FC Zuidlaren 1 (zat) vs Amicitia VMC 1 (zat)

vs

Samenvatting

Op een zonovergoten zaterdagmiddag kon het FC Zuidlaren van Edwin Prins in eigen huis het kampioenschap binnen slepen. Waar het vorige week in en tegen Baflo met een gelijkspel genoegen moest nemen, was Zuidlaren vandaag bij winst kampioen. De kampioensjaaltjes waren al gemaakt, de medailles namens de KNVB aanwezig en de schaal gegraveerd. De spanning was van de gezichten af te lezen bij aankomst. Alsof het nog niet warm genoeg was, werd de selectie ontvangen op de zolder van de vereniging, waar naar verluid de gevoelstemperatuur van een gemiddelde Finse sauna werd bereikt. Om er nog een schepje bovenop te doen, werd de krijgers een bloedhete groentesoep voorgeschoteld. De zweetdruppels stonden zodoende al op het voorhoofd voordat de leidsman zijn fluit voor het eerst bespeelde.

Aan de hand van 30 kinderen werd vervolgens opmars gemaakt naar het kurkdroge en als beton aanvoelende grasmat. Het hele dorp was uitgelopen voor de wedstrijd, waar naar verluid 300 liefhebbers hun weg naar de Wenakkers hebben weten te vinden. Het spelbeeld was rommelig, waar Zuidlaren er voornamelijk in slaagde niks weg te geven. Daarbij leek Amicitia ook niet bij machte om veel te forceren, en zakten de Groningers in. De brilstand was hierdoor de ruststand, waar weinig aan af te dingen viel. De tweede helft begonnen de blauw-zwarten aanmerkelijk scherper, waar al na 2 minuten de bal in het netje lag. Een lange pass van Jordi Hanning zette de heer Wolters 1 op 1 met de lijnverdediger. Een fraaie lob betekende de 1-0 en een zucht van opluchting, zowel binnen als buiten de lijnen. De voltallige bank, bestaande uit vijf jochies elk niet ouder dan 22, mocht vervolgens gelijktijdig gaan warmlopen. Doordat het voetbal niet altijd even spectaculair was, moest het publiek het doen met deze vorm van vermaak. Het spelbeeld bleef zoals in de eerste helft, alleen Zuidlaren wist iets meer te creëren. Dit leidde tot een goed uitgespeelde aanval en dus de bevrijdende 2-0 van Jordi Hanning, een kwartier voor tijd. Creëerde Amicitia dan helemaal niks vandaag? Zeker niet. Het centrale verdedigingsduo van Zuidlaren deden om de beurt hun best om de stadjers in het zadel te helpen. Zo maaide de heer Boersma in de eerste helft onder de bal door en gaf Zuidema in het tweede bedrijf een op maat gemaakte pass op de spits van Amicitia. Beide kansen waren echter niet besteed aan de rood-witten. Na 90 minuten vond iedereen het mooi geweest en kon het feest beginnen. De medailles werden uitgereikt door de KNVB en haar nieuwste assistente, de champagne werd ontpopt en een waar volksfeest ontaarde zich. Verzorger Heinrich der Junge maakte het feest compleet, door op karakteristieke wijze de gehele selectie te voorzien van een Nobeltje, met in het achterhoofd Ameland, daar waar het dit seizoen allemaal begon. Een plaatselijke boer werd zaterdagochtend nog uit zijn schuur getrokken, zodat op de huifkar het dorp werd aangedaan met een rondje schreeuwen. Bij terugkomst werd de selectie en consorten door het bestuur gehuldigd, waarbij een prachtige schaal symbool stond voor het behaalde succes. Wil degene die weet waar de schaal zich momenteel bevindt, zich bij ondergetekende melden? Het bleef nog lang onrustig op de Wenakkers, bij de Vlieg en in de stad.

Voorafgaand het seizoen is heel duidelijk de doelstelling om kampioen te worden uitgesproken. Ondanks dat het voetbal niet altijd om over naar huis te schrijven was, viel de collectieve daadkracht op dit seizoen. Een sterk georganiseerd team zal dan ook volgend jaar hoge ogen willen gooien in de derde klasse. Chapeau, FC Zuidlaren!

Feiten en cijfers

FC Zuidlaren – Amicitia VMC 2-0 (0-0) 1-0 Robin Wolters (ass. Jordi Hamming) `51, 2-0 Jordi Hamming `84.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Bas Boersma, Raymond Zuidema, Allard van Weringh; Jorik de Groot (77. Koen Wetterauw), Robin Wolters (82. Robbin Markus), Koen Eshuis; Rik Schutte (83. Tom Wolf), Jos Lamain (c), Jordi Hamming.
Rest bank: Lex Tammens, Rienk Wagenaar.
Basis-elf Amicitia VMC: Mark Braams, Jeroen Knol, Jelmer Preenen, Ronald van Bruggen, Otto Mekel, Wouter Diepeveen, Ivar Kappen, Robin Broekema, Cees Jan Diepeveen, Hugo Swabedissen, Irwin Groen.Wisselspelers: Thomas Mirck, Tristian Smits.
Scheidsrechter: DHr. R.M. Berends (Assen)
Gele kaart: Cees Jan Diepeveen, Hugo Swabedissen (Amicitia VMC)

Verslag door: Koen Brandts

 

Meer foto’s zijn te vinden op onze Instagram

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
18 mei 201914:30Competitie2018/2019

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)022
Amicitia VMC 1 (zat)000

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
2Koen Brandts Verdediger
3Allard van Weringh Verdediger
4Bas Boersma Aanvaller
5Rik Schutte 11 Middenvelder
6Jorik de Groot 7 Middenvelder
8Koen Eshuis Aanvaller
9Jordi Hamming Aanvaller
10Robin Wolters 14 Middenvelder
17Raymond Zuidema Verdediger
18Jos Lamain Aanvaller
7Koen Wetterauw 6 Verdediger
11Tom Wolf 5 Verdediger
12Lex Tammens Verdediger
14Robbin Markus 10 Middenvelder
16Rienk Wagenaar Aanvaller

Begeleider: Han van der Veur
Assistent Scheidsrechter: René Meijer
Fysiotherapeute: Marisca Luning
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Verzorger: Hendrik de Jonge
Teammanager: Erik Gerritsen