FC Zuidlaren 1 (zat) vs Rood Zwart Baflo 1 (zat)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren heeft vanmiddag met een 4-0 overwinning zijn koppositie in de vierde klasse D verstevigd. Tegen het Rood Zwart Baflo van oud (Z)FC Zuidlaren-trainer Jan Potma kwam Zuidlaren via Bob Poorta voor rust op 1-0. Na de thee wisten Allard van Weringh, wederom Bob Poorta en Jordi Hamming de eindstand op 4-0 te bepalen.

FC Zuidlaren  – Rood Zwart Baflo

1-0 Bob Poorta `20
2-0 Allard van Weringh `67
3-0 Bob Poorta `77
4-0 Jordi Hamming `90+1

Bijz: Jordi Hamming mist strafschop (`90+1)

 

Zuidlaren – Zaterdagmiddag 3 november 2018 gaat de boeken in als een zonnige middag en de middag dat FC Zuidlaren het als trotse koploper in eigen huis op mocht nemen tegen de nummer zes van de ranglijst: Het als kampioen gepromoveerde Rood Zwart Baflo. De ploeg getraind door Jan Potma kent enkele opvallende namen uit de noordelijke voetbalwereld. Zo zullen de namen Duncan Torrenga en Jordi Striedelmeijer waarschijnlijk bekend voor komen uit hun tijd bij PKC`83. Daarnaast zijn de gebroeders Potma bij Rood Zwart Baflo onderdeel van de selectie van hun vader.

Bij Zuidlaren keerde Jos Lamain terug van een hamstringblessure en was er een basisplaats voor Rienk Wagenaar. Koen Wetterauw en Rik Schutte mochten daarom op de reservebank plaats nemen. De wedstrijd van Wagenaar zat er helaas na tien minuten al wegens een blessure. Jos Lamain daarentegen liet waarom het zo fijn is dat hij weer binnen de lijnen stond. Samen met zijn medeaanvallers wist hij voor een hoop dreiging te zorgen en de gasten konden hem bijna niet van de bal krijgen. Daarom leek het ook logisch dat juist hij aan de basis stond van de eerste treffer van de wedstrijd. Kort nadat hij na een sterke soloactie Koen Eshuis al de kans bood op de openingstreffer wist Lamain na twintig minuten Bob Poorta te bereiken en de aanvaller kopte van dichtbij de 1-0 binnen. Zuidlaren dat in de eerste helft veelvuldig de bal had wist weinig grote kansen te creëren. Rood Zwart Baflo wist daar niet veel tegenover te stellen. Defensief stond Zuidlaren ook goed. Een vrije trap van de voet van Koen Eshuis belandde nog boven op de lat en een individuele actie van Jordi Hamming kon door doelman Cedric Tillema worden verwerkt, waardoor de thee mee een 1-0 tussenstand kon worden genuttigd.

Na rust kwamen de gasten wat beter voor de dag en wisten ze vaker richting het doel van Robin Luikens te komen. Het eerste gevaar kwam echter uit een vrije trap van Robin Wolters vrijwel meteen na het eerste fluitsignaal. De middenvelder schoot de bal iets te hoog waardoor deze op de lat belandde. Aan de andere kant hield Koen Brandts met een ultieme poging zijn ploeg in de wedstrijd. Melvin Folkerts leek de bal binnen te schieten maar de blonde back wist dit met een sliding te voorkomen. Een minuut later kwam de bal voor de voeten van invaller van Duncan Torrenga maar zijn inzet vloog voorlangs.

Jos Lamain liet aan de andere kant zijn waarde weer zien met een goed uitgemeten voorzet wist hij Allard van Weringh te bereiken. De mee naar voren gekomen verdediger schampte de bal maar het bleek net genoeg om hem via de binnenkant van de paal in het doel te doen belanden: 2-0. Waar de gasten dus bijna langs zij leken te komen was het Zuidlaren dat zichzelf in het zadel hielp. Hierna leek het verzet van de ploeg uit Baflo gebroken. Wouter van der Werf testte nog één keer of Robin Luikens op stond te letten en dat deed hij. De doelman aan de andere kant leek bij de 3-0 iets minder bij de les. Een blunder van de goalie zorgde ervoor dat Bob Poorta geheel vrij op het doel af kon en de 3-0 binnen mocht schuiven. Chris ten Boer kwam net te laat om dit te voorkomen. Hiermee was de wedstrijd wel beslist. In de slotminuut kreeg Zuidlaren nog wel een penalty toen Bob Poorta werd gevloerd. Jordi Hamming nam plaats achter de bal en zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Tillema. In de rebound schoot Hamming echter wel raak waardoor de eindstand op 4-0 uitkwam.

Dinsdag 6 november om 20:00 uur speelt FC Zuidlaren een oefenwedstrijd uit bij FC Assen om het vervolgens zaterdag 10 november in Uithuizermeeden op te nemen tegen De Heracliden. Aftrap dan om 14:30 uur.

Feiten en cijfers:

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts, Raymond Zuidema, Bas Boersma, Allard van Weringh (81. Tom Wolf); Koen Eshuis, Rienk Wagenaar (10. Koen Wetterauw), Robin Wolters; Jordi Hamming, Jos Lamain © (76. Rik Schutte), Bob Poorta.
Rest bank: Frank Homan, Lex Tammens
Opstelling Rood Zwart Baflo: Cedric Tillema; Mike Smit (Stefan Kruizenga), Wouter van der Werf, Chris ten Boer ©, Robin Meinema; Mark van Zanten (46. Duncan Torrenga), William de Roo, Arjen Potma, Jordy Potma (72. Harm Mellema); Melvin Folkerts, Jordi Strieldelmeijer.
Scheidsrechter: Dhr. W. Scholtens (Sellingen)
Gele kaart: Bob Poorta, Koen Brandts, Koen Wetterauw (FC Zuidlaren), Arjen Potma (Rood Zwart Baflo).

Mitra man of the match: Jos Lamain

 

Door Rick ter Veld

 

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
3 november 201815:00Competitie2018/2019

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)134
Rood Zwart Baflo 1 (zat)000

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Robin Luikens Keeper
2Koen Brandts Verdediger
3Allard van Weringh 15 Verdediger
4Bas Boersma Aanvaller
6Rienk Wagenaar 7 Aanvaller
8Koen Eshuis Aanvaller
9Jordi Hamming Aanvaller
10Robin Wolters Middenvelder
11Bob Poorta Aanvaller
17Raymond Zuidema Verdediger
18Jos Lamain 5 Aanvaller
5Rik Schutte 18 Middenvelder
7Koen Wetterauw 6 Verdediger
12Frank Homan Verdediger
14Lex Tammens Verdediger
15Tom Wolf 3 Verdediger

Begeleider: Han van der Veur
Assistent Scheidsrechter: René Meijer
Staf: Marinus Breuklander
Hoofdtrainer: Edwin Prins
Verzorger: Hendrik de Jonge
Teammanager: Erik Gerritsen