FC Zuidlaren 1 (zat) vs Helpman v.v. 1 (zat)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft in de topper tegen Helpman niet weten te imponeren. De ploeg uit Groningen-zuid was na 90 minuten met 0-3 te sterk. Twee goals voor rust en één tegen het einde van de wedstrijd lieten geen twijfel bestaan over wie vanmiddag de betere ploeg was.

FC Zuidlaren – v.v. Helpman

0-1 Camiel Buursma `4
0-2 Camiel Buursma `38
0-3 Tijmen Roepel `79

 

Zuidlaren – FC Zuidlaren – Helpman werd vooraf beschreven als een topper. Gezien de ranglijst was dit ook een feit want Zuidlaren (derde) en Helpman (tweede) waren voorafgaand aan het duel allebei terug te vinden in de top van de ranglijst. Een echte topper werd het duel der promovendi echter nooit. Daarvoor was de Helpman gewoon simpelweg een maatje te groot voor Zuidlaren. De ploeg van Van der Slot wist het krachtsverschil ook al binnen vijf minuten om te zetten in een voorsprong. Na een voorzet vanaf de rechterflank was het één der Zuidlaarder verdedigers die de bal vanaf ongeveer de tweede paal terug kopte voor het doel waar het leer voor de voeten van Helpman-aanvaller Camiel Buursma terecht kwam. Buursma aarzelde niet en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en verschalkte Robin Luikens. 0-1. Helpman bleef hierna ook de bovenliggende partij en Zuidlaren kon daar aanvallend niets tegenover zetten. Het leek een kwestie van schade beperken tot de rust en dan de puntjes op de i zetten om in de tweede helft het tij te keren. Helpman bleef echter aandringen en wist nogmaals het net te vinden. Een goal die wel deed denken aan de eerste. Wederom was de Zuidlaarder defensie die assisteerde bij de treffer van wederom Camiel Buursma. De bal kon niet worden weg gewerkt en bleef hangen rond het strafschopgebied. Vanaf daar leek de bal te worden weggewerkt maar kwam hij, net als bij de openingstreffer, op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Buursma die geplaatst uithaalde: 0-2. Zoals doelman Luikens terecht opmerkte: “twee ballen tussen de palen, twee goals”.

Na de thee kwam aanvaller Jasper Schenk binnen de lijnen voor controleur Luuk Haaijer. Met meer snelheid in de voorhoede zou er gegokt kunnen worden op snelle uitbraken maar hier kwam in de praktijk weinig van terecht. Het waren de gasten uit Helpman die voor het meeste gevaar zorgden. Met name de snelheid van Rusch en Van Zwol zorgden voor een hoop gevaar. Fabian Staal en Koen Brandts hadden hun handen er vol aan. Van Zwol ontsnapte na een uur spelen aan de gehele Zuidlaarder defensie, appèl voor buitenspel was er maar grens- en scheidsrechter gingen hier niet in mee. Gelukkig voor Zuidlaren stond Robin Luikens goed op te letten en wist hij Saviero van Zwol van scoren af te houden. Met Nico Sieling voor Fabian Staal ging Zuidlaren nog meer risico nemen en aanvallender spelen. De ploeg kwam ook beter in de wedstrijd maar kreeg met nog tien minuten op de klok toch het deksel op de neus. Tijmen Roepel stond amper drie minuten binnen de lijnen toen hij oog in oog met Robin Luikens kwam te staan. Luikens redde in eerste instantie uitstekend maar in de rebound was Roepel hem toch de baas en schoot hij de 0-3 binnen. Zo beleefde Zuidlaren een tamelijk kansloze middag tegen een goed Helpman.

Volgende week zaterdag 26 oktober mag de ploeg van Edwin Prins het opnieuw proberen. Dan staat om 14:30 uur staat dan in Noordwolde Gn. Het duel v.v. Noordwolde – FC Zuidlaren op het programma.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Fabian Staal (75. Nico Sieling), Tom Wolf, Allard van Weringh, Koen Brandts; Koen Eshuis, Robin Wolters, Luuk Haaijer (46. Jasper Schenk); Jorik de Groot, Jos Lamain (87. Rienk Wagenaar), Jordi Hamming.
Opstelling Helpman: Frank Harms; Hessel Beltman, Rick Heim, Gerwin Hooghoudt, Jonah Ouwejan; Marten Lieberom, Tim van Dorp ©, Roy van der Plas; Michiel Rusch (76. Tijmen Roepel), Camiel Buursma, Saviero van Zwol.
Rest bank: Rik Dagelet, Niels Hamstra.
Scheidsrechter: B.H. Over (Sneek)
Gele kaart: Jos Lamain, Allard van Weringh, Koen Brandts (FC Zuidlaren), Hessel Beltman (Helpman)
Mitra man of the match: Koen Brandts

Door Rick ter Veld

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
19 oktober 201915:00Competitie2019/2020

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)000
Helpman v.v. 1 (zat)213

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
2Fabian Staal 17 Verdediger
3Allard van Weringh Verdediger
4Tom Wolf Verdediger
5Koen Brandts Verdediger
6Jorik de Groot Middenvelder
8Koen Eshuis Middenvelder
9Jos Lamain 14 Aanvaller
10Robin Wolters Middenvelder
11Luuk Haaijer 7 Verdediger
16Jordi Hamming Aanvaller
7Jasper Schenk 11 Aanvaller
14Rienk Wagenaar 9 Aanvaller
17Nico Sieling 2 Aanvaller

Assistent Scheidsrechter: Alexander Mertens
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Verzorger: Hendrik de Jonge
Begeleider: Jaap Martens