FC Zuidlaren 1 (zat) – BSVV 1 (zat) OEFENDUEL te Rolde

vs

Samenvatting

Zaterdag 1 speelt nuttige oefenwedstrijd

Door René Meijer

Rolde – Terwijl diverse ijsmeesters zich deze week druk maakten over de kwaliteit van het ijs was het voor zaterdag 1 zaak om te ballen op de groene grasmat om zo enkele spelers die terug komen van blessures minuten te laten maken op weg naar een fitte 2e helft van de competitie. Op het mooie sportpark “Boerbos” van de vv Rolder Boys speelde FC Zuidlaren een “thuiswedstrijd” tegen BSVV uit Bovensmilde. BSVV speelt momenteel een klasse hoger dan FC Zuidlaren en staat onder leiding van de bekende trainer Alex Visser, voorheen o.a. trainer van onze vrienden van de zondagselectie. Ook vandaag moest er weer een beroep worden gedaan op de creatieve trainer Mark Folkers die om verschillende redenen weer een aantal spelers moest missen, het lijkt het verhaal van dit seizoen te zijn of nog beter het is het verhaal van dit seizoen.

Positief was dan wel dat Mark Sikkema sinds lange tijd 90 minuten kon voetballen en ook Koen Eshuis maakte vandaag de 90 minuten vol en liet bij vlagen zien waarom we hem zo graag weer op het veld willen hebben. Tot slot maakte ook Robin Wolters weer meer minuten dan vorige week en wanneer de blessures nu een keer uitblijven gaan er ongetwijfeld nog mooie resultaten geboekt worden door de blauw/zwarten. Over de wedstrijd zelf kunnen we melden dat het meegereisde publiek niet op de aanwezige stoeltjes heeft gestaan om de hoogstandjes te kunnen aanschouwen, BSVV was licht in het voordeel en creëerde wat meer mogelijkheden dan FC Zuidlaren dat ook vanmiddag weer noodgedwongen moest wisselen, Auke Hartstra en aanvoerder Robbin Markus gingen geblesseerd het veld af. Mede door de gevaarlijke a junior Calvin Kunstman stond er bij rust een tussenstand van 0-1 op het scorebord.

In de tweede helft weinig verandering, qua percentage balbezit weinig verschil maar FC Zuidlaren wist weinig tot niets te creëren terwijl foutjes in de defensie van de FC werden afgestraft door de geel/zwarten. Omdat dit in de 2e helft 2 x gebeurde (via Nico Hoogeveen en Mahdy Youssef) en Bastiaan Mulstege nog een aantal keren met succes moest optreden stond er na 90 minuten een eindstand van 0-3 op het niet aanwezige scorebord en konden beide selecties na een nuttige oefenwedstrijd huiswaarts keren.

Indien de weergoden meezitten wordt er volgende week om 15.00 uur afgetrapt op ons eigen sportpark de Wenakkers voor de wedstrijd tegen HS’88, de merkwaardige uitwedstrijd eindigde in 2-2. We bedanken Rolder Boys voor de gastvrijheid, het hebben van een kunstgrasveld heeft toch ook zo zijn voordelen in deze winterse periode.

Details

DatumTijdSeizoen
3 maart 201814:002017/2018

Locatie

Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451 BM Rolde, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)000
BSVV 1 (zat)210