Wildervank 1 (zon) vs FC Zuidlaren 1 (zon)

vs

Samenvatting

Om 14:10 uur wreef menigeen zich verbaasd in de ogen bij het zien van de 0-2 stand op het scorebord. Een ongekende luxe na treffers van Jessey Dodde, die in de 3e minuut, na voorbereidend werk van Pim Perk en Leyi Hu, de bal vanaf 20 meter in de rechterkruising pegelde en Pim Perk, die 6 minuten later een vrije doorgang kreeg en beheerst doelman Kostwinder omspeelde, nadat een Wildervankse voet zijn buitenspelsituatie had opgeheven.

Dominantie Wildervank

Daarna was het alleen maar Wildervank dat de klok sloeg en in een moordend tempo naar de aansluitingstreffer op jacht ging en daar in de 20e minuut ook succes mee boekte. De volkomen vrijstaande spits Nick Siebring verschalkte koppend goalie Luikens met een listig boogballetje. Wildervank bleef aandringen en vooral linkerspits Ewout Wolf ontpopte zich tot een ware plaag voor de Zuidlaarder defensie. Maar zelfs hij vond na een half uur niet de juiste richting, toen de bal in ideale positie op zijn hoofd belandde. Het enige wapenfeit van de gasten voor rust was een afstandsschot van Michel Kral dat net naast zoefde.

Aanpassing

Om te voorkomen dat Wildervank de rest van de wedstrijd kon controleren werd in de rust het tactisch plan aangepast en gekozen voor een 4-mans middenveld. Dit had duidelijk effect, want in het tweede bedrijf was de dominantie van Wildervank aanmerkelijk minder en konden de gasten makkelijker onder de druk van de thuisclub vandaan voetballen. Ook resulteerde dit strijdplan in nauwelijks open kansen voor Wildervank en, als de tegenstander al mogelijkheden om te scoren kreeg, was het Veenkoloniale vizier niet scherp afgesteld en verdwenen alle pogingen naast (o.a. van Ewout Wolf in de 65e minuut) of over het heiligdom van Robin Luikens.

Risico’s

Wildervank nam, naarmate het eindsignaal in zicht kwam, steeds grotere risico’s en dit speelde natuurlijk in de kaart van het Zuidlaarder spitsenduo Kral en Perk. Eerst ging Pim Perk in de 78e minuut alleen op Kostwinder af, maar hij werd zover naar de zijkant gedwongen dat zijn poging in het zicht van de haven strandde, ook al omdat zijn medespelers hem niet konden bijhouden en Perk dus vanaf de zijkant niemand vond om de bal het doel in te lopen. Daarna was het de beurt aan Kral die op identieke wijze bijna op de achterlijn terecht kwam en het zijnet trof. Maar het bleek uitstel van executie: In de blessuretijd zette Yander Elling, die voor de totaal leeg gespeelde Jessey Dodde in het veld was gekomen, met een gave assist Michel Kral vrij voor keeper Kostwinder, die de Wildervank goalie achteloos omzeilde en het duel besliste.

VAKO is a.s. zondag de tegenstander in de gemeentelijke derby op De Wenakkers.

Opstelling: Robin Luikens; Gerjan de Lange, Daniël van Dam, Raymond Zuidema, Jeroen Spekschate; Jorik de Groot, Leyi Hu, Koen Wetterauw; Pim Perk, Michel Kral, Jessey Dodde (Yander Elling).

Details

DatumTijdCompetitieSeizoen
29 oktober 201714:00Competitie2017/2018

Locatie

Sportpark aan de Woortman
Woortmanslaan 37, 9648 AA Wildervank, Nederland

Resultaten

TeamEerste helftTweede helftDoelpunten
v.v. Wildervank 1 (zon)101
FC Zuidlaren 1 (zon)213

FC Zuidlaren 1 (zon)

1Robin Luikens Keeper
4Leyi Hu Middenvelder
6Jorik de Groot Middenvelder
7Pim Perk Middenvelder
8Koen Wetterauw Verdediger
10Raymond Zuidema onbekend
12Jeroen Spekschate Verdediger
14Michel Kral Aanvaller
16Jessey Dodde 9
17Daniel van Dam Middenvelder
18GerJan de Lange Verdediger
3Robin Knol
5Richard Wierda Verdediger
9Yander Elling 16 Aanvaller