FC Zuidlaren 1 (zon) vs Siddeburen v.v. 1 (zon)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren ongedeerd na draak van tweede helft

Zelden zullen toeschouwers een wedstrijd hebben gezien waarin de tweede helft zo verschilde van de eerste. Was FC Zuidlaren in de eerste drie kwartier heer en meester en Siddeburen rijp voor de knock-out, in het tweede deel van het duel waren de rollen compleet omgedraaid en was het Siddeburen dat de thuisclub zijn wil oplegde en op zijn beurt verzuimde dit in doelpunten uit te drukken.

FC Zuidlaren moest het in deze midweekse inhaalsessie stellen zonder het geblesseerde trio Richard Wierda, Dick Scholte en Yander Elling. Op het wedstrijdformulier stonden daarentegen wel de namen van Robin Luikens, Leyi Hu en ook Koen Wetterauw, die aanvankelijk pas tegen 20:00 uur op het station van Assen zou arriveren. Dankzij de solidariteit van zijn medespelers en in het bijzonder van chauffeur Yander Elling, die zo bereidwillig was om Koen uit Wageningen op te halen, werd de middenvelder op tijd in Zuidlaren afgeleverd.

Riante mogelijkheden

De start van de gastheren was veelbelovend. Vanaf acquit werd Siddeburen duidelijk gemaakt dat er vandaag niets te halen viel. Het benutten van een serie riante kansen was echter niet aan de Zuidlaarders besteed. In een tijdsbestek van 11 minuten stuitte de doorgebroken Pim Perk op de doelman van Siddeburen, belandde de kopbal van Raymond Zuidema op de vuisten van de keeper en werd ook het schot van Leyi Hu een prooi van de doelverdediger. De geslepen Erik Schans moest er na een half uur aan te pas komen om de blauw-zwarten in het zadel te helpen. Door een onbenullige tackle in de hoek van het strafschopgebied van een Siddebuurster verdediger ging de oud-spits tegen de vlakte, zodat arbiter Wenting geen andere keus had dan naar de stip te wijzen. Specialist Jorik de Groot stuurde de bal met dodelijke precisie half hoog in de linkerbenedenhoek (1-0). In de periode tot de rust trachtte men de score op te voeren, maar het hoge tempo in de eerste fase eiste zijn tol. Siddeburen gaf echter niets meer weg en kon met deze geringe achterstand blijven hopen.

Enorm verval

Zoals eerder gememoreerd was het tweede bedrijf een totaal andere wedstrijd. Siddeburen had de eerste helft met pijn en moeite overleefd zonder ook maar één keer echt gevaarlijk te worden, maar schakelde nu over naar de hoogste versnelling. FC Zuidlaren leek daarentegen volledig in de greep van de wet van Murphy. Wat fout kon gaan, ging fout en het was dan ook een mirakel dat de tegenstander niet in staat bleek de score een ander aanzien te geven. De enige die goed bij de les bleef, was assistent-scheidsrechter Patrick van Es, die op een cruciaal moment beter oplette dan iedereen, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan zijn vlagsignaal voor buitenspel te honoreren. Het bleef billenknijpen en tandenknarsen voor de thuisclub, totdat bij de bezoekers het heilige vuur begon te doven en FC Zuidlaren in de laatste 10 minuten onder de druk vandaan kon komen. Invaller Jessey Dodde had zelfs de beslissing op zijn hoofd, maar kopte in ideale positie na een voorzet van Pim Perk in de handen van de doelman en zodoende moesten de spelers van FC Zuidlaren nog even diep gaan om de drie punten in eigen huis te houden.

A.s. zondag opnieuw een thuiswedstrijd, als Kwiek op bezoek komt.

Opstelling: Robin Luikens; Jeroen Jorna (Vincent van der Borg), Erik Schans, Raymond Zuidema, Gerjan de Lange; Daniël van Dam, Jorik de Groot, Leyi Hu, Koen Wetterauw; Pim Perk, Michel Kral (Jessey Dodde).

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
29 maart 201820:00Competitie2017/2018

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zon)101
Siddeburen v.v. 1 (zon)000

FC Zuidlaren 1 (zon)

1Robin Luikens Keeper
4Leyi Hu Middenvelder
6Jorik de Groot Middenvelder
7Pim Perk Middenvelder
8Koen Wetterauw Verdediger
10Raymond Zuidema
14Michel Kral 2 Aanvaller
15Jeroen Jorna 9 Verdediger
16GerJan de Lange Verdediger
17Daniel van Dam Middenvelder
18Erik Schans
2Jessey Dodde 14
5Niels Siekman
9Vincent van der Borg 15
12Jeroen Spekschate Verdediger
13Jeroen Jonge Poerink Keeper

Hoofdtrainer: Edwin Prins
Begeleider: Jan van Winsum