Amicitia VMC 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

vs

Samenvatting

Groningen – De eerste officiële wedstrijd sinds 11 november 2017 werd er één om niet te lang bij stil te zijn. Amicitia was de bovenliggende partij en kwam in de eerste helft op voorsprong via een eigen goal van Allard van Weringh. In de tweede helft kroop Zuidlaren wel wat meer uit zijn schulp, creëerde wat mogelijkheden maar vanuit de counter kwam Amicitia op 2-0. Allard van Weringh raakte namens Zuidlaren nog de paal maar het bleef bij 2-0.

 

Logo Amicitia VMCLogo FC Zuidlaren27-01-2018 Sportpark Coendersborg, Groningen

Amicitia VMC – FC Zuidlaren

1-0 Cees Jan Diepeveen `10
2-0 Thomas Mirck`75

 

Afscheid nemen bestaat niet
Jannicks Arends mocht in de basis beginnen
Jannicks Arends mocht in de basis beginnen

Zonder een handvol geblesseerde basisspelers trad FC Zuidlaren vanmiddag op sportpark Coendersborg aan tegen Amicitia VMC. Het werd dus puzzelen voor interim-trainer Mark Folkers. Zijn puzzel werd gecompleteerd door spelers uit het tweede en derde. Zo was er in de achterhoede weer een plaatsje ingeruimd voor de reeds afgezwaaide routinier Peter Zuidhof en mocht voorin aanvaller Jannick Arends van het derde zijn opwachting maken.

Gebrek aan ritme

De eerste helft was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij. Zuidlaren was aan de bal erg onrustig wat er voor zorgde dat er aan aanvallen niet toegekomen werd. Niet heel vreemd gezien het feit dat er sinds 11 november nog sporadisch getraind en gespeeld werd. Twee oefenwedstrijden tegen Annen en Glimmen waren de enige basis die de Zuidlaarders hadden. Daarbij opgeteld alle afwezigen zorgde ervoor dat er een niet op elkaar ingespeeld team stond. Tien minuten van druk waren voor Amicitia genoeg om op voorsprong te komen. Het was Allard van Weringh die de bal over de lijn werkte. Zeer waarschijnlijk was het ook zonder zijn tussenkomen wel 1-0 geworden want het schot van Cees Jan Diepeveen was onderweg naar de goal. Een schrale troost voor de verdediger.

Volgende tegenslag
Peter Zuidhof weer terug bij de eerste selectie

Meteen na de goal kreeg Zuidlaren de volgende tegenslag te verwerken. De zieke Auke Hartstra moest zich laten vervangen. Voor de wedstrijd had hij zijn overtollige etensresten al in Groningen afgeleverd en de misselijkheid ging niet over. Hij werd vervangen door Jelmer Elsinga. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig. Amicitia had het balbezit maar aan beide kansen vielen er weinig tot geen doelpogingen te noteren.

 

Uit de startblokken

Na de warme koffie kwam Zuidlaren in eerste instantie sterk uit de startblokken. Bas Boersma probeerde binnen een minuut doelman Mark Braams aan het werk te zetten maar zijn schot ging over. Ook wist Zuidlaren wat vaker de tweede bal te pakken te krijgen waardoor de ploegen wat gelijkwaardiger over het veld gingen.

Beslissing

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd viel de beslissing. Na een vrij trap van Zuidlaren wist Amicitia in de tegenaanval de 2-0 binnen te schieten. Huib de Vries leek zijn duel te winnen en Bastiaan Mulstege leek vanuit het perspectief van de reporter de bal weg te kunnen schieten. Op raadselachtige wijze gebeurde dit niet en kon de aanvaller de bal in een leeg doel schuiven.

"<yoastmark

Slotoffensief

Met Allard van Weringh als extra spits werd uit alle macht geprobeerd om het net nog te vinden. Dit leverde enkele kleine en een grote kans op. Van Weringh bleef heel kalm, zette een tegenstander op het verkeerde been en raakte vervolgens met zijn inzet de paal. De eindstand van 2-0 veranderde dus niet meer.

Volgende week Achilles 1894 uit

Zaterdag 3 februari om 15:00 uur Achilles 1894 de volgende tegenstander. De huidige nummer 2 van de ranglijst kent een goed seizoen tot dusver en zal de druk op Elim vast willen houden.

Karakteristieken

Opstelling Amicitia VMC: Mark Braams; Marijn van Wieringen, Mathijs Preenen (C), Ronald van Bruggen (79. Menno van der Keur), Hugo Swabedissen; Wouter Diepeveen, Robin Broekema, Jeroen Knol (60. Tristan Smits); Cees Jan Diepeveen, Niels Burgler (67. Jelmer Preenen), Thomas Mirck.
Rest bank: Danny Strating

Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens, Allard van Weringh, Peter Zuidhof, Rienk Wagenaar; Rik Schutte (79. Vincent Kabel), Auke Hartstra (13. Jelmer Elsinga), Robbin Markus (C); Pelle Duiven, Bas Boersma, Jannick Arends (68. Huib de Vries)

Scheidsrechter: Dhr. J.J.A.M. Vonk uit Hardegarijp
Gele kaarten: Cees Jan Diepeveen, Marijn van Wieringen (Amicitia VMC), Robbin Markus, Rik Schutte (FC Zuidlaren)

Door Rick ter Veld

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
27 januari 201814:30Competitie2017/2018

Locatie

Sportpark Coendersborg
Groningen, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
Amicitia VMC 1 (zat)112
FC Zuidlaren 1 (zat)000

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Bastiaan Mulstege Keeper
2Rik Schutte 12 Middenvelder
3Allard van Weringh Verdediger
4Peter Zuidhof Verdediger
5Rienk Wagenaar Aanvaller
6Lex Tammens Verdediger
7Pelle Duiven Aanvaller
8Robbin Markus Middenvelder
9Bas Boersma Aanvaller
10Auke Hartstra 14 Aanvaller
11Jannick Arends 13
12Vincent Kabel 2 Verdediger
13Huib de Vries 11 Verdediger
14Jelmer Elsinga 10 Middenvelder

Trainer: Mark Folkers
Verzorger: Hendrik de Jonge