FC Zuidlaren 1 (zon) vs Kwiek 1 (zon)

vs

Samenvatting

Stroef FC Zuidlaren en sluw Kwiek delen punten

De derde wedstrijd in zeven dagen draaide voor FC Zuidlaren uit op een 1-1 gelijkspel tegen Kwiek dat in de eerste confrontatie tussen beide teams in Hoogezand nog met 3-0 klop had gekregen. De gasten hadden duidelijk hun lesje geleerd en kwamen met een kien strijdplan naar de Wenakkers, zodat FC Zuidlaren haar geliefde spelletje niet kon spelen en uiteindelijk genoegen moest nemen met een puntendeling.

Zoals gezegd kwam Kwiek met een voor FC Zuidlaren lastige strategie op de proppen. Balbezit werd gegund aan de thuisclub en mede door een strikte dekking werd hiermee de angel uit de Zuidlaarder spelwijze gehaald. Met de lange bal probeerde men dan, indien mogelijk, de lepe spits Rick Waals te bedienen. Voor beide doelen gebeurde vrijwel niets en het was Kwiek dat met deze tactiek de eerste mogelijkheid wist te creëren, maar Rick Waals tilde in de 24e minuut de bal over het doel.

Randje buitenspel

Vijf minuten was het echter aan de andere kant wel raak. Pim Perk stuurde op het juiste moment Michel Kral de ruimte in en de routinier scoorde beheerst met een lage schuiver. Arbiter Tempel, die het spel van zeer korte afstand volgde, negeerde gedecideerd het vlagsignaal voor buitenspel van de assistent-scheidsrechter en gaf, tot ongenoegen van alles wat Kwiek was, zijn fiat aan de treffer. Kwiek wijzigde de eigen strategie onmiddellijk en ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker, maar de balvaste middenvelder Elvis Hedzic raakte in kansrijke positie (vrijwel vanaf de achterlijn) de bal totaal verkeerd en daardoor ontsnapte FC Zuidlaren aan een tegentreffer. Vijf minuten voor de pauze nam Mark Spakman het doel van invaller-doelman Jeroen Jonge Poerink van grote afstand onder vuur, maar de goalie keerde de knal ten koste van een corner.

Curieuze goal

De tweede helft was nog geen minuut oud, toen de eindstand al op het inmiddels “tijdloze” scorebord stond. In een onduidelijke situatie wist de kleinste man van het veld, Eric Land, keeper Jonge Poerink te verschalken met een achterwaarts kopballetje dat over de iets te ver voor zijn heiligdom staande doelman achter de doellijn neerdaalde. Daarmee begon de wedstrijd van voren af aan. Kwiek zakte opnieuw in en hanteerde een identieke strategie als in de eerste helft. Het verblufte FC Zuidlaren was wederom zoekende naar de juiste tegenzet, zodat er in de eerste twintig minuten bar weinig spectaculairs gebeurde. Totdat in het laatste gedeelte van het duel beide ploegen alsnog op zoek gingen naar de winst. Kwiek verliet de verdedigende stellingen, waardoor de blauw-zwarte brigade meer ruimte kreeg. De beste kansen waren dan ook voor de gastheren. Eerst kreeg Leyi Hu in de zestien de mogelijkheid de bal in de verre hoek te sturen, maar hij raakte de stuiterende bal verkeerd en het rollertje huppelde langs de paal. En in 70e minuut teisterde captain Jorik de Groot, na een voorzet van Jeroen Spekschate, met een volley de lat boven doelman Dennis Dijk. Daarmee was het kruit verschoten voor de ploeg van Edwin Prins en vloeiden de krachten, zowel bij FC Zuidlaren als Kwiek, weg, zodat het duel ten slotte met een 1-1 eindstand de boeken in ging.

A.s. zondag gaat men op bezoek bij LEO in Loon.

Opstelling: Jeroen Jonge Poerink; Gerjan de Lange, Erik Schans, Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate; Daniël van Dam (Jessey Dodde), Leyi Hu, Koen Wetterauw, Jorik de Groot; Pim Perk, Michel Kral.

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
1 april 201814:00Competitie2017/2018

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zon)101
Kwiek 1 (zon)011

FC Zuidlaren 1 (zon)

1Jeroen Jonge Poerink Keeper
4Leyi Hu Middenvelder
6Jorik de Groot Middenvelder
7Pim Perk Middenvelder
8Koen Wetterauw Verdediger
10Raymond Zuidema
12Jeroen Spekschate Verdediger
14Michel Kral Aanvaller
16GerJan de Lange Verdediger
17Daniel van Dam 2 Middenvelder
18Erik Schans
2Jessey Dodde 17
5Kevin Hoekstra
9Kevin Mellens

Hoofdtrainer: Edwin Prins
Begeleider: Jan van Winsum