FC Zuidlaren 1 (zat) vs Lycurgus s.v. 1 (zat)

vs

Samenvatting

Door een 2-0 overwinning op s.v. Lycurgus gisterenavond heeft FC Zuidlaren zich enige lucht verschaft in de strijd tegen de nacompetitieplekken. Het zes-puntenduel werd door twee dode spelmomenten beslist in het voordeel van de Drenten. Aanvoerder Allard van Weringh nam beide treffers voor zijn rekening.

 

FC Zuidlaren – Lycurgus

1-0 Allard van Weringh `15
2-0 Allard van Weringh `73

 

 

Zuidlaren – Veel afgelastingen de afgelopen winter zorgen er voor dat er nu met het mooie weer veel avondwedstrijden te spelen zijn. Met het weer van gisteravond geen straf. Als toeschouwer en als speler niet. Als het affiche dan ook een heuse kelderkraker behelst nodigt dat nog extra uit om er eens goed voor te gaan zitten/staan. Dit soort duels staat vaak bol van de spanning terwijl het voetbal meestal niet al te best is. Strijd en passie zijn dan vaak de doorslaggevende factor samen met de individuele kwaliteiten.

Het moge duidelijk zijn dat Lycurgus gisteren voetballend meer wist te brengen maar het beet zich keer op keer vast op de zeer sterk opererende Zuidlaarder defensie. Een formatie die al een aantal wedstrijden aan elkaar gewend is inmiddels gaf gisteren weinig weg en liep alle gaten dicht. Naar voren voetballen had Zuidlaren wat meer moeite mee en het was dan ook niet heel verrassend dat de openingstreffer van de thuisploeg kwam uit een vrije trap. Met een fluwelen trap van de linkervoet wist Rienk Wagenaar de mee opgekomen aanvoerder Allard van Weringh te bereiken die na een kwartier spelen de 1-0 tegen het net kopte.

Lycurgus wist hierna wel kansen te creëren maar Steven Zwarts en Frank Goeree hadden het vizier niet op scherp staan waardoor Jeremy Pfundt niet op hoefde te treden. De grootste Groningse kans was voor Yvar van Oosten na een mispeer van Jelmer Elsinga maar ook Van Oosten wist het net niet te vinden.

Een kleine wijziging op het middenveld en het inbrengen van Bert Oosterveld moesten er voor zorgen dat Zuidlaren de bal minder snel kwijt zou zijn in de tweede helft om zo op zoek te kunnen gaan naar de 2-0. Deze leek al snel in de maak maar na een lange bal op Bas Boersma kon een Lycurgiaan de voorzet dusdanig beroeren dat Lars Kolk er net niet bij kon. Aan de andere kant leek Lycurgus uit een tegenstoot de gelijkmaker te gaan maken maar een slechte aanname van Frank Goeree zorgde ervoor dat het gevaar snel geweken was.

Vervolgens was Pelle Duiven namens Zuidlaren erg dicht bij de 2-0. De jonge aanvaller die de afgelopen twee wedstrijden tweemaal wist te scoren uit een vrije trap zijn deze keer een vrije trap vanaf de zijlijn op de lat uiteen spatten. Ook Lycurgus raakte in deze fase het aluminium. Yvar van Oosten krulde de bal met een bekeken schot op de lat boven Jeremy Pfundt.

Met nog een kwartier op de klok kwam Zuidlaren op 2-0 en wederom was een het een vrije trap die hieraan ten grondslag lag. Bert Oosterveld schoot vanaf een afstand op doel. Doelman Calvin van Hoek behandelde de bal als een hete kroket waarna Allard van Weringh van dichtbij zijn tweede van de avond binnen kon schieten: 2-0.

In de score kwam het laatste kwartier geen verandering meer maar er vielen nog wel twee hoogtepunten te noteren. Beide ploegen waren namelijk nog erg dicht bij een zeer fraaie treffer. Namens de thuisploeg was het Rick Lamain die op aangeven van Auke Hartstra een bijna perfecte volley af wist te leveren. Het schot was echter niet goed geplaatst. Aan de andere kan had Steven Zwarts uit een pracht van een omhaal kunnen scoren maar Jeremy Pfundt bracht met een katachtige reflex redding.

Komend weekend is er geen competitie wedstrijd gepland omdat de competitie 13 ploegen bevat. Dinsdag a.s. speelt FC Zuidlaren om 20:00 de volgende competitiewedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij Achilles 1894.

Opstelling FC Zuidlaren: Jeremy Pfundt; Rik Schutte, Allard van Weringh ©, Lex Tammens, Rienk Wagenaar; Jelmer Elsinga (46. Bert Oosterveld), Bas Boersma, Auke Hartstra; Pelle Duiven (67. Rick Lamain), Lars Kolk (74. Mark Sikkema), Jannick Arends.
Rest bank: Robbin Markus
Opstelling Lycurgus: Calvin van Hoek; Rob Kleef, Harm Leerink, Arwin Bolt, Ryan Flierman © (Adne Kalsbeek); Frank Goeree, Yvar van Oosten, Bas Penninga (46. Dylan van der Spoel); Robby van der Veen, Hein Wuite (67. Thijs Wesselink), Steven Zwarts.
Scheidsrechter: Dhr. A. Jongeling (Groningen)
Gele kaarten: Harm Leerink, Robby van der Veen (Lycurgus)

Door Rick ter Veld

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
17 april 201820:00Competitie2017/2018

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)112
Lycurgus s.v. 1 (zat)000

FC Zuidlaren 1 (zat)

22Jeremy Pfundt Keeper
5Rik Schutte Middenvelder
18Allard van Weringh Verdediger
4Lex Tammens Verdediger
5Rienk Wagenaar Aanvaller
6Jelmer Elsinga 14 Middenvelder
9Bas Boersma Aanvaller
8Auke Hartstra Aanvaller
10Pelle Duiven 15 Aanvaller
11Lars Kolk 13 Aanvaller
7Jannick Arends
13Mark Sikkema 11 Middenvelder
14Bert Oosterveld 6 Middenvelder
15Rick Lamain 10 Aanvaller
17Robbin Markus Middenvelder

Begeleider: Han van der Veur
Begeleider: Tom Wolf
Trainer: Mark Folkers
Verzorger: Hendrik de Jonge