SVBO 1 (zat) vs FC Zuidlaren 1 (zat)

vs

Samenvatting

Door Tom Wolf en Rick ter Veld

Een valse start heeft er vanmiddag voor gezorgd dat FC Zuidlaren op bezoek bij SVBO een ruime nederlaag heeft geleden. Na slechts 5 minuten spelen keken de blauw-zwarthemden al tegen een 2-0 achterstand aan. Na een 3-0 ruststand leek Zuidlaren in het begin van de tweede helft beter in de wedstrijd te komen maar de 4-0 was daarna een te grote klap. Bij een stand van 6-0 mocht Zuidlaren via de verdedigers Rienk Wagenaar en Allard van Weringh wat terug doen wat de uitslag nog wel wat dragelijker maakte.

SVBO – FC Zuidlaren

1-0 Sonny Koops `3
2-0 Nick Klingenberg `5
3-0 Niels Spakman `25
4-0 Nick Klingenberg `58
5-0 Nick Klingenberg `63
6-0 Nick Klingenberg `73
6-1 Rienk Wagenaar `81
6-2 Allard van Weringh `90

Barger-Oosterveld – Het ging allemaal erg snel vanmiddag. Arbiter Wieringa uit Klazienaveen had amper gefloten voor het begin van de wedstrijd of het werd Bastiaan Mulstege geel voor de ogen. De eerste SVBO kans wist hij nog redding te brengen maar een minuut later mocht hij voor het eerst vissen. Slecht uitverdedigen van Zuidlaren-zijde zorgde er voor dan aanvaller Sonny Koops alleen tegenover Mulstege kwam en de doelman wist te verschalken: 1-0. Amper bekomen van de schrik moest de doelman voor de tweede maal de bal uit het net halen. Een steekpass zetten Nick Klingenberg vrij voor het doel waar hij dankbaar gebruik van maakte: 2-0. Een gebrek aan snelheid achterin zorgde ervoor dat SVBO veelvuldig gevaarlijk kon worden. Halverwege de eerste helft werd de ruststand bereikt. Onoplettendheid in de Zuidlaarder defensie werd door Niels Spakman meteen afgestraft: 3-0. Het eerste Zuidlaarder schot op doel liet tot de 33e minuut op zich wachten en kwam van de voet van Auke Hartstra. Het laatste kwartier van de eerste helft speelde Zuidlaren met een man minder, Bas Boersma had geblesseerd het veld verlaten en een vervanger stond nog niet klaar. Toch werd er nog een kans gecreëerd. Pelle Duiven miste de scherpte na een goede voorzet van Rienk Wagenaar.

Rentree

Na ruim anderhalf jaar blessureleed keerde in de tweede helft Koen Eshuis terug in het elftal van Zuidlaren. Zijn afwezigheid gaf de ploeg wat nieuw elan. Hij kreeg ook meteen een kans maar één op één met doelman Frank Pijpker wist hij de keeper niet te verschalken. Het leverde wel een hoekschop op waaruit een andere, van een zware blessure teruggekeerde Zuidlaarder een doelpoging ondernam maar de inzet van Mark Sikkema ging over. Met de komst van Koen Eshuis en een aanvallendere instelling kwam er wat meer voetbal in het team van Zuidlaren. Zuidlaren verdiende ook wel een doelpunt maar het was in de 58e minuut SVBO dat de definitieve beslissing forceerde doordat Nick Klingenberg zijn tweede en SVBO’s vierde doelpunt van de middag liet noteren. Een mentale tik. Klingenberg mocht nog tweemaal juichen met zijn teamgenoten waardoor er na 73 minuten voetbal een 6-0 tussenstand op het scorebord stond.

Niet alleen Koen Eshuis en Mark Sikkema zijn op de weg terug na hun knieblessures, ook Robin Wolters mocht vanmiddag na bijna twee maanden blessureleed (lies) zijn rentree weer maken. Wolters stond net binnen de lijnen toen Zuidlaren de 6-1 wist te scoren en het was een goede goal. Na een mooie opbouw vanuit het middennveld was het Pelle Duiven die het overzicht hield en met een breed bracht hij Rienk Wagenaar in stelling. Wagenaar schoot vervolgens prachtig binnen: 6-1. In de slotminuut van de wedstrijd kon SVBO doelman Pijpker nogmaals vissen. Een goede aanval werd door Allard van Weringh op fraaie wijze binnen ‘gestift’: 6-2.

Voortborduren

Zo kende de wedstrijd een grote uitslag maar waren er ook zeker wel lichtpunten te vinden. De fitheid van de geblesseerde spelers gaat de goede kant op en vanmiddag was te zien dat jongens als Koen Eshuis en Robin Wolters veel voetbal met zich meebrengen. Iets om in de komende weken op voort te borduren. Als het weer nu ook nog mee gaat werken en er weer gewoon getraind kan worden moet alles goed komen.

Voor komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Helpman op het programma. Als de omstandigheden het toe laten zal er om 15.00 uur worden afgetrapt.

Opstelling SVBO: Frank Pijpker; Nils Spakman (69. Corné Schoenmakers), Mark Sulmann, Bram Goeree, Tim Sikkes; Robert Veringa, Arjan Grummel (C), Sonny Koops; Johan Wigger, Nick Klingenberg, Bennie Jeurissen (53. Larry Umuna).
Rest bank: Dion Hoogenboom, Marcel Sulmann, Alexander Boers.
Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Rienk Wagenaar, Mark Sikkema (75. Robin Wolters), Allard van Weringh, Vincent Kabel (65. Huib de Vries); Bert Oosterveld, Robbin Markus (C), Auke Hartstra; Rik Schutte, Bas Boersma (46. Koen Eshuis), Pelle Duiven.
Scheidsrechter: Dhr. E. Wieringa (Klazienaveen)

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
24 februari 201814:30Competitie2017/2018

Locatie

Gemeentelijk Sportpark
Parkstraat 1, 7826 EA Emmen, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
SVBO 1 (zat)336
FC Zuidlaren 1 (zat)022

FC Zuidlaren 1 (zat)

1Bastiaan Mulstege Keeper
2Rienk Wagenaar Aanvaller
3Allard van Weringh Verdediger
4Vincent Kabel 13 Verdediger
5Mark Sikkema 12 Middenvelder
6Bert Oosterveld Middenvelder
7Auke Hartstra Aanvaller
8Robbin Markus Middenvelder
9Bas Boersma 14 Aanvaller
10Rik Schutte Middenvelder
11Pelle Duiven Aanvaller
12Robin Wolters 5 Middenvelder
13Huib de Vries 4 Verdediger
14Koen Eshuis 9 Aanvaller