FC Zuidlaren 1 (zat) vs Loppersum SC 1 (zat)

vs

Samenvatting

Tom Wolf kan FC Zuidlaren niet behoeden voor nederlaag

FC Zuidlaren veld ging op eigen veld onderuit tegen SC Loppersum. De wedstrijd die geen winnaar verdiende leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0 maar in de uiterste slotseconden van de wedstrijd bleek een hoekschop van de gasten voldoende om er met de winst vandoor te gaan: 0-1

FC Zuidlaren – SC Loppersum

0-1 Niek Weistra `90+3

 

 

 

Zuidlaren – Het was viereneenhalf jaar geleden dat Zuidlaren en Loppersum elkaar troffen in de competitie. Destijds was het seizoen al bijna voorbij en wisten beide ploegen een waar spektakelstuk op de mat te leggen. Loppersum kwam 0-3 voor, Zuidlaren kwam terug in de wedstrijd en scoorde in blessuretijd zelfs 4-3 waarna Loppersum in de absolute slotseconde roet in het eten gooide door te scoren en met een punt huiswaarts te keren.
In de tussentijd is er een veel verandert. Zuidlaren is weer helemaal van onderaf aan begonnen en dan is het leuk om te kijken hoe je er voor staat tegen een oude bekende en misschien stond er wel weer een spectaculaire wedstrijd op de rol. Maar niets bleek minder waar, de toeschouwers die de moeite hadden genomen om naar het sportpark te komen werden niet verwend. Er ontspon zich in eerste instantie een trage wedstrijd waarbij het grootste gevaar van de gasten uit Loppersum kwam maar grote kansen leverde dit niet op. Het werd sowieso een wedstrijd waarbij de kansen schaars waren. In de eerste helft wist Loppersum twee keer in het notitieblok terecht te komen. Eerst met een schot van Joris Jurna wat hard voorlangs ging en notitie twee betrof een schot van Diederik Dijkie die door Robin Luikens kon worden over getikt.
Zuidlaren stelde daar zelf weinig tegenover. Ik zal u meenemen naar de mooiste aanval van de eerste helft. Een crossbal van Robin Wolters vanaf de linkerflank komt precies terecht op de stropdas bij Melvin Aling. De rechtsbuiten bereikt op zijn beurt de mee naar voren gekomen Fabian Staal die zijn goed ingeschoten bal gered ziet worden door Peter Paul Datema.
Daarmee zijn de hoogtepunten van de eerste helft wel gemeld. Daar kwam nog een dieptepunt over heen want Zuidlaren moest noodgedwongen zijn doelman wisselen. Na een bal van Jorik de Groot schoot het Luikens in zijn lies, de doelman probeerde nog door te spelen maar moest zich vlak voor de thee toch laten wisselen. Omdat er geen keeper op de bank stond mocht Tom Wolf het keepersshirt aantrekken en de wedstrijd als doelman volbrengen.

Nadat Wolf in de rust ook het bijpassende broekje bij het shirt had aangetrokken en motiverende woorden van moeder en zus tot zich had genomen, kon de tweede helft gaan beginnen. Dit werd een helft die qua veldspel erg leek op de eerste totdat de wedstrijd richting het einde liep. Ondertussen was er veel irritatie over een weer en had arbiter Schulte zijn handen er vol aan. Koud uit de kleedkamer was Zuidlaren voor het eerst echt gevaarlijk en het was niet verrassend dat dit een dood spelmoment betrof. Een vrije trap van Robin Wolters was een lastig prooi voor doelman Datema die de bal in twee instanties uit zijn doel wist te houden. Het zou ook één van de weinige reddingen blijken die Datema moest verrichten. In de slotfase moest de doelman nog slechts één keer handelende optreden toen invaller Nico Sieling met een bekeken bal van afstand de doelman probeerde te verschalken maar de ervaren goalie wist de bal over zijn doel te tikken. Aan de andere kant had Tom Wolf iets meer te doen maar hij toonde zich een goede stand-in. Voorzetten vanaf de flank waren voor hem, schoten van dichtbij en ver wist hij te pareren en hij leek keurig op weg naar een clean-sheet. Tot de uiterste slotfase aanbrak en Loppersum een serie hoekschoppen te nemen kreeg. De laatste van die serie zorgde ervoor dat Niek Weistra de bal bij de tweede paal binnen kon werken en hij dompelde Zuidlaren daarmee in rouw. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende kreeg er op deze manier toch één. Tom werd, nadat hij na het laatste fluitsignaal enkele minuten teleurgesteld op het was blijven liggen, geheel terecht gekroond tot Mitra man of the match.

Komende zaterdag 9 november staat er wederom een klassieker tegen een oude bekende op het programma. FC Zuidlaren mag het dan om 15:00 uur, wederom thuis, opnemen tegen Aduard 2000.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens (39. Luuk Haaijer); Fabian Staal, Tom Wolf, Allard van Weringh, Koen Brandts; Jorik de Groot, Robin Wolters, Koen Eshuis; Melvin Aling (74. Nico Sieling), Jos Lamain ©, Rienk Wagenaar (63. Robbin Markus).
Opstelling SC Loppersum: Peter Paul Datema; Rolf Oosterhuis, Mart Buikema, Rik Buikema, Thom Wildeman; Jacob Havinga (82. Hans Middel), Peter Heeres, Tristan van der Beek; Diederik Dijk, Ruben Keizer (Niek Weistra), Joris Jurna.
Rest bank: Marcel Pool, Tim Maneschijn, Marvin Hoeksema.
Scheidsrechter: Dhr. N.P.R. Schulte (Nieuw Schoonebeek)
Gele kaart: Jos Lamain, Koen Eshuis, Robin Wolters, Fabian Staal, Luuk Haaijer (FC Zuidlaren) Tristan van der Beek, Mart Buikema (SC Loppersum)
Mitra man of the match: Tom Wolf

Door: Rick ter Veld

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
2 november 201915:00Competitie2019/2020

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)000
Loppersum SC 1 (zat)011

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens 15 Keeper
2Fabian Staal Verdediger
3Allard van Weringh Verdediger
4Tom Wolf Verdediger
5Koen Brandts Verdediger
6Jorik de Groot Middenvelder
8Koen Eshuis Middenvelder
9Melvin Aling 16 Aanvaller
10Robin Wolters Middenvelder
11Rienk Wagenaar 14 Aanvaller
18Jos Lamain Aanvaller
14Robbin Markus 11 Middenvelder
15Luuk Haaijer 1 Verdediger
16Nico Sieling 9 Aanvaller

Assistent Scheidsrechter: Alexander Mertens
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Verzorger: Hendrik de Jonge
Begeleider: Jaap Martens