FC Zuidlaren 1 (zat) vs HS`88 1 (zat)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft vanmiddag op eigen veld een belangrijke 3-1 zege weten te behalen op HS`88. Een voortvarend begin met twee goals van Bas Boersma legden een belangrijke basis. Meteen na rust wist HS`88 bij monde van topscorer Sven Rosevink iets terug te doen maar verder dan 2-1 kwam het niet. In de slotseconden mocht aanvoerder Robbin Markus de eindstand op 3-1  bepalen.

 

FC Zuidlaren – HS`88

 1-0 Bas Boersma `1
2-0 Bas Boersma (pen) `21
2-1 Sven Rosevink `46
3-1 Robbin Markus `90+4

 

Zuidlaren – Voor het eerst sinds 14 oktober 2017 heeft FC Zuidlaren drie punten over weten te houden aan een competitiewedstrijd. Toentertijd was in het Zuidlaardermarkt-weekend Lycurgus de opponent. Vanmiddag was HS`88 het slachtoffer. Dat had Zuidlaren te danken aan een prima start gevolgd en een uitstekende wedstrijdinstelling. Vooral de eerste helft liet FC Zuidlaren zien dat het te laag op de ranglijst gepositioneerd stond voorafgaand aan de wedstrijd en was het de bovenliggende partij. Gesteund door een zeer vlotte treffer wist de blauw-zwarte brigade HS`88 van het voetballen af te houden en kwam het zelf bij tijden gevaarlijk uit de hoek.

Bas Boersma

De treffer in de eerste minuut was er één met een verhaal. Niet alleen omdat de bal binnen no-time na de aftrap het net deed bollen maar vooral omdat de goal van Bas Boersma kwam. Boersma die aanvankelijk niet zou starten profiteerde van het feit dat één van zijn teamgenoten nog last leek te hebben van het stroomconflict in de Balkan en zodoende niet op tijd op het sportpark wist te arriveren. Na een uitstekende voorzet van Rik Schutte had Boersma twee pogingen nodig om doelman Scholtens te verschalken: 1-0.

Aluminium
Bert Oosterveld verving de geblesseerde Bastiaan Mulstege

Na elf minuten voetbal leek de van een blessure teruggekeerde Robin Wolters de 2-0 binnen te schieten maar zijn volley spatte uiteen op de paal. De rebound leek voor de voeten van Bas Boersma te komen maar na een fysiek duel ging hij tegen het gras waardoor tot een kans kon komen.
Aan de andere kant leek HS`88 na mistasten van Bert Oosterveld was het een slappe kopbal van Remco Letens die via het aluminium terug het strafschopgebied kwam. Dit was na een kwartier spelen het eerste wapenfeit van de gasten.

Strafschop

Voor scheidsrechter Vegter uit Onderdendam was het bij tijden best een lastige middag. Beide ploegen gaven alles voor de punten en er werd vaak op het scherpst van de snede gestreden. Tevens waren er over een weer een hoop irritaties wat het de beste man niet makkelijker maakte. Daarentegen bestond er geen enkele twijfel toen Bas Boersma op weg naar de 2-0 door doelman Scholtens werd gevloerd. Gedecideerd wees dhr. Vegter naar de stip. Boersma nam zelf plaats achter de bal en schoot beheerst raak: 2-0. Er deden zich vanmiddag meerdere twijfelachtige situaties voor in beide strafschopgebieden en beide ploegen had nog wel een keer van elf meter aan kunnen leggen maar het bleef bij deze ene strafschop.

Achteruit

Nadat Robin Wolters nog een vrije trap uit de bovenhoek getikt zag worden moest Zuidlaren in de slotfase van de eerste helft in de achteruit. Sven Rosevink leek in de slotfase van de eerste dichtbij de aansluitingstreffer maar zijn inzet werd gekraakt en rolde net voorlangs. Niet veel later leken de gasten heel gevaarlijk te worden maar Allard van Weringh wist een gevaarlijke voorzet tot corner te verlengen. Zo gingen beide ploegen met een 2-0 ruststand naar de thee.

Aansluitingstreffer

Waar het in de eerste helft Zuidlaren was dat snel wist te scoren wist HS`88 dat de tweede helft voor elkaar te boksen. Een geblokkeerde bal van Pelle Duiven lanceerde Sven Rosvink die alerter uit de kleedkamer kwam dan de Zuidlaarder defensie. Hij omspeelde doelman Bert Oosterveld waarna het de 2-1 binnen werkte.

Kopie
HS`88 trainer Marcel de Groot wordt door scheidsrechter Vegter weggestuurd.

De wedstrijd leek zo een beetje een zelfde beeld te krijgen als de wedstrijd eerder dit seizoen in Hoogezand. Toen was het de thuisploeg die de eerste helft de bovenliggende partij was op een 2-0 voorsprong kwam waarna de gasten in de tweede helft de betere partij waren. Vanmiddag was het namelijk niet anders. Gesteund door de snelle aansluitingstreffer trok HS`88 ten strijde terwijl bij Zuidlaren de twijfel even toe leek te slaan. Tot veel grote uitgespeelde kansen leidde dit echter niet, de dreiging was wel enorm. Zuidlaren kon daar alleen maar dode spelmomenten tegenover zetten.

Wie laatst juicht…

Toch was Zuidlaren nog de enige ploeg die in het vervolg van de wedstrijd mocht juichen. Het was echter wel tot de allerlaatste minuut billenknijpen. Auke Hartstra lag met een afgemeten voorzet aan de basis van de 3-1. Het was voor Robbin Markus nog een koud kunstje om de bal binnen te schieten: 3-1. De opluchting op De Wenakkers was groot want met deze drie punten heeft Zuidlaren zich een klein beetje lucht verschaft in de strijd om bij de onderste plaatsen weg te blijven.

Volgende week zaterdag 17 maart 2018 is om 14.30 uur is CSVC de volgende tegenstander. We zien u graag in Coevorden!

Opstelling FC Zuidlaren: Bert Oosterveld; Rik Schutte, Allard van Weringh, Lex Tammens, Huib de Vries; Robbin Markus, Robin Wolters, Koen Eshuis (83. Jelmer Elsinga) ; Pelle Duiven (72. Auke Hartstra), Bas Boersma, Rienk Wagenaar (64. Lars Kolk).
Rest bank: Vincent Kabel.
Opstelling HS`88: Kevin Scholtens; Bo Jansen (27. Tjerk Kalverboer), Maurice Huizenga (82. Stephan Kruit), Aron Oortwijn, Jarno Steursma (80. Matthijs Keizer); Max Hofstra, Justin de Groot, Niels Londeman; Sven Rosevink, Miquel Korte, Remco Letens.
Scheidsrechter: A.L. Vegter (Onderdendam)
Gele kaart: Lex Tammens (FC Zuidlaren), Kevin Scholtens (HS`88)

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
10 maart 201815:00Competitie2017/2018

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)213
HS`88 1 (zat)011

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Bert Oosterveld Keeper
2Rik Schutte Middenvelder
3Allard van Weringh Verdediger
4Lex Tammens Verdediger
5Huib de Vries Verdediger
6Robbin Markus Middenvelder
7Robin Wolters Middenvelder
8Pelle Duiven Aanvaller
9Koen Eshuis Aanvaller
11Rienk Wagenaar Aanvaller
12Bas Boersma Aanvaller
10Auke Hartstra Aanvaller
13Jelmer Elsinga Middenvelder
14Vincent Kabel Verdediger
15Lars Kolk Aanvaller

Trainer: Mark Folkers
Verzorger: Hendrik de Jonge