Blauw Geel`15 1 – FC Zuidlaren 1 (BEKER)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft vanmiddag de tweede overwinning in het bekertoernooi geboekt. Op bezoek bij vijfde klasser Blauw-Geel`15 was de ploeg van Edwin Prins met 2-5 de sterkste. Na een 0-2 ruststand kwam Blauw-Geel meteen na rust terug in de wedstrijd. Dit was van korte duur want door onder andere twee treffers van invaller Nico Sieling ging Zuidlaren alsnog met de winst aan de haal.

Blauw Geel `15 – FC Zuidlaren

0-1 Jens van der Woude `11
0-2 Jordi Hamming `17
1-2 Jos Bartelds `47
1-3 Nico Sieling `51
1-4 Nico Sieling `54
1-5 Koen Brandts `82
2-5 Jaap Koch `90

Groningen – Sportpark Coendersborg was het decor voor Zuidlarens` tweede officiële wedstrijd dit seizoen. Na de bekerwinst vorige week op eigen veld tegen Poolster was vanmiddag Blauw-Geel`15 de tegenstander. De club waar tot vorig seizoen oud-Zuidlaren verdediger Sebastiaan Kuper tot de selectie behoorde. Vanmiddag was hij slechts toeschouwer en zag hij een aantal van zijn oud-ploeggenoten terug. Ook zullen er een aantal gezichten zijn geweest die hij nog niet kende. Eén daarvan zou heel goed Jasper Schenk kunnen zijn. De jonge aanvaller mocht vanmiddag in de basis beginnen en laten zien wat hij in huis heeft. Linksachter stond Tom Wolf opgesteld en centraal achterin mochten Bas Boersma en Allard van Weringh proberen om Edwin Prins te overtuigen. De rest van de basis-elf was weinig verrassend. Dit zorgde ervoor dat Raymond Zuidema, Nico Sieling en Koen Brandts op de bank mochten beginnen.
De verwachting vooraf was dat Zuidlaren niet al te veel moeite zou hebben met de gastheren en dat bleek in de openingsfase ook het geval. Veelvuldig balbezit, aardige combinaties, een prima voorzet en een heel simpele soloactie zorgden er voor dat er na ruim een kwartier al 0-2 op het scorebord stond. Een samenwerking door twee oud Be Quickers zorgde voor de 0-1. Net als vorige week leverde Fabian Staal een afgemeten voorzet af die door Jens van der Woude tot doelpunt werd gepromoveerd. Een dribbel dwars door de Groninger defensie zorgde er zo’n vijf minuten later voor dat Jordi Hamming met een stiftje over doelman Jesse Louissen de 0-2 kon laten aantekenen. Waarschijnlijk ging het allemaal wat te makkelijk want hierna stokte de productie. Ook Blauw-Geel wist zich geen kansen te creëren, laat staan te scoren, en daardoor werd de ruststand ook 0-2.

Drie wissels in de rust bij Zuidlaren. Jasper Schenk, Tom Wolf en Jorik de Groot keerden na de thee niet terug. Voor Zuidlaren was het even zien hoe één en ander nu in elkaar zou vallen. Blauw-Geel profiteerde hier meteen van met een prachtige treffer door Jos Bartelds: 1-2. Werd de wedstrijd hierdoor spannend? Nee, de marge werd namelijk vier minuten na de treffer weer verdubbeld. Een doelpunt dat tot stand kwam door de invallers want Raymond Zuidema trok mee ten strijde, bediende Nico Sieling die beheerst de 1-3 binnenschoof. Diezelfde Sieling maakt kort daarna op aangeven zijn tweede treffer van de middag met een boogbal over de doelman heen. Dat de invallers deze wedstrijd niet minder waren dan de basisspelers bewezen de laatste twee treffers van de wedstrijd. Want zowel bij Zuidlaren als bij Blauw-Geel zou de laatste treffer gemaakt worden door een invaller. Koen Eshuis zette Koen Brandts oog-in-oog met de keeper en waar Brandts vorige week nogal wat kansen onbenut liet was het deze keer meteen raak: 1-5. Het slotakkoord was voor de thuisploeg waar oud-Tynaarlo speler Jaap Koch vrij gemakkelijk met de bal aan de voet door de Zuidlaarder defensie kon stomen om zo Robin Luikens de verschalken. Meteen hierna hield scheidsrechter Traa het voor gezien.

Dinsdag om 20.00 uur oefent Zuidlaren in en tegen Zuidhorn. Volgende week zaterdag om 14:30 uur valt de beslissing in de beker-poule wanneer Corenos en Zuidlaren de degens kruisen in Roodeschool. Voor beide ploegen geldt: “Winst is door naar de volgende ronde”.

Feiten en cijfers

Opstelling Blauw-Geel`15: Jesse Louissen; Joep van Bruggen (57. Koen Teeuwisse), Eelko IJsselstein ©, Jordy Hospers, Jorin Molenaars; Nils Janssen (78. Bart Schuiling), Frank Molema, Ruurd Doorten, Jeroen Bakker (46. Jaap Koch); Jos Bartelds, Roy Holstein.
Rest bank: Bernard Wortelboer.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Fabian Staal, Allard van Weringh ©, Bas Boersma, Tom Wolf (46. Raymond Zuidema); Jorik de Groot (46. Koen Brandts), Robin Wolters, Koen Eshuis; Jasper Schenk (46. Nico Sieling), Jens van der Woude, Jordi Hamming.
Scheidsrechter: Dhr. A. Traa (Groningen)

Door Rick ter Veld

 

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
7 september 201915:00Beker2019/2020

Locatie

Sportpark Coendersborg
Groningen, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
Blauw-Geel 1915 s.v. 1 (zat)022
FC Zuidlaren 1 (zat)235

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
2Fabian Staal Verdediger
3Allard van Weringh Verdediger
4Bas Boersma Aanvaller
11Tom Wolf 17 Verdediger
6Jorik de Groot 5 Middenvelder
10Robin Wolters Middenvelder
8Koen Eshuis Middenvelder
7Jasper Schenk 16 Aanvaller
9Jens van der Woude Aanvaller
12Jordi Hamming Aanvaller
5Koen Brandts 6 Verdediger
16Nico Sieling 7 Aanvaller
17Raymond Zuidema 11 Verdediger

Assistent Scheidsrechter: René Meijer
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Verzorger: Hendrik de Jonge
Begeleider: Jaap Martens
Verzorger: Guillermo Squerzi