VAKO 1 (zon) vs FC Zuidlaren 1 (zon)

vs

Samenvatting

FC Zuidlaren overklast door VAKO

Eindelijk was het dan zo ver. Na weken van inactiviteit en improvisatie stond de uitwedstrijd bij de buren in Vries op het programma. Wie zich nog de wedstrijd in Zuidlaren voor de geest kon halen waar FC Zuidlaren met veel fortuin de drie punten in eigen huis hield en ook nu rekende op een spannende en zinderende confrontatie, kwam van een koude kermis thuis. VAKO was heer en meester en stuurde de gasten met een flinke nederlaag huiswaarts.

Daar leek het aanvankelijk niet op. FC Zuidlaren (zonder de door een zweepslag gevelde Richard Wierda en met de amper van griep herstelde Gerjan de Lange op de bank) liet zich niet imponeren door de technisch vaardige tegenstander die vooral op de vleugels met de snelle Andre Manzeza en aalgladde Sietze Wichers de defensie van blauw-zwarten aan flarden probeerde te spelen. Met het nodige kunst- en vliegwerk bleef FC Zuidlaren overeind en, waar mogelijk, werd getracht de eigen sterke punten te benutten wat resulteerde in een mogelijkheid voor Michel Kral na een assist van Dick Scholte, maar de normaal zo trefzekere spits produceerde met zijn zwakke been slechts een slap rollertje.

Hands

In de 37e minuut probeerde Daniel van Dam op de achterlijn met een sliding de voorzet van de op de linkerflank doorgebroken VAKO aanvaller te voorkomen, maar helaas toucheerde de bal zijn arm. Scheidsrechter Leistra was onverbiddelijk en wees naar de stip. Tim van Huffelen voltrok het vonnis onberispelijk. In de daaropvolgende minuten tot de rust werd het duel in feite beslist. Een mankerende defensieve organisatie en daardoor gebrekkige dekking stelden Andre Manzesa in staat om twee maal te scoren: eerst totaal vrijstaand na een mislukte hakbal van één van de Vriezer spitsen en vlak voor het rustsignaal uit een corner, toen de beslist niet grote vleugelspits ongehinderd doelman Luikens met het achterhoofd wist te kloppen.

Twee keer geel

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Al in 46e minuut teisterde een VAKO-pegel de lat. En in de 61e minuut was FC Zuidlaren opnieuw in mineur. Jeroen Spekschate liet zich, met geel op zak, verleiden tot wat duw-en trekwerk en moest dit bekopen met een tweede gele kaart. Daarna was “schadebeperking” het parool. En hoewel Leander Meijering in de 66e minuut de vierde Vriezer treffer voor zijn rekening nam, lukte dit redelijk, ook al omdat Robin Luikens met een katachtige reactie een door Rob Lieuwes ingeschoten penalty uit zijn doel ranselde en VAKO het verder wel geloofde.

Volgende week (ijs en weder dienende?) een thuiswedstrijd tegen Wildervank.

Opstelling: Robin Luikens; Jessey Dodde, Daniël van Dam, Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate; Jorik de Groot, Leyi Hu, Koen Wetterauw; Pim Perk, Michel Kral (Jeroen Jorna), Dick Scholte.

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
11 maart 201814:00Competitie2017/2018

Locatie

Sportveld De Fielliettaz Goethart
Vries, Tynaarlo, Drenthe, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
VAKO 1 (zon)314
FC Zuidlaren 1 (zon)000

FC Zuidlaren 1 (zon)

1Robin Luikens Keeper
2Jessey Dodde
4Leyi Hu Middenvelder
6Jorik de Groot Middenvelder
7Pim Perk Middenvelder
8Koen Wetterauw Verdediger
9Dick Scholte Aanvaller
10Raymond Zuidema
12Jeroen Spekschate Verdediger
14Michel Kral 15 Aanvaller
17Daniel van Dam Middenvelder
11Yander Elling Aanvaller
15Jeroen Jorna 14 Verdediger
16GerJan de Lange Verdediger