FC Zuidlaren 1 (zat) vs Tiendeveen v.v. 1 (zat)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren en Tiendeveen kwamen gisteravond niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een remise waar beide ploegen niet zo gek veel mee opschoten en dat was aan het spelbeeld in de tweede helft goed te zien. Na een 1-1 ruststand werd de wedstrijd er in de tweede helft voetbal technisch gezien niet beter een. Een interessant schouwspel was het wel, een wedstrijd die tot de laatste seconde boeide en spannend bleef.

 

FC Zuidlaren – Tiendeveen

0-1 Yusuf Ucan `34
1-1 Bas Boersma `38

Bijz: Bas Boersma mist penalty `47

 

Zuidlaren – De vele afgelastingen in de afgelopen maanden zorgen er voor dat elke vrije dag momenteel in het teken staat van voetbalwedstrijden inhalen. En omdat er daar nog niet genoeg van zijn mochten FC Zuidlaren en Tiendeveen gisteravond al beginnen aan hun inhaalrace. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen ook al. Toen nog in de 5e klasse. In Tiendeveen ging de thuisploeg met de overwinning aan de haal en in Zuidlaren eindigde de wedstrijd na een kaartenregen in een 1-1 gelijkspel.

De basisopstelling van Zuidlaren was ten opzichte van het duel met HS`88 op drie posities gewijzigd. Bastiaan Mulstege keerde na zijn blessure terug in de goal. Achterin was een plekje voor Mark Sikkema die de geblesseerde Huib de Vries verving en in de voorhoede keerde Auke Hartstra terug in de basis wat ten koste ging van Rienk Wagenaar.

Sterk begin

Zuidlaren begon erg sterk aan de wedstrijd en al binnen vier minuten viel er een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg te noteren. Zo kon Koen Eshuis na een sterk duel met Ronald Zevenberg gevaarlijk doorkomen over de rechterflank maar strandde zijn voorzet. Vervolgens was Robin Wolters met een vrije trap niet gek ver van een doelpunt verwijderd maar zijn van richting veranderde schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Tot slot bracht Koen Eshuis met een uitstekende voorzet Allard van Weringh in stelling maar zijn kopbal mistte de juiste richting. Een voortvarend begin dus voor de thuisploeg die het eerste kwart van de wedstrijd ook het betere van het spel had.

De grootste kans in de openingsfase was echter voor de thuisploeg. Na een afgeslagen hoekschop probeerde Hans Bakker het met een schot van buiten het strafschopgebied. Zijn schot smoorde in de doelmond waar hij nog bijna van dichtbij werd binnen geschoten.

Ucan en Boersma

Na de eerste storm kabbelde de wedstrijd in een wat rustiger tempo voor tot na ruim een half uur spelen. Balverlies van Auke Hartstra voor de eigen dug-out zorgde voor een snelle omschakeling van Tiendeveen. De defensie van Zuidlaren stond nog in de vooruit waardoor Yusuf Ucan één op één met Bastiaan Mulstege heel koelbloedig af wist te werken: 0-1.

Lang duurde de voorsprong voor de gasten niet. Op aangeven van Koen Eshuis leek Bas Boersma vijf minuten later de bal te verspelen maar zijn doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat hij het leer terug wist te veroveren. Hiermee raakte hij zijn directe tegenstander meteen kwijt waarna Bas met een geplaatste bal de gelijkmaker binnen schoot: 1-1. Hiermee was ook de ruststand bereikt.

Penalty

Meteen na rust kreeg Zuidlaren de uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Robin Wolters werd binnen het strafschopgebied gevloerd waarna Bas Boersma vanaf elf meter aan mocht leggen. Slecht ingeschoten of goed gekeept? Feit blijft dat de inzet van Boersma door doelman Van Slochteren gestopt kon worden. De rebound van Pelle Duiven belandde vervolgens op de bovenkant van de lat.

Het voetbal waar Zuidlaren de wedstrijd mee begon verdween meer en meer uit de ploeg en het werd naarmate de tweede helft vorderde steeds met een wedstrijd waarbij de nadruk wel op het tweede deel van het woord gelegd mag worden. Voor scheidsrechter Bouw uit Peize was het soms allemaal moeilijk te beoordelen. Voor de toeschouwers werd het zo wel een meeslepend schouwspel. Het spel vloog ook van de ene naar de andere helft met dreiging voor beide doelen.

Een mooie aanval een kwartier voor tijd die via Lex Tammens, Koen Eshuis en wederom Lex Tammens terecht kwam bij Auke Hartstra had op zich wel een goal verdiend maar de inzet van Hartstra kon door de doelman simpel gepakt worden.

Afgekeurde goal

Hartstra leek tien minuten voor tijd de wedstrijd dan toch te gaan beslissen door van dichtbij raak te schieten. De goal werd echter wegens buitenspel afgekeurd waardoor het feestje niet door kon gaan. Ondertussen bleef Tiendeveen met snelle uitbraken heel gevaarlijk en mocht Zuidlaren in de slotfase doelman Mulstege bedanken dat het nog een punt aan de wedstrijd over hield. Ruim in blessuretijd wist de doelman met een prima redding Kevin Kerssies van scoren af te houden waardoor het scorebord bleef steken op 1-1.

Komende zaterdag

Komende zaterdag staat er voor FC Zuidlaren wederom een belangrijk duel op het programma wanneer v.v. Sweel op bezoek komt. Aftrap dan: 15:00 uur.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mustege; Lex Tammens, Mark Sikkema, Allard van Weringh, Rik Schutte; Robbin Markus (c), Robin Wolters, Koen Eshuis; Pelle Duiven (61. Lars Kolk), Bas Boersma (65. Rienk Wagenaar), Auke Hartstra.
Rest bank: Vincent Kabel, Jelmer Elsinga
Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren; Hans Bakker, Ronald Zevenberg, Justin Lunenborg, Klaas van Nuil; Michel Moes, Danny Stuifzand, Tijmen de Vries (78. Stefan Perfors), Sander Blok (c); Kevin Kerssies, Yusuf Ucan.
Rest bank: Mitchell Pekel, Hendri Zuidema
Scheidsrechter: Dhr. W. Bouw (Peize)
Gele kaarten: Tijmen de Vries, Klaas van Nuil (Tiendeveen)

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
20 maart 201820:00Competitie2017/2018

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zat)101
Tiendeveen v.v. 1 (zat)101

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Bastiaan Mulstege Keeper
2Mark Sikkema Middenvelder
3Lex Tammens Verdediger
4Allard van Weringh Verdediger
5Rik Schutte Middenvelder
6Robbin Markus Middenvelder
7Robin Wolters Middenvelder
8Koen Eshuis Aanvaller
9Bas Boersma 13 Aanvaller
10Pelle Duiven 12 Aanvaller
11Auke Hartstra Aanvaller
12Lars Kolk 10 Aanvaller
13Rienk Wagenaar 9 Aanvaller
14Vincent Kabel Verdediger
15Jelmer Elsinga Middenvelder