FC Zuidlaren 1 (zat) vs Omlandia v.v. 1 (zat)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft op eigen veld met ruime cijfers gewonnen van Omlandia uit Ten Boer. Waar de score in de eerste helft niet verder kwam dan een raak geschoten strafschop van Robin Wolters wist Zuidlaren in de tweede helft het krachtsverschil wel om te zetten in doelpunten. Twee treffers van Bas Boersma en nog een tweede voor Robin Wolters brachten de eindstand op 4-0.

FC Zuidlaren – v.v. Omlandia

1-0 Robin Wolters (pen) `9
2-0 Bas Boersma `48
3-0 Robin Wolters `60
4-0 Bas Boersma `66

 

Zuidlaren – Laat ik als verslaggever eerst even iets rechtzetten, want in de aankondigingen naar deze wedstrijd toe schreef ik ten onrechte dat Omlandia in het verleden kampioen werd in Zuidlaren. Dit is onjuist, de ploeg van toenmalig trainer Casper Goedkoop werd namelijk een week voor het bezoek aan Zuidlaren al kampioen. Desalniettemin liet het toentertijd met een 0-3 overwinning wel zien dat het de terechte kampioen was.

Dan de wedstrijd van zaterdag 28 september. Zuidlaren was de competitie gestart met een zwaarbevochten driepunter bij Stadspark. Omlandia wist op eigen veld knap een punt over te houden aan het duel met Helpman. Dus promovendus Zuidlaren leek een pittige middag tegemoet te gaan tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde Omlandia. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan een deze week overleden Omlandiaan en een benutte shoot-out van pupil Roelf Oosterbaan kon de wedstrijd ruim na 15:00 uur gaan beginnen.

Na een minuut of zeven voetballen werd er langs de kant terecht opgemerkt dat het er een week eerder allemaal veel slechter uitzag op het scorebord. Toen had Zuidlaren erg veel moeite om scherp te beginnen. Iets wat vandaag niet aan de orde was want de ploeg liet vanaf het begin af aan zien goed te kunnen voetballen en het drong Omlandia ver terug. Het was dan ook niet vreemd dat de score al snel geopend werd. Een dreigende actie van Bas Boersma ging hier aan vooraf. De man die de afgelopen seizoenen meer als verdediger dan als aanvaller geposteerd stond mocht vandaag weer als spits startten en leek de 1-0 te gaan maken. Hij was verdediger Fabio Marongiu te snel af en doelman Jasper Kromdijk kwam te laat om de bal van Boersma zijn voeten te plukken en schepte daarmee de spits, penalty oordeelde arbiter Boerema. Een buitenkansje voor Robin Wolters om de score te openen en dit liet hij dan ook niet na.
Ook daarna bleef Zuidlaren de betere ploeg maar wist het niet tot echt uitgespeelde kansen te komen. Op een schot op de paal van Bas Boersma en enkele gevaarlijke vrije trappen die maar rakelings naast gingen na gebeurde er voor het doel maar weinig. Omlandia wist aan de andere kant nog minder gevaar te stichten. Vlak voor rust viel daar de eerste doelpoging te noteren maar een schot van Lars Renkema ging hoog over.

Het was voor Zuidlaren duidelijk dat er na de thee iets aan de score gedaan moest worden want een marge van één treffer hield het onnodig spannend, daarvoor was het krachtsverschil domweg te groot. Het duurde dan ook maar even voor er op De Wenakkers weer gejuicht kon worden. Na een combinatie met de sterk spelende Jordi Hamming ontving Bas Boersma de bal en hij liet doelman Kromdijk kansloos: 2-0. Een tik voor Omlandia dat na een dubbele wissel vast had gehoopt het tij te kunnen keren na de rust. Het tegendeel bleek waar want Zuidlaren kwam nu wel tot uitgespeelde kansen. Met name Bas Boersma werd meermaals in stelling gebracht, de ene keer vanaf de flanken door Jasper Schenk en Jordi Hamming, dan weer vanuit het middenveld door met name Koen Eshuis. Na schoten tegen en net langs de paal aan Zuidlaarder zijde viel na een kwartier in de tweede helft de derde Zuidlaarder treffer te noteren. Dit maal was het wel een vrije trap die tot een treffer leidde maar dit was ook te danken aan een niet al te sterk optreden van de doelman van de gasten. Robin Wolters plaatste de bal in de hoek waar de doelman geposteerd stond en via de beste man verdween de bal in het doel.
Omlandia kende veel frustratie binnen de ploeg en zag aanvoerder Oosterbeek al eens gespaard worden na herhaaldelijk commentaar. Kort na de 3-0 kreeg hij alsnog zijn tweede gele kaart na een harde overtreding in de middencirkel en kon hij voortijdig droge kleren aan gaan doen. Dit leek op het startsein om er een mooi slot van te maken voor Zuidlaren. Zeker toen Jordi Hamming al snel Bas Boersma in stelling bracht die de 4-0 binnen schoot maar de ploeg van Edwin Prins leek het daarna wel prima te vinden. Het wisselfestijn begon. Bij Zuidlaren trad ondermeer Raymond Zuidema binnen de lijnen. De lange verdediger had (evenals Rik Schutte) voor de wedstrijd aangegeven te zullen stoppen met voetballen en kreeg de kans om afscheid te nemen. Ook Jorik de Groot kwam binnen de lijnen want de laatste noemenswaardige actie van de middag kwam op zijn naam toen hij een hoekschop bijna ineens in de verre kruising leek te draaien. Was de bal 10 centimeter lager geweest dan had hij juichend weg kunnen lopen. Nu belandde de bal ‘slechts’ op de lat. Al met al een prima wedstrijd van Zuidlaren.

Volgende week staat al weer het derde treffen deze competitie op het programma. Om 14.30 uur is in Grijpskerk dan de plaatselijke v.v. de tegenstander.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Fabian Staal, Allard van Weringh ©, Tom Wolf (67. Raymond Zuidema), Koen Brandts; Luuk Haaijer, Robin Wolters (70. Jorik de Groot), Koen Eshuis; Jordi Hamming, Bas Boersma, Jasper Schenk (70. Robbin Markus).
Opstelling Omlandia: Jasper Kromdijk; Robert Dijkhuizen (46. Stefan Nieboer), Robin Bakker, Fabio Marongiu, Kevin Potgieter; Bodhi Prenger, Jan Oosterbeek ©, Dennis Loer, Klaas Swiersma (46. Ferry Knol); Max Martoredjo, Lars Renkema (75. Wester de Roo).
Scheidsrechter: Dhr. J. Boerema (Paterswolde)
Gele kaart: Robin Wolters (FC Zuidlaren), Max Martoredjo, Lars Renkema, Fabio Marongiu, Dennis Loer (Omlandia).
Rode kaart: Jan Oosterbeek (63. 2x geel/Omlandia)
Mitra man of the match: Jordi Hamming

Door Rick ter Veld

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
28 september 201915:00Competitie2019/2020

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)134
Omlandia v.v. 1 (zat)000

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
2Fabian Staal Verdediger
3Allard van Weringh Verdediger
4Tom Wolf 17 Verdediger
5Koen Brandts Verdediger
7Jasper Schenk 12 Aanvaller
8Koen Eshuis Middenvelder
9Jordi Hamming Aanvaller
10Robin Wolters 6 Middenvelder
11Bas Boersma Verdediger, Aanvaller
14Luuk Haaijer Verdediger
6Jorik de Groot 10 Middenvelder
12Robbin Markus 7 Middenvelder
17Raymond Zuidema 4 Verdediger

Assistent Scheidsrechter: Alexander Mertens
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Verzorger: Hendrik de Jonge
Begeleider: Jaap Martens
Verzorger: Guillermo Squerzi