HS`88 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

vs

Samenvatting

Een wedstrijd met twee totaal verschillende helften heeft er voor gezorgd dat HS`88 en FC Zuidlaren allebei genoegen moesten nemen met een punt. De thuisploeg was het eerste half uur heer en meester en Zuidlaren liep achter de feiten aan. Bij een 2-0 tussenstand besloot arbiter de wedstrijd voor vier minuten te staken waarna de rollen enigszins gedraaid waren. Meteen na de hervatting wist Zuidlaren de aansluitingstreffer te maken. Na de rust ging Zuidlaren steeds meer aandringen wat in de 85e minuut leidde tot de gelijkmaker. Een in blessuretijd gegeven vrije trap mocht niet meer genomen worden waardoor het bij 2-2 bleef.

HS`88 – FC Zuidlaren

1-0 Sven Rosevink `4
2-0 Niels Londeman `30
2-1 Allard van Weringh `33
2-2 Robin Wolters `85

 

Valse start
HS`88 in afwachting van de aftrap

Terwijl HS`88 en de scheidsrechter al op het veld stonden voor de aftrap bevond Zuidlaren zich nog in de kleedkamer. Nog niet geheel klaar voor de wedstrijd leek het. Toen de ploeg zich later dan gepland aan het in grote getalen op gekomen publiek toonde kon de wedstrijd gaan beginnen. Rik Schutte startte vandaag als linksback wat ten koste ging van jongeling Huib de Vries die deze positie de laatste weken invulde. De thuisploeg begon erg sterk aan de wedstrijd en na een doorkopbal van Tjerk Kalverboer was topscorer Sven Rosevink al binnen vijf minuten trefzeker door de bal het laatste zetje te geven. Geen beste start voor Zuidlaren. HS`88 bleef hierna ook de bovenliggende partij. Met name de eerder genoemde Sven Rosevink leek lastig af te stoppen en hier kwam dan ook veel gevaar vandaan. Binnen tien minuten leek de 2-0 van zijn voet dan ook al in de maak maar deze keer schoof hij de bal net langs de buitenkant van de paal. Ondertussen had Rik Schutte ook een doelpoging ondernomen maar zijn schot rolde naast.

 

HS`88 dreigender

Hoewel beide ploegen wat doelpogingen wisten te creëren bleef HS`88 de bovenliggende partij. Een schot van Jarno Steursma viel net niet binnen de kaders van het doel en even later moest Rik Schutte een uiterste inspanning doen om de bal van de lijn te werken. Zuidlaren wist daar enkel schoten van buiten het strafschopgebied tegenover te stellen. Namens Zuidlaren was Bas Boersma nog het dichtst bij de gelijkmaker maar hij vond, niet voor het laatst vanmiddag, doelman Kevin Scholtens op zijn weg. Dat de dreiging van de thuisploeg groter was bleek wel na een half uur spelen. De bal belandde op de lat boven Bastiaan Mulstege en in de rebound was het de buitenspel staande Niels Londeman die de 2-0 binnenkopte. Assistent scheidrechter René Meijer deed zijn zegje hieromtrent bij de scheidsrechter maar deze besloot de goal goed te keuren want naar zijn zeggen deed de doelpuntenmaker niet mee aan het spel. Een moment waardoor Zuidlaren op scherp werd gezet.

Staking
De scheidsrechter keert terug op het veld

Toen er na de aftrap aan de andere kant van het veld wat tumult ontstond besloot de leidsman de kleedkamer op te zoeken om even af te koelen. Beide ploegen in verbazing achterlatend. Na een kleine vijf minuten keerde de scheidsrechter, geflankeerd door beide aanvoerders, terug op het veld en kon de wedstrijd voort gaan. De korte pauze leek de verhoudingen binnen de lijnen te hebben verandert en een vrije trap een minuut later leidde de aansluitingstreffer in. Robin Wolters legde de bal op het hoofd van de instormende Allard van Weringh die onhoudbaar voor doelman Scholtens de 2-1 binnen kopte.

Rollen omgedraaid

Waar de thuisploeg de eerste helft voor veel dreiging wist te zorgen was daar na de thee niet gek veel meer van over. Een omzetting in de eerste helft zorgde er al voor dat Sven Rosevink getemd werd en dat bleef na de thee ook zo. Zuidlaren moest komen en deed dat ook. Het vond echter veelal de sterk keepende Kevin Scholtens op hun weg waardoor de gelijkmaker lang uit bleef. Met name een aantal vrije trappen vanaf de rechterkant zorgden voor veel gevaar. Allereerst was Josja Janssen dicht bij de gelijkmaker en een paar minuten later was het Auke Hartstra die zijn goed genomen vrije trap op de lijn gekeerd zag worden. Bas Boersma hield ook veelvuldig de defensie van de thuisploeg bezig. De spits was vanmiddag weer amper van de bal te krijgen en wist een aantal keren veel gevaar te stichten.

Eén van de vrije trappen die net geen goal opleverde
Tot slot

De gelijkmaker liet lang op zich wachten en viel vrij onverwacht. Een vrije trap aan de zijlijn bleek voldoende voor Robin Wolters om de bal in één keer bij de tweede paal binnen te schieten. Een alles of niets slotfase brak aan want beide ploegen wilden graag met de winst naar huis. Bas Boersma (achterwaartse kopbal) en Josja Janssen (vrije trap) waren dichtbij de winnende treffer maar Scholtens hield zijn ploeg in de wedstrijd. In de vierde minuut van de blessuretijd kende scheidsrechter Kooistra een vrije trap toe aan Zuidlaren op een positie waaruit Zuidlaren al een aantal keren dichtbij een treffer was. De bal werd neergelegd en iedereen ging klaar staan en op dat moment besloot de scheidsrechter dat de wedstrijd afgelopen was. Een vreemd moment van affluiten. Hierdoor bleef het bij 2-2 en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Volgende week zaterdag 11 november om 15.00 uur gaat FC Zuidlaren voor de beker op bezoek bij tweede klasser v.v. De Weide.

Opstelling HS`88: Kevin Scholtens; Remco Letens, Jaap Waijer, Aaron Oortwijn (c), Jarno Steursma; Max Hofstra, Justin de Groot, Niels Londeman; Bo Jansen, Tjerk Kalverboer, Sven Rosevink.
Bank: Ricardo van der Veen, Matthijs Keizer, Stephan Kruit.
Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens (46. Rienk Wagenaar), Allard van Weringh, Tom Wolf, Rik Schutte; Josja Janssen, Robbin Markus (70. Jelmer Elsinga), Robin Wolters (c); Auke Hartstra, Bas Boersma, Lars Kolk (84. Huib de Vries).
Scheidsrechter: Dhr. J.H. Kooistra (Drachten)
Kaarten: Geen
Bijzonderheid: De wedstrijd werd de eerste helft voor vijf minuten gestaakt

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
4 november 201714:30Competitie2017/2018

Locatie

De Kalkwijck
Aletta Jacobspad, 9603 Hoogezand, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
HS`88 1 (zat)202
FC Zuidlaren 1 (zat)112

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Bastiaan Mulstege Keeper
2Lex Tammens 13 Verdediger
3Allard van Weringh Verdediger
4Tom Wolf Verdediger
6Robbin Markus 15 Middenvelder
7Auke Hartstra Aanvaller
8Josja Janssen Aanvaller
9Bas Boersma Aanvaller
10Robin Wolters Middenvelder
11Lars Kolk 5 Aanvaller
14Rik Schutte Middenvelder
5Huib de Vries 11 Verdediger
13Rienk Wagenaar 2 Aanvaller
15Jelmer Elsinga 6 Middenvelder

Begeleider: Jos Kruit
Begeleider: Karl Mulstege
Verzorger: Hendrik de Jonge