FC Zuidlaren 1 (zon) vs Actief v.v. 1 (zon)

vs

Samenvatting

Zondag 1

Off day FC Zuidlaren zet Actief in zetel naar zege

Traditioneel wordt door “FC Zuidlaren-watchers” met gemengde gevoelens uitgekeken naar de wedstrijd op de zondag voorafgaande aan de Zuidlaardermarkt. Dat die gemengde gevoelens niet op drijfzand gebaseerd zijn, bleek de afgelopen zondag. De gemeentelijke derby tegen Actief eindigde in een ontluisterende 0-2 nederlaag.

En het begon nog zo veelbelovend. Al in de 1e minuut tilde Leyi Hu vanuit een moeilijke positie de bal net over de lat. En tien minuten later vond Kevin Hoekstra na een prima voorzet van Pim Perk Actief-doelman Van den Heuvel op zijn weg. Maar daarmee was de koek op. Actief was aanmerkelijk frisser en dus feller dan de ietwat apathisch ogende thuisclub, won vrijwel alle duels en had daarom veel meer balbezit. Tot reële kansen op een voorsprong kwamen de Eeldenaren echter niet. Tot de 44e minuut, toen de eerste echte levensgrote kans zich aandiende voor Actief, maar tot opluchting van alle Zuidlaarders vloog de bal rakelings naast de rechterpaal.

Dubbelslag Actief

Na de rust was het in de 51e minuut wel raak voor de rood-witten. Na een vrije trap schuin voor de goal van FC Zuidlaren profiteerde Luuk Hanekamp na welgeteld drie scrimmages en dus slecht wegwerken van de gastheren van de ontstane verwarring en gaf de bal het beslissende zetje. Zeven minuten later was het opnieuw Actief dat na een achteraf cruciaal verloren duel op het middenveld een zee van ruimte kreeg en met twee spelers vrij kon oprukken richting keeper Robin Luikens, die geen antwoord had op het boogballetje van linkerspits Laurens Timmer. Deze dubbelslag raakte de blauwzwarte formatie dermate in het hart dat Actief in de daaropvolgende fase twee open kansen werd geboden, maar de gasten wisten zich geen raad met deze unieke gelegenheden en verzuimden de knock-out uit te delen.

Va banque

Trainer Edwin Prins probeerde met nog een half uur op de klok door het inbrengen van Dick Scholte en het doorschuiven van Raymond Zuidema het tij te keren en inderdaad bracht deze strategische manoeuvre meer beleving bij de gastheren. En een flink aantal kansen op de aansluitingstreffer, maar door gebrek aan scherpte bij o.a. Dick Scholte en Raymond Zuidema bleef de hatelijke nul op het scorebord staan. Toen rond de 80e minuut een serie kansen wederom niet besteed bleek aan de voorwaartsen van FC Zuidlaren, ging de wedstrijd uit als de spreekwoordelijke nachtkaars en blies arbiter Lemmen, die het niet moeilijk had, het duel naar de vergetelheid.

A.s. zondag thuis de kans op rehabilitatie tegen het nog ongeslagen Muntendam

Opstelling: Robin Luikens; Jeroen Jorna (Kees Boonstra), Martijn Hendriks, Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate (Jessey Dodde); Jorik de Groot, Leyi Hu, Koen Wetterauw; Pim Perk, Michel Kral, Kevin Hoekstra (Dick Scholte).

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
15 oktober 201714:00Competitie2017/2018

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zon)000
Actief v.v. 1 (zon)022

FC Zuidlaren 1 (zon)

1Robin Luikens Keeper
3Martijn Hendriks Verdediger
4Leyi Hu Middenvelder
5Koen Wetterauw Verdediger
6Jorik de Groot Middenvelder
7Pim Perk Middenvelder
8Kevin Hoekstra 9 onbekend
10Jeroen Jorna 18 Verdediger
12Jeroen Spekschate 16 Verdediger
14Michel Kral Aanvaller
17Raymond Zuidema onbekend
2Richard Wierda Verdediger
9Dick Scholte 8 Aanvaller
16Jessey Dodde 12
18Kees Boonstra 10 Verdediger

Hoofdtrainer: Edwin Prins
Assistent Scheidsrechter: Arjan Sijbring
Begeleider: Jan van Winsum