FC Zuidlaren 1 (zon) vs VAKO 1 (zon)

vs

Samenvatting

Zondag 1

Efficiënt FC Zuidlaren fortuinlijk in confrontatie met VAKO

De schande van de enorme opdoffer die VAKO vorig seizoen (1-10 nederlaag!) uitdeelde aan het toenmalige ZFC Zuidlaren werd afgelopen zondag door een fel strijdende thuisploeg uitgewist met een fortuinlijke zege, die pas in de 86e minuut tot stand kwam door een formidabele goal van Leyi Hu.

Van voorzichtig aftasten was in het eerste kwartier totaal geen sprake. Vooral VAKO trok onmiddellijk alle registers open en probeerde al in een vroeg stadium de openingstreffer te forceren. Dat dit in de tweede minuut niet lukte was aan Jessey Dodde te danken die, bij een corner en staande bij eerste paal, doelman Luikens te hulp schoot door een kopbal van Roy de Bruin uit het doel te koppen. Een paar minuten was het aan de andere kant bijna raak, toen een merkwaardige kluts via Leyi Hu net over de lat caramboleerde. In de 9e minuut tastte de Zuidlaarder defensie mis bij een vrije trap, maar Leander Meijering kon net niet profiteren. Na nog een aantal mogelijkheden voor de bezoekers kreeg echter FC Zuidlaren in de 12e minuut een uitgelezen kans om voorsprong te komen, maar na een perfecte assist van Michel Kral joeg Jessey Dodde de bal huizenhoog over.

Granaat

Hierna wijzigde het speelbeeld zich en ging de strijd meer gelijk op, totdat na een half uur Leyi Hu Pim Perk op zijn geliefde rechterflank de diepte instuurde en laatstgenoemde zich niet bedacht en een enorme pegel losliet die via de onderkant van de lat als een bom insloeg. VAKO reageerde 10 minuten later met een vrije trap van Patrick Steenbergen, die langs de muur in de beneden hoek leek doel te treffen, maar met een katachtige reactie wist keeper Luikens de gelijkmaker te voorkomen. De tegenzet van FC Zuidlaren kwam kort voor de rust uiteraard van het duo Kral & Perk. Nu was het Pim Perk, die, doorgebroken op de rechtervleugel, de bal haarzuiver op het hoofd van Michel Kral deponeerde, maar zijn kopbal in de korte hoek werd door doelman Johan Homan tot corner getikt.

Baas op het veld

Na de rust konden de toeschouwers opnieuw genieten van een tweede serie van 45 spectaculaire minuten. VAKO begon zoals in de eerste helft en gaf vol gas. Het duurde dus niet lang dat FC Zuidlaren bezweek onder de allengs toenemende druk van de ploeg uit Vries. Na een prachtige uitgevoerde combinatie door Patrick Steenbergen en uitblinker Sietse Wichers zorgde Leander Meijering in 55e minuut voor 1-1. VAKO was hiermee niet tevreden en ging volledig voor de winst. Maar het geluk was niet op de hand van de rood-gelen: Twee minuten na de treffer van Meijering ging Zuidlaren door het oog van de naald, toen een vrije trap van VAKO voor het Zuidlaarder doel langs zoefde en niemand ter plekke was om af te ronden. Nog meer pech hadden de bezoekers, toen een inzet van Andre Manzesa tegen de lat belandde. En tot overmaat van ramp voor de gasten stak doelman Robin Luikens in blakende vorm en was bij de talloze corners en andere mogelijkheden een onneembare sta-in-de-weg voor de formatie van trainer/coach Marcel Poll. Zelfs toen iedereen in de 81e minuut dacht dat de 1-2 op het scorebord kwam te staan, was het toch weer de keeper van FC Zuidlaren die met een fantastische reactie zijn ploeg behoedde voor een achterstand.

“Finest moment”

En toen brak de 86e minuut aan, het moment van Leyi Hu. Terwijl FC Zuidlaren snakte naar het eindsignaal, brak laatste man (!) Raymond Zuidema door op rechts en verzond een kiezelharde, maar ragfijne voorzet die de instormende Leyi Hu met de binnenkant van zijn rechtervoet via de binnenkant van de linker doelpaal op sublieme wijze promoveerde tot winnende goal. Met deze apotheose had niemand echt rekening gehouden. Het ongeloof was op de gezichten van de VAKO-spelers af te lezen. Niettemin probeerde men met een wanhoopsoffensief het onheil nog te keren, maar onder de druk van de achterstand waren alle pogingen onnauwkeurig en dus vruchteloos. En toen na 95 minuten arbiter Wentink voor het einde floot, was er maar één conclusie mogelijk: Voetbal is en blijft onvoorspelbaar.

A.s. zondag is een inhaal/beker weekend. Dus geen programma voor FC Zuidlaren dat a.s. donderdagavond op De Wenakkers oefent tegen Haulerwijk (aanvang: 20:00 uur). Daarna is op zondag 19 november in Hoogezand het gepromoveerde Kwiek de tegenstander.

Opstelling: Robin Luikens; Gerjan de Lange, Daniël van Dam, Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate; Jorik de Groot, Leyi Hu, Koen Wetterauw; Pim Perk, Michel Kral (Dick Scholte), Jessey Dodde (Yander Elling).

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
5 november 201714:00Competitie2017/2018

Locatie

Wenakkers
Randweg 3, 9471 TA Zuidlaren, Nederland

Resultaten

TeamDoelpunten
FC Zuidlaren 1 (zon)2
VAKO 1 (zon)1

FC Zuidlaren 1 (zon)

1Robin Luikens Keeper
3Koen Wetterauw Verdediger
4Leyi Hu Middenvelder
6Jorik de Groot Middenvelder
7Pim Perk Middenvelder
10Raymond Zuidema onbekend
12Jeroen Spekschate Verdediger
14Michel Kral 9 Aanvaller
15Daniel van Dam Middenvelder
16Jessey Dodde 5
18GerJan de Lange Verdediger
5Yander Elling 16 Aanvaller
8Kevin Hoekstra onbekend
9Dick Scholte 14 Aanvaller

Hoofdtrainer: Edwin Prins
Assistent Scheidsrechter: Arjan Sijbring
Begeleider: Jan van Winsum