FC Zuidlaren 1 (zat) vs De Fivel 1

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft ook de het laatste competitieduel van 2018 weten te winnen. Op eigen veld werd De Fivel op een 4-0 nederlaag getrakteerd. Een stand die ook bij rust al op het scorebord stond. Jos Lamain scoorde de eerste twee treffers. Jordi Hamming, die de laatste weken al veelvuldig met scherp schoot, zorgde voor de andere twee.

FC Zuidlaren – v.v. De Fivel

1-0 Jos Lamain `15

2-0 Jos Lamain `22

3-0 Jordi Hamming`33

4-0 Jordi Hamming`45

Zuidlaren – FC Zuidlaren – De Fivel was het affiche tussen de nummers 1 en 8 van de ranglijst op een zeer sombere, waterkoude middag in december. Sinterklaas had inmiddels ruimbaan gemaakt voor de kerstman en de winterstop was aanstaande.

Maar er diende dus nog één wedstrijd te worden afgewerkt. In de beginopstelling van Zuidlaren viel één wijziging waar te nemen. Tom Wolf nam rechtsachter de plaats in van Koen Brandts. Voor de rest stonden de bekende namen van de voorbije weken binnen de lijnen.

De gasten van De Fivel begonnen sterk aan de wedstrijd. Ze namen meteen het initiatief en zorgden er voor dat Zuidlaren niet lekker in de wedstrijd kwam. Dit duurde ongeveer een kwartier en eigenlijk kunnen we wel zeggen dat de 1-0 hier een einde aan maakte. De uitbraak van Zuidlaren kwam over links via Jordi Hamming terecht bij Jos Lamain die vanuit de draai fraai raak schoot: 1-0. Zoals al een beetje aangegeven, het geloof op een goede afloop leek bij de gasten meteen te vervliegen en Zuidlaren nam het initiatief over. De 2-0 liet ook niet lang op zich wachten. Corné Bos wist eerst nog een keer een bal van de lijn te redden maar een minuut later was het toch raak. Een lange bal van Allard van Weringh bereikte Jos Lamain die koelbloedig afrondde.

Nog voor rust wist Zuidlaren de wedstrijd definitief in het slot te gooien door twee treffers van Jordi Hamming. De eerste frommelde hij op aangeven van Rik Schutte binnen (3-0). De 4-0 was de mooiste treffer van de middag, met name de manier waarom Jos Lamain de bal richting Jordi Hamming wist te verlengen verdiende applaus. Hamming rondde vervolgens oog in oog met doelman Steenbergen koelbloedig af.

De tweede helft een compleet ander spelbeeld. Beide ploegen lieten niet veel meer zien. Onder het kunstlicht begon het meer en meer op een vriendschappelijke wedstrijd te lijken. Beide ploegen wilden wel maar konden niet. De vrij troosteloze ambiance maakte het voor spelers en publiek niet een tweede helft om lang te onthouden. Wel was er de rentree van Robbin Markus die na weken van toekijken eindelijk fit genoeg was om minuten te maken. Bijna bekroonde hij zijn rentree met een goal maar over de afloop van die aanval zwijgen we verder maar…

Wat officiële wedstrijden betreft is het voetbaljaar 2018 nu ten einde en kijkend naar 2019 zou het wel eens een goede aanzet kunnen zijn geweest naar iets moois.

FC Zuidlaren oefent op donderdag 13 december om 20:00 nog bij Velocitas 1897. Op 21 december start FC Zuidlaren in het B-toernooi van het Leekster Voetbalgala. Er zijn dus nog wel enkele mogelijkheden om de ploeg van Edwin Prins aan het werk te zien.

Op 9 februari 2019 gaat de competitie verder met een wedstrijd in Spijk: Poolster – FC Zuidlaren.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Tom Wolf, Bas Boersma, Raymond Zuidema, Allard van Weringh; Koen Wetterauw, Robin Wolters, Koen Eshuis (61. Lex Tammens); Rik Schutte (61. Jannick Arends), Jos Lamain, Jordi Hamming (80. Robbin Markus).

Opstelling De Fivel: Sander Steenbergen; Arjan de Vries, Joran Bos, Thomas van de Veen, Harmen Pestman; Geert van der Veen ©, Tiemen Pestman, Emiel Bos, Laurens Hylkema; Corné Bos, Rindert Havinga.

Scheidsrechter: E. Wieringa (Klazienaveen)

Gele kaarten: Tiemen Pestman, Emiel Bos, Rindert Havinga (allen De Fivel)

Mitra man of the match: Jordi Hamming

 

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
8 december 201815:00Competitie2018/2019

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)404
De Fivel 1000

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
2Tom Wolf Verdediger
3Allard van Weringh Verdediger
4Bas Boersma Aanvaller
5Rik Schutte 11 Middenvelder
7Koen Wetterauw Verdediger
8Koen Eshuis 6 Aanvaller
9Jordi Hamming 12 Aanvaller
10Robin Wolters Middenvelder
17Raymond Zuidema Verdediger
18Jos Lamain Aanvaller
6Lex Tammens 8 Verdediger
11Jannick Arends 5 Aanvaller
12Robbin Markus 9 Middenvelder

Begeleider: Han van der Veur
Assistent Scheidsrechter: Alexander Mertens
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Verzorger: Hendrik de Jonge
Teammanager: Erik Gerritsen