FC Zuidlaren 1 – Poolster 1 (BEKER)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen van Poolster. Op een bijveld van De Wenakkers was de ploeg van Edwin Prins de bovenliggende partij maar faalde het veelvuldig in de afronding. Vlak na rust was het Koen Brandts die na een voorzet van Fabian Staal de enige treffer van de middag achter doelman Simon Dijkman gleed.

FC Zuidlaren – Poolster

1-0 Koen Brandts `51

 

 

Zuidlaren – Na oefenpotjes tegen LTC, Aduard 2000 en VAKO mocht Zuidlaren vanmiddag voor het eerst in een officiële wedstrijd aantreden. Tegenstander was competitiegenoot van het vorige seizoen v.v. Poolster uit Spijk. Vorig jaar een ploeg waar Zuidlaren het erg lastig tegen had. De thuiswedstrijd werd nipt met 2-1 gewonnen en uit in Spijk onder zeer stormachtige omstandigheden wist Poolster zelfs met 1-0 te winnen. De nodige wijzigingen bij beide ploegen zorgden ervoor dat de wedstrijd van vanmiddag niet te vergelijken was met de partijen van vorig seizoen. Bij Zuidlaren ontbraken namelijk onder meer Jos Lamain (blessure), Jordi Hamming (2e), Koen Eshuis (2e) en Rik Schutte. Daarentegen vielen er een aantal nieuwe gezichten in Zuidlaren 1 te bewonderen. Van Be Quick Jo19 kwamen Fabian Staal en Jens van der Woude terug naar Zuidlaren. Vanuit de eigen jeugd viel Luuk Haaijer de tweede helft te bewonderen en ook de van HFC`15 teruggekomen Nico Sieling mocht vandaag 90 minuten spelen. Dit alles zorgde voor de volgende opstelling. In het doel: Robin Luikens. De defensie met Fabian Staal, Raymond Zuidema, Allard van Weringh en Tom Wolf. Op het middenveld Jorik de Groot, Robin Wolters en Luuk Haaijer en de aanvalslinie bestond uit Koen Brandts, Nico Sieling en Jens van der Woude. Koen Brandts als rechteraanvaller pakte op zich heel behoorlijk uit. Veel dreiging kwam bij de blonde flankspeler vandaan. Het was echter wel te zien dat dit niet Brandts zijn natuurlijke leefomgeving was want hij had een aantal kansen nodig voor hij het net wist te vinden. Die kansen kreeg hij ook voldoende want Zuidlaren was de eerste helft de bovenliggende partij en creëerde de nodige kansen. Zo had doelman Simon Dijkman het met name in het eerste kwart erg druk met inzetten van Brandts, Sieling en wederom Brandts maar doe doelman hield zijn goal leeg. Na de drinkpauze was Robin Wolters namens Zuidlaren dicht bij een treffer maar de aanvallende middenvelder zag zijn inzet voorlangs gaan. Achterin stond Zuidlaren ook heel behoorlijk. Doelman Luikens had het dan ook niet druk.

Na de thee twee wissels bij de thuisploeg. Raymond Zuidema en Jorik de Groot bleven in de kleedkamer achter waardoor er plaats kwam voor Bas Boersma en Robbin Markus. De enige treffer van de wedstrijd viel ook dusdanig snel dat diverse toeschouwers op dat moment nog in de kantine rondhingen. Een prima afgemeten voorzet van de sterk spelende Fabian Staal kon door Koen Brandts deze keer wel tot doelpunten worden omgetoverd.
De wedstrijd werd er in de tweede helft niet spectaculairder op. In de tropische zon wist Zuidlaren niet zoveel kansen meer te creëren als in het eerste bedrijf. In de slotfase was het zelfs Poolster dat de grootste mogelijkheden kreeg maar in de stand kwam geen verandering meer. Na 90 minuten stond er dus een verdiende 1-0 in de liveuitslagen-app.

Dinsdagavond om 20:00 uur oefent Zuidlaren in en tegen Annen. Zaterdag 7 september om 15:00 staat de volgende bekerwedstrijd op het programma. Op Coendersborg is dan Blauw Geel `15 de tegenstander.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Fabian Staal, Raymond Zuidema (46. Bas Boersma), Allard van Weringh, Tom Wolf; Jorik de Groot (46. Robbin Markus), Robin Wolters, Luuk Haaijer (61. Koen Wetterauw); Koen Brandts, Nico Sieling, Jens van der Woude.
Opstelling Poolster: Simon Dijkman; Niels Smit, Robin Uilhoorn (Ian Uilhoorn), Robbin Vriend, Robbert Kok; Stijn de Regt, Johan Dijkman, Tom Dijkman ©, David Bijlsma, Jesse Smit (Wesley Bos), Marco Dijkstra (Jelte Ritsema).
Scheidsrechter: Dhr. D. Hofman (Sappemeer)
Gele kaart: Robbert Kok (Poolster)

Door: Rick ter Veld
Foto’s: Jos Lamain

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
31 augustus 201915:00Beker2019/2020

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)011
Poolster v.v. 1 (zat)000

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
3Fabian Staal Verdediger
17Raymond Zuidema 4 Verdediger
12Allard van Weringh Verdediger
14Tom Wolf Verdediger
6Jorik de Groot 14 Middenvelder
10Robin Wolters Middenvelder
8Luuk Haaijer 7 Middenvelder
2Koen Brandts Aanvaller
9Nico Sieling Aanvaller
11Jens van der Woude Aanvaller
4Bas Boersma 17 Verdediger
7Koen Wetterauw 8 Middenvelder
14Robbin Markus 6 Middenvelder

Assistent Scheidsrechter: René Meijer
Fysiotherapeute: Marisca Luning
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Begeleider: Jaap Martens
Verzorger: Guillermo Squerzi