FC Zuidlaren 1 (zat) – Poolster v.v. 1 (zat)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft vanmiddag een zwaar bevochten overwinning weten te behalen op v.v. Poolster uit Spijk. Bij de rust keek de ploeg van Edwin Prins tegen een 0-1 achterstand aan. Na rust brachten Bob Poorta (penalty) en Allard van Weringh (intikker van dichtbij) de thuisploeg drie punten.

FC Zuidlaren – v.v. Poolster

0-1 Johan de Groot `42
1-1 Bob Poorta (pen) `57
2-1 Allard van Weringh `61

 

Zuidlaren – Twee ploegen met titelaspiraties stonden vanmiddag in Zuidlaren tegenover elkaar. Poolster eindigde de afgelopen twee seizoenen in de top en daarvoor speelde het zelfs in de derde klasse. Een mooie tegenstander voor Zuidlaren om het seizoen tegen te openen want de ploeg van Prins heeft ook de wens om bovenin mee te draaien. Meteen een mooi meetpunt.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van het drama bij Asser Boys werd de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Smit uit Haren in gang gezet. Poolster startte het scherpst en wist als eerste twee kansjes te creëren maar de ploeg wist nog niet echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant werd Zuidlaren wel gevaarlijk. Een voorzet van Jos Lamain leek door Koen Brandts binnen te worden gelopen maar de verdediger raakte de bal niet goed waardoor de bal voor het doel van Simon Dijkman langs ging.

Na de goede start van de gasten wist Zuidlaren het initiatief al redelijk snel in handen te krijgen maar het was allemaal erg onrustig en slordig. Intussen wist Robin Luikens zijn doel nog schoon te houden. Ook toen Johan de Groot een kopballetje, op aangeven van Kevin Bijlsma, op doel wist te krijgen had de doelman weinig moeite.

De rust was aanstaande toen Jos Lamain een voorzet van Robin Wolters niet goed wist te verwerken. Het leek voor de thee dan ook bij 0-0 te blijven tot Poolster nog een vrije trap kreeg. De bal vanaf de zijkant werd door alles en iedereen gemist en kon bij de tweede paal door Johan de Groot worden binnen gewerkt: 0-1.

Na de thee vielen er enkele omzettingen te bespeuren bij Zuidlaren. Koen Wetterauw en Robbin Markus waren in de kleedkamer achter gebleven en voor hen kwamen Bob Poorta en Jorik de Groot binnen de lijnen. Zuidlaren liet ook meteen zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Een schot uit de tweede lijn van Jordi Hamming en kopballen van Allard van Weringh en Raymond Zuidema konden door de Poolster-defensie worden verwerkt.

De druk bleef en bij één van de hoekschoppen werd Bas Boersma onhandig gevloerd wat Zuidlaren een penalty opleverde. Na enig oponthoud mocht Bob Poorta dan eindelijk aanleggen en zijn inzet vloog langs de verkeerde kant van de paal. Arbiter Smit liet hem echter overnemen omdat doelman Dijkman in zijn ogen te vroeg van zijn lijn kwam en deze keer faalde Poorta niet: 1-1.

Na de gelijkmaker bleef Zuidlaren drukken en nog geen vijf minuten later was er al de voorsprong. Poolster kreeg de bal niet weg waardoor Allard van Weringh van dichtbij de kans kreeg om de 2-1 binnen te schieten en daar slaagde hij in. Ook hierna bleef Zuidlaren eerst de gevaarlijkste ploeg. Bob Poorta (buitenkant rechts voorlangs) en twee keer Koen Eshuis (oog in oog met keeper en bal van de lijn gekopt) waren dicht bij een vergroting van de voorsprong maar de bal wilde er niet in.

Het slotoffensief was wel voor de gasten uit Spijk en bijna mochten ze juichen en een punt meenemen naar het Wad. Een schot van Marco Dijkstra kon door Robin Luikens via de paal uit het doel gehouden worden. De rebound ging vervolgens hoog over. En dus bleef de stand steken op 2-1.

Volgende week gaat Zuidlaren op bezoek bij HS`88 dat vanmiddag met 3-5 won bij Corenos. Om 14:30 uur wordt er in Hoogezand afgetrapt.

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Allard van Weringh, Bas Boersma, Raymond Zuidema, Koen Brandts; Koen Eshuis (80. Rik Schutte), Robbin Markus (46. Jorik de Groot), Koen Wetterauw (46. Bob Poorta), Robin Wolters; Jos Lamain (c) en Jordi Hamming.
Opstelling v.v. Poolster: Simon Dijkman; Stijn de Regt, Robin Uilhoorn, Jeroen de Groot (c), Robbert Kok; Marco Dijkstra (86. Wisse de Regt), Erik Rentema, Tom Dijkman; Migèl van Gennip (78. Jesse Smit), Johan de Groot, Kevin Bijlsma.
Rest bank: Dennis Smit, Niels Smit
Scheidsrechter: H.O.I. Smit (Haren Gn.)
Gele kaart: Jordi Hamming (FC Zuidlaren) Robin Uithoorn, Marco Dijkstra (Poolster)

Door Rick ter Veld

Meer foto’s op de FC Zuidlaren Facebook-pagina

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
22 september 201815:00Competitie2018/2019

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)022
Poolster v.v. 1 (zat)101

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
3Allard van Weringh Verdediger
4Bas Boersma Verdediger
17Raymond Zuidema Verdediger
2Koen Brandts Verdediger
8Koen Eshuis 5 Aanvaller
14Robbin Markus 6 Middenvelder
10Robin Wolters Middenvelder
7Koen Wetterauw 11 Verdediger
18Jos Lamain Aanvaller
9Jordi Hamming Aanvaller
5Rik Schutte 8 Middenvelder
6Jorik de Groot 14 Middenvelder
11Bob Poorta 7 Aanvaller

Assistent Scheidsrechter: Alexander Mertens
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Teammanager: Erik Gerritsen