FC Zuidlaren 1 (zat) vs de Heracliden s.v. 1 (zat)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft op eigen veld met 2-0 weten te winnen van De Heracliden. Hoewel de gasten de eerste helft het betere van het spel hadden en vaak gevaarlijk waren kwam Zuidlaren op slag van rust door een omhaal van Bob Poorta op 1-0. In de tweede helft stak de wind op en daar profiteerde Zuidlaren van. De gasten uit Uithuizermeeden werden nog nauwelijks gevaarlijk en in de slotfase besliste Jordi Hamming met een stiftbal de wedstrijd: 2-0.

FC Zuidlaren – De Heracliden

1-0 Bob Poorta `45
2-0 Jordi Hamming `85

 

 

Zuidlaren – Hevig hoosbuien die zo nu en dan gepaard gingen met een beetje onweer trokken over Zuidlaren toen FC Zuidlaren en s.v. De Heracliden het voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar opnamen. De wedstrijd in Uithuizen werd door de Zuidlaarders met moeite gewonnen. De Meisters wisten hun kansen niet te benutten waardoor de Zuidlaarder-equipe er met de winst vandoor kon gaan. Vanmiddag in Zuidlaren was, met name de eerste helft, het beeld wel een beetje hetzelfde. De voorhoede van de gasten met De Boer, De Boer en Ottema was een ware plaag voor de Zuidlaarder defensie terwijl Zuidlaren zelf te slordig was om echt gevaarlijk te kunnen worden. Gelukkig voor de thuisploeg stond Robin Luikens weer scherp te keepen. Daarnaast was ook het weer vandaag van invloed. Na een zonnige ochtend begon het een half uur voor de aftrap hard te regenen in Zuidlaren. Zo nu en dan was er zelfs wat gerommel te horen wat er voor zorgde dat de wedstrijd nog tijdelijk onderbroken werd. Het eerst gevaar na de onderbreking was een schot van Heracliden-spits Frank de Boer maar deze kon door Luikens worden gepareerd. De eerste Zuidlaarder kans liet ruim een half uur op zich wachten maar leek bijna meteen doeltreffend. Een solo-actie van Jos Lamain, gevolgd door een schot richting de kruising kon door doelman Buikema onschadelijk worden gemaakt. De slotfase van de eerste helft was voor Bob Poorta. Eerst schoot de rechteraanvaller een riante mogelijkheid hoog over maar kort daarop uit een hoekschop deed Poorta is schitterends. Met een ferme omhaal schoot hij de 1-0 op het scorebord. Een doelpunt wat niet op een beter moment had kunnen vallen want vrijwel meteen daarna floot arbiter Aardema uit De Wilp voor de rust.

De tweede helft stak de wind de kop en draaide deze wat van richting waardoor Zuidlaren de wind in de rug kreeg. Voor De Heracliden werd het hierdoor lastig om de bal ver naar voren te krijgen. Hoge ballen vlogen terug en over de grond wilde het ook niet altijd lukken. Gesteund door de wind ging Zuidlaren op zoek naar uitbreiding van de score maar ook de Meisters kregen nog wel hun mogelijkheden. Zo moest Koen Brandts nog redding brengen op de doellijn toen doelman Luikens gepasseerd leek. In de tegenaanval had Jos Lamain de 2-0 op de schoen maar zijn stiftbal ging over. Uiteindelijk was het vijf minuten voor het einde Jordi Hamming die voor de definitieve beslissing zorgde. De aanvaller die aan de bal sterk speelde had deze middag al veel kansen gehad maar leek de bal er niet in te krijgen. Tweemaal oog-in-oog met doelman Buikema bleef Hamming besluiteloos en ook andere doelpogingen strandden. Nu in de slotfase was het een prachtige boogbal over de goalie heen die de beslissende 2-0 betekende.

Volgende week zaterdag 16 maart speelt Zuidlaren om 14:30 uur in Roodeschool tegen Corenos.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Bas Boersma, Raymond Zuidema, Allard van Weringh (86. Tom Wolf); Jorik de Groot (81. Koen Wetterauw), Koen Eshuis, Jordi Hamming; Bob Poorta, Jos Lamain en Robbin Markus (67. Rienk Wagenaar).
Rest bank: Lex Tammens
Opstelling De Heracliden: Pieter Buikema; Henk Wieringa, Stefan Haan ©, Gideon Kamminga, Mark Linstra (71 Wouter Hoff); Jeroen Linstra (71. Wendy Gustina), Sebe-Jan Vogel, Jeroen Oosterhuis; Frank de Boer, Mark de Boer, Tim Ottema.
Rest bank: Stef Oosterhuis.
Scheidsrechter: Dhr. E. Aardema (De Wilp Gn.)
Gele kaarten: Frank de Boer, Wendy Gustina (De Heracliden).
Mitra man of the Match: Robin Luikens

Door Rick ter Veld.

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
9 maart 201915:00Competitie2018/2019

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)112
de Heracliden s.v. 1 (zat)000

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
2Koen Brandts Verdediger
4Bas Boersma Aanvaller
17Raymond Zuidema Verdediger
3Allard van Weringh 14 Verdediger
6Jorik de Groot 5 Middenvelder
9Jordi Hamming Aanvaller
8Koen Eshuis Aanvaller
7Bob Poorta Aanvaller
18Jos Lamain Aanvaller
11Robbin Markus 10 Middenvelder
10Rienk Wagenaar 11 Aanvaller
5Koen Wetterauw 6 Verdediger
14Tom Wolf 3 Verdediger
12Lex Tammens Verdediger

Begeleider: Han van der Veur
Assistent Scheidsrechter: René Meijer
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Verzorger: Hendrik de Jonge
Teammanager: Erik Gerritsen