FC Zuidlaren 1 (zon) vs Muntendam v.v. 1 (zon)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren doelman Luikens onneembare hindernis voor Muntendam

In een voor de toeschouwers zeer attractief duel versloeg FC Zuidlaren het tot nu toe ongeslagen Muntendam met 3-0, maar met een beetje fantasie had de uitslag ook 6-5 of 5-6 kunnen zijn. Dat de thuisploeg voor het eerst dit seizoen de nul wist te houden was voornamelijk te danken aan de excellerende Robin Luikens.

Vanaf acquit hanteerden de gasten een zeer gewaagde tactiek: achterin één op één en via de lange bal vol gas in de duels. FC Zuidlaren had de handen vol aan de overal opduikende Muntendammers, die vooral over beide flanken gevaar stichtten. Door deze strategie kreeg de blauw-zwarte brigade echter volop de ruimte om Pim Perk te lanceren en al in de 7e minuut was het bijna raak, toen Perk na een steekbal van Michel Kral alleen op doelman Van Delden kon af gaan. Helaas huppelde de bal net naast. Het antwoord van de zwart-witten liet niet lang op zich wachten. Drie minuten later zag Koen Wetterauw bij een gevaarlijke diepe bal geen andere uitweg dan terug te koppen op keeper Luikens die ternauwernood deze boogbal kon verwerken tot corner.

Uittrap

In de 16e minuut stond dezelfde Luikens aan de basis van de openingsgoal. Na een hoekschop uit de lucht geplukt te hebben trapte hij de bal onmiddellijk ver naar voren om beide spitsen Kral en Perk aan het werk te zetten. Maar hij bereikte met de uittrap het achterhoofd van Muntendam verdediger Pascal Venema, die ongewild de koers van de bal verlengde, waardoor Michel Kral een vrije doortocht kreeg richting Van Delden en koeltjes de bal in de verre hoek schoof. Muntendam was allesbehalve onder de indruk en anderhalve minuut later probeerde René Spijker het met een afstandspegel die door Luikens zodanig gepareerd werd dat spits Melvin Hesselink de bal voor het inknikken leek te hebben, maar met een geweldige reflex voorkwam de sluitpost de gelijkmaker. In de daaropvolgende vijf minuten misten de Muntendammers tot twee maal toe kansen op de 1-1, waarbij één keer de paal werd geraakt. Toen de storm ietwat geluwd was, nam FC Zuidlaren het initiatief over en Michel Kral kon de voorsprong verdubbelen, maar de ragfijne voorzet van Leyi Hu was niet besteed aan het normaal zo trefzekere hoofd van de geroutineerde spits.

Kans op kans

In het eerste kwartier van de tweede helft verzuimde FC Zuidlaren het duel te beslissen. Vooral via de rechterkant was Pim Perk een voortdurende plaag voor de Muntendammer defensie. Eerst schoot Perk over in plaats van te stiften, daarna beoordeelde Leyi Hu een voorzet van dezelfde Perk verkeerd. Vervolgens zocht Michel Kral het doel te hoog en tikte de in de basis debuterende Jessey Dodde een voorzet vanaf de rechterkant naast. Hierna was het de beurt aan Muntendam om een serie kansen te verzilveren, maar Patrick Vasse trof de onderkant van de lat en een paar minuten later vloog een volley van Kevin Bijl net over. In de 67e minuut leek de gelijkmaker een feit, maar Eddie Schoemaker moest zijn meerdere erkennen in uitblinker Luikens.

Strafschop

In de 73e minuut viel de beslissing, toen de geslepen Michel Kral gevloerd werd in de zestien. De rustig leidende arbiter Leuning kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen en aanvoerder Jorik de Groot voltrok het vonnis onberispelijk. De bezoekers sputterden nog wat tegen en trachtten uit alle macht de broodnodige aansluitingstreffer te forceren, maar verprutsten enkele prima mogelijkheden. Het laatste woord was echter aan FC Zuidlaren dat in de laatste vijf minuten pogingen van Raymond Zuidema en Leyi Hu net naast zag gaan. Maar in de 90e minuut zette Leyi Hu na een acrobatische actie Pim Perk aan het werk. Zijn afgemeten voorzet werd door invaller Yander Elling bekroond met een rake kopbal. Met deze 3-0 winst revancheerde de thuisploeg zich voor de wanprestatie van vorig week tegen Actief.

Voor een fotoreportage van dit duel zie: https://www.menterwolde.info/vv-muntendam/vv-muntendam-1/muntendam-doet-zichzelf-tekort-in-en-tegen-zuidlaren:-3-0/

A.s. zondag uit naar Wildervank, waar voormalig ZFC-trainer Harm Hovenkamp de scepter zwaait.

Opstelling: Robin Luikens; Kees Boonstra, Daniël van Dam (Martijn Hendriks), Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate (Gerjan de Lange); Jorik de Groot, Leyi Hu, Koen Wetterauw; Pim Perk, Michel Kral (Yander Elling), Jessey Dodde.

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
22 oktober 201714:00Competitie2017/2018

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zon)3
Muntendam v.v. 1 (zon)0

FC Zuidlaren 1 (zon)

1Robin Luikens Keeper
2Kees Boonstra Verdediger
4Leyi Hu Middenvelder
5Daniel van Dam 15 Middenvelder
6Jorik de Groot Middenvelder
7Pim Perk Middenvelder
8Koen Wetterauw Verdediger
10Jessey Dodde
12Jeroen Spekschate 16 Verdediger
14Michel Kral 9 Aanvaller
17Raymond Zuidema onbekend
9Yander Elling 14 Aanvaller
15GerJan de Lange 5 Verdediger
16Martijn Hendriks 12 Verdediger

Hoofdtrainer: Edwin Prins
Begeleider: Jan van Winsum