De Fivel 1 – FC Zuidlaren 1 (zat) BEKER

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren zaterdag leek in Zeerijp al snel op de winst af te stevenen maar niets bleek minder waar. Na een snelle 0-2 voorsprong kwam De Fivel terug tot 2-2. Toen Auke Hartstra met een rode prent naar de kleedkamer gezonden werd leek een punt het maximaal haalbare. Een harde vrije trap van Josja Janssen was uiteindelijk de inleiding tot de winnende treffer: 2-3.

09 september 2017; E.J. Keijer Sportpark, Zeerijp

Beker

De Fivel – FC Zuidlaren

0-1 Auke Hartstra `3
0-2 Robin Wolters `19
1-2 Joran Bos (pen) `40
2-2 Rindert Havinga `66
2-3 Robin Wolters `84

Omdat het hoofdveld nog niet speelklaar was werd deze tweede bekerwedstrijd van het seizoen gespeeld op een bijveld. De vele regen en de lengte van het gras maakten leken de voortekenen voor een zware voetbalmiddag. Een beetje fatsoenlijk positiespel op de mat leggen kan onder zulke omstandigheden kan heel moeilijk zijn. Dan is het een voordeel als je weet te profiteren van standaard-situaties en die bleken vandaag erg belangrijk. Al na drie minuten leverde een vrije trap van Auke Hartstra de openingstreffer op. De muur, die bedoeld is om de bal tegen te houden, beroerde de bal op dusdanige wijze dat doelman Ruud Kuizenga kansloos was. Binnen twintig minuten viel ook de 0-2 en wederom lag een standaard-situatie hieraan ten grondslag. Aanvoerder Robin Wolters wist uit een hoekschop van Josja Janssen raak te koppen. FC Zuidlaren leek op rozen te zitten en had van De Fivel nog niet veel te duchten. Na ruim een half uur leek zelfs de 0-3 in de maak. Auke Hartstra had de uitgekomen doelman Ruud Kuizenga al afgeschut maar zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden. Ook de rebound van Lars Kolk was niet doeltreffend. Ook na een goede vrije trap van Robin Wolters en een even zo goede redding van de doelman bleef de tussenstand op 0-2 steken. De laatste tien minuten voor de thee kroop de thuisploeg uit zijn schulp. Eerst wist Corné Bos in zeer kansrijke positie het doel niet te vinden. Daarna was een sliding van Bas Boersma de inleiding tot de aansluitingstreffer. Mark Kramers was een gewillig slachtoffer waarna scheidsrechter Kuipers de thuisploeg een penalty toekende. Joran Bos wist wel raad met dit buitenkansje en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Waar het tij de eerste helft al leek te keren in het nadeel van FC Zuidlaren kon daar na de rust geen verandering in worden gebracht. Veel irritatie, gezeur en gemekker binnen de lijnen zorgde er voor dat de mannen in het zwart/blauw niet toekwamen aan hun eigen spelletje. Het zorgde er tevens voor dat de arbiter van dienst bij twijfelgevallen zeker niet meer in het voordeel van de Zuidlaarders zou beslissen. Toen Rindert Havinga er na een uur spelen 2-2 van maakte leken de drie punten ver weg. Alsof het al niet lastig genoeg was kon Auke Hartstra wegens natrappen ook nog eens met een rode kaart inrukken. Aan alle kanten begon het er op te lijken dat er vanmiddag punten verspeeld zouden worden. De Fivel wist echter niet door te drukken. Eén keer leken ze op voorsprong te komen maar toen was het Vincent Kabel die de bal van de lijn wist te werken. Ze minuten voor tijd was het Robin Wolters die na een lichte charge op hem een vrije trap wist te versieren. Josja Janssen nam plaats achter de bal en schoot hard, via Robin Wolters en de binnenkant van de paal raak: 2-3! Een gelukkige maar welkome overwinning in de jacht op de volgende bekerronde.

Na vanmiddag staat er nog één bekerduel op het programma. Komende zaterdag, 16 september, om 18.00 uur is Wildervank dan te gast op sportpark De Wenakkers in Zuidlaren. Een punt is dan voldoende voor het bereiken van de volgende bekerronde. Zelfs een kleine nederlaag zou kunnen volstaan maar dat hangt dan af van het duel tussen De Fivel en Wagenborger Boys diezelfde dag.

Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens, Bas Boersma, Tom Wolf (57. Vincent Kabel), Rienk Wagenaar; Josja Janssen, Jelmer Elsinga (64. Huib de Vries), Robin Wolters; Gijs Elsinga, Auke Hartstra, Lars Kolk (45. Robbin Markus)

Opstelling De Fivel: Ruud Kuizenga; Arjan de Vries (65. Fokke Wiersma), Frank Pijper, Niels Ronde, Bart Pijper; Emiel Bos, Corné Bos (71. Chris van Dijken), Geert v.d. Veen ©, Joran Bos; Mark Kramers, Rindert Havinga.

Scheidsrechter: J. Kuipers (Assen)

Gele kaarten: Emiel Bos, Frank Pijper (De Fivel), Bas Boersma (Zuidlaren)

Rode kaart: Auke Hartstra (Zuidlaren/69.)

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
9 september 201714:30Beker2017/2018

Locatie

E.J. Keijer Sportpark
Borgweg 3A, 9914 PC Zeerijp, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
De Fivel 1112
FC Zuidlaren 1 (zat)213

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Bastiaan Mulstege Keeper
2Lex Tammens Verdediger
3Bas Boersma Verdediger
4Tom Wolf Verdediger
5Rienk Wagenaar Aanvaller
7Lars Kolk 6 Aanvaller
8Josja Janssen Aanvaller
9Auke Hartstra Aanvaller
10Robin Wolters Middenvelder
11Gijs Elsinga Aanvaller
14Jelmer Elsinga 13 Middenvelder
6Robbin Markus 7 Middenvelder
12Vincent Kabel Verdediger
13Huib de Vries 14 Verdediger

Begeleider: Jos Kruit
Begeleider: Karl Mulstege
Verzorger: Hendrik de Jonge
Trainer: Roy Wester