FC Zuidlaren 1 (zat) vs Elim s.c. 1 (zat)

vs

Samenvatting

Zondagochtend 10 uur. De kruiddampen boven Zuidlaren zijn opgetrokken. Schade? Eén dikke enkel, een strak staande hamstring en ik gok zo ongeveer een handje vol hoofdpijnklachten. Maar het was het waard want wat een goede teamprestatie ging hier aan vooraf. Want de bezoekers van koploper Elim werden toch wel verrassend met een nederlaag de bus in gestuurd. Het plan wat bedacht was om Elim te bestrijden pakte goed uit.

FC Zuidlaren – S.C. Elim

1-0 Pelle Duiven `6
2-0 Pelle Duiven `45
3-0 Lars Kolk `71
3-1 Herman Klomp `74
3-2 Mike Doldersum `90

Zuidlaren – In zulke wedstrijden is het fijn om als underdog een vroege goal te maken en zo geschiedde gisteren want al na zes minuten opende Pelle Duiven de score. De aanval waar de goal uit kwam leek op niets uit te lopen maar Lars Kolk was niet voornemens het al op te geven. Ongeveer ter hoogte van de cornervlag heroverde hij de bal waarna hij met een voorzet bij de tweede paal Pelle Duiven in stelling bracht die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Uit het niets kwam deze treffer overigens niet want al in de eerste minuut was Elim gewaarschuwd toen Kolk zelf al een grote kans kreeg om de score te openen en diezelfde jonge aanvaller scoorde ook al op aangeven van Jannick Arends maar zag zijn goal wegens buitenspel afgekeurd worden. Al met al was Elim dus al gewaarschuwd.

Tegen het goed voetballende Elim was het nu zaak voor Zuidlaren om de boel compact te houden en Elim geen ruimte te geven voor hun goede positiespel en daar slaagde de thuisploeg goed in. Vervolgens zocht het wanneer het in balbezit kwam zelf via de snelle voorhoede de tegenaanval. Een veel beproeft recept voor ploegen die een sterkere opponent treffen. Elim werd wel gevaarlijk over de flanken maar wist deze dreiging niet in doelpunten om te zetten.

Vrije trap

Op slag van rust wist Zuidlaren daarentegen de voorsprong uit te breiden. Een vrije trap aan de zijlijn leverde een vrije trap op voor de mannen in het blauwzwart. Pelle Duiven, de maker van de eerste treffer, nam plaats achter de bal en krulde de bal richting de doelmond. Daar werd het leer echter niet van richting verandert waardoor hij zomaar ineens in de goal viel. Een goal die vooraf door de reeds gewisselde aanvoerder Markus op de bank al voorspeld werd.

Na de thee kwam Elim met één wisseling terug in het veld. Aanvaller Herman Klomp verving verdediger Berrolt Veld. Daarnaast leken de gasten er flink van langs te hebben gekregen want als een duveltje uit een doosje schoten ze uit de startblokken. Met name Mike Doldersum zorgde met zijn snelheid voor de nodige dreiging. Het was dan ook deze Doldersum die doelman Jeremy Pfundt als eerst aan het werk zette.

Tegenaanval

Zodoende nam de druk van Elim toe maar het was wederom Zuidlaren dat het net wist te vinden. Een lange bal van Jelmer Elsinga die achter de verdediging van Elim viel kwam voor de voeten van de Lars Kolk. De jongste man van het veld liet de defensie achter zich en wist doelman Alex Padding met een rollertje in de verre hoek te verschalken: 3-0.

Met tien man terug komen

Het gat van drie punten hield helaas niet lang stand want nog geen drie minuten later mocht invaller Herman Klomp van dichtbij raak koppen en de spanning terug in de wedstrijd brengen. Op dat moment stond Elim inmiddels al met een man minder binnen de lijnen want Jarno Prijs was met een tweede gele kaart naar de kleedkamer gezonden. Dat leek voor Elim als een rode lap op een stier te werken.

Zuidlaren mocht van geluk spreken dat een vrije trap van Mike Doldersum zo’n tien minuten voor het einde op de lat uiteen spatte want wanneer deze binnen was gevallen had het nog heel naar af kunnen lopen voor de thuisploeg die op dat moment al op zijn tandvlees liep. Doldersum wist uiteindelijk in de blessuretijd nog wel met een schitterend afstandsschot te scoren maar verder kwam Elim niet. Een zeer belangrijke drie punten voor Zuidlaren en een zure nederlaag voor Elim waren een feit.

Zaterdag 14 april staat om 15.00 uur de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Amicitia VMC op bezoek in Zuidlaren. Graag tot dan.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Jeremy Pfundt; Rik Schutte, Lex Tammens, Allard van Weringh, Rienk Wagenaar; Jelmer Elsinga, Auke Hartstra, Robbin Markus © (25. Luuk Goudswaard); Jannick Arends, Lars Kolk, Pelle Duiven.
Rest bank: Vincent Kabel
Opstelling Elim: Alex Padding; Berrolt Veld (46. Herman Klomp), Martijn Gruppen, Wesley Boertien, Marcel Koops; Youri Benjamins ©, Raymon Koekoek, Joey Gritter; Jarno Prijs, Mike Doldersum, Daymen Doldersum.
Rest bank: Maurice Temmink, Stefan Hoogeveen.
Scheidsrechter: Dhr. S.L. Oostwoud (Balkbrug)
Gele kaarten: Daymen Doldersum, Raymon Koekoek, Wesley Boertien (Elim)
Rode kaart: Jarno Prijs (Elim, 72/ 2x geel)

Door Rick ter Veld

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
7 april 201815:00Competitie2017/2018

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)213
Elim s.c. 1 (zat)022

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Jeremy Pfundt Aanvaller
2Rik Schutte Middenvelder
3Lex Tammens Verdediger
4Allard van Weringh Verdediger
5Rienk Wagenaar Aanvaller
6Robbin Markus 8 Middenvelder
7Pelle Duiven Aanvaller
9Auke Hartstra Aanvaller
10Jannick Arends
11Lars Kolk Aanvaller
18Jelmer Elsinga Middenvelder
8Luuk Goudswaard 6 Middenvelder
12Vincent Kabel Verdediger

Begeleider: Han van der Veur
Begeleider: Tom Wolf
Trainer: Mark Folkers