. Toen waren het de Groningers die tweemaal aan het langste eind trokken waarbij de wedstrijd in Groningen zelfs maar één kans opleverde voor Zuidlaren. Gistermiddag was het spelbeeld duidelijk enorm gewijzigd. Zuidlaren probeerde van achteruit te voetballen, de eerste helft nog zonder veel rendement. Amicitia probeerde via lange ballen gevaarlijk te worden maar slaagde daar ook maar mondjesmaat in.
De Groningers lieten hun eerste doelpoging meteen na het begin van de wedstrijd noteren. Het was een schot van Thomas Mirck dat naast ging. Hierop volgde een fase waarin Zuidlaren het betere van het spel had maar het wist de kansen niet goed uit te spelen en waar het doel wel onder vuur genomen kon worden liepen eigen teamgenoten in de weg. Zo voorkwam Koen Eshuis dat doelman Braams handelend moest optreden na een schot van Bob Poorta.
In de tegenstoot werd Amicitia gevaarlijk. Het was Cees Jan Diepenveen die zijn schoot voor het doel van Robin Luikens langs zag gaan.
Kort voor de ingelaste drinkpauze was er een goede verdedigende actie van Allard van Weringh die er voor zorgde dat Cees Jan Diepenveen niet één op één met Robin Luikens kwam te staan.
Na een half uur spelen viel dan toch de eerste treffer van de wedstrijd. Jos Lamain ontving de bal van Robin Wolters, speelde zichzelf vrij op een typische Lamain-manier en schoot met zijn chocoladebeen hard binnen: 0-1.

Tweede helft

Na de thee golfde het spel wat op en neer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk wisten te worden. Dit duurde een minuut of tien want toen kreeg Amicitia een aardige kop kans maar de bal ging naast. Aan de andere kant was het overigens niet veel later wel raak. Een voorzet van Robin Wolters werd door Marijn van Wieringen achter zijn eigen doelman gewerkt: 0-2. Een prima uitgangspositie voor Zuidlaren met nog een half uur op de klok. Een kleine tien minuten later kon de thuisploeg echter weer terugkomen in de wedstrijd. Een misser van Robin Luikens (polletje?) zorgde ervoor dat Cees Jan Diepeveen de bal in het lege doel kon lopen. Dit zorgde voor nieuwe moed bij de thuisploeg die meteen door wilde drukken. Nu kon Zuidlaren op zijn beurt met snelle uitbraken proberen gevaarlijk te worden. Het wist de geboden mogelijkheden helaas niet meteen ten volste te benutten. Zo had Jordi Hamming de 1-3 op zijn voet maar zijn inzet ging naast. Een minuut later was het wel raak. Op aangeven van Robin Wolters liet Jos Lamain zijn tweede treffer van de middag aantekenen.
Twee minuten na de 1-3 werd de eindstand bepaald op 1-4. Jos Lamain stuurde Jordi Hamming weg en oog in oog met de doelman rondde Hamming keurig af.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 13 oktober om 15:00 uur is WVV uit Winschoten de volgende tegenstander. Dat betreft dan een duel tussen de nummers 5 en 3 van de ranglijst. De wedstrijd op de Wenakkers staat onder leiding van Dhr. J. de Klein.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Allard van Weringh, Bas Boersma, Rik Schutte (89. Lex Tammens); Koen Wetterauw, Koen Eshuis (86. Frank Homan), Jordi Hamming, Robin Wolters (83. Rienk Wagenaar), Bob Poorta, Jos Lamain (C)
Basis Amicitia: Mark Braams (C), Jeroen Knol, Ronald van Bruggen (Jelmer van Preenen), Patrick Smit, Otto Mekel, Thomas Mirck, Wouter Diepeveen, Robin Broekema, Cees Jan Diepeveen, Irwin Groen (63. Ivar Kappen), Marijn van Wieringen (Bart Haan).
Scheidsrechter: Dhr. E. Draaijer (Drachten)
Gele kaart: Ronald van Bruggen, Robin Broekema (Amicitia) Robin Wolters, Bob Poorta (Zuidlaren)

Door Tom Wolf en Rick ter Veld

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
6 oktober 201815:00Competitie2018/2019

Locatie

Sportpark Coendersborg
Groningen, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
Amicitia VMC 1 (zat)011
FC Zuidlaren 1 (zat)134

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
2Koen Brandts Verdediger
3Allard van Weringh Verdediger
4Bas Boersma Aanvaller
5Rik Schutte 12 Middenvelder
6Bob Poorta Aanvaller
7Koen Wetterauw Verdediger
8Koen Eshuis 14 Aanvaller
9Jordi Hamming Aanvaller
10Robin Wolters 11 Middenvelder
18Jos Lamain Aanvaller
11Rienk Wagenaar 10 Aanvaller
12Lex Tammens 5 Verdediger
14Frank Homan 8 Verdediger

Begeleider: Han van der Veur
Assistent Scheidsrechter: René Meijer
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Verzorger: Hendrik de Jonge
Teammanager: Erik Gerritsen